Εγκαταστήστε τις γραμματοσειρές της Google στα Windows

Η Google σας παρέχει δωρεάν μία εξαιρετική ονομάζεται Google Fonts (γραμματοσειρές).

Google

Στην ουσία σας παρέχει μια σειρά από δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, υψηλής ποιότητας γραμματοσειρές που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε, είτε στην ιστοσελίδα σας είτε εντός των προγραμμάτων σας στο πλαίσιο μίας ανοικτής άδειας χρήσης.

Αν σας αρέσει κάποια γραμματοσειρά από τη βιβλιοθήκη του Google Fonts, το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε όπως και κάθε άλλη γραμματοσειρά των . Ας δούμε αυτή τη διαδικασία λεπτομερώς.

1. Ανοίξτε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Google Fonts στο πρόγραμμα σας χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: Google Fonts.

2. Σερφάρετε ανάμεσα στην λίστα των γραμματοσειρών μέχρι να βρείτε κάποια που να σας αρέσει. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες πρώτα, περάστε τον κένσορα πάνω από την περιοχή της γραμματοσειρά και πατήστε το κουμπί “See Specimen” που θα εμφανιστεί.

Ή ακόμα μπορείτε στην αρχική σελίδα να αλλάξετε το κείμενο-υπόδειγμα της γραμματοσειράς με ένα δικό σας για να αντιληφθείτε καλύτερα το ύφος της.
Αριστερά στην οθόνη έχετε διάφορα φίλτρα, όπως , κατηγορίες κλπ ή και τρόπο εμφάνισης αυτών για την εύκολη αναζήτησή σας.

  Android 10, 11, 12 και 13 παράκαμψη της οθόνης κλειδώματος

3. Αν βρείτε κάποια που να σας αρέσει κάντε κλικ στο κουμπί “+ Select this Font” για να επιλέξετε την γραμματοσειρά. Αυτόματα θα δείτε μία μαύρη μπάρα χαμηλά στην οθόνη που σας αναφέρει πόσες μέχρι στιγμής γραμματοσειρές έχετε επιλέξει.

4. Όταν τελειώσετε με την επιλογή, κάντε κλικ στην μαύρη μπάρα με τις προσθήκες. Εκεί, θα βρείτε το κουμπί Download ( εικονίδιο με το κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας). Στο παράθυρο λήψης που θα εμφανιστεί απλά επιβεβαιώστε την λήψη.
Στις οθόνη με τις επιλεγείσες γραμματοσειρές θα βρείτε και διάφορες χρήσιμες , όπως τον κώδικα που θα πρέπει να βάλετε στην ιστοσελίδα σας ώστε οι αναγνώστες σας να αναγνωρίζουν και να διαβάζουν την γραμματοσειρά που έχετε επιλέξει κλπ.

5. Λογικά κάθε γραμματοσειρά θα κατέβει στον υπολογιστή σας σε συμπιεσμένη μορφή . Αποσυμπιέστε κάθε τέτοιο αρχείο και τρέξτε το αρχείο .ttf για κάθε γραμματοσειρά. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε το κουμπί “Εγκατάσταση” ώστε να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Πλεόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γραμματοσειρές στις εφαρμογές σας όπως το Microsoft ή το Notepad.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).