Κάντε τερματισμό των Windows όταν κλείνετε το καπάκι του Laptop σας

Όσοι έχετε στην κατοχή σας ένα laptop με Windows, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το τι να κάνει ο φορητός υπολογιστή σας όταν του κλείνετε το καπάκι.

Αυτό το είναι μέρος των Windows από τις παλαιότερες εκδόσεις. Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν αντιληφθεί και δεν έχουν πειράξει την ρύθμιση αυτή η οποία από προεπιλογή είναι να τεθεί ο σε αναστολή ς.

Αν, ωστόσο, προτιμάτε το σύστημα να συμπεριφερθεί διαφορετικά και συγκεκριμένα αν θέλετε ένα πιο γρήγορο τρόπο να τερματίσετε τα Windows σας, τότε μπορείτε να τερματίσετε τη λειτουργία των Windows κλείνοντας απλά το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας. Αυτό βέβαια λειτουργεί μόνο για φορητούς υπολογιστές και όχι επιτραπέζιοι υπολογιστές, αφού τα Windows καταλαβαίνουν τι είδους έχετε και δεν εμφανίζουν την συγκεκριμένη λειτουργία σε desktop υπολογιστές.
Σημειώστε ότι, δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή για την παρακάτω ρύθμιση. Αν έχετε διαμορφώσει πολλούς χρήστες στο laptop σας, μπορείτε να ρυθμίσετε την λειτουργία του καπακιού του φορητού υπολογιστή σας ξεχωριστά για κάθε χρήστη.

  BgRem : Αφαίρεση φόντου χωρίς υδατογράφημα

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας στην περιοχή ειδοποιήσεων. Επιλέξτε “Επιλογές παροχής ενέργειας” από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στο “Επιλογές παροχής ενέργειας” και μέσα από το “Πίνακα Ελέγχου”. Στην αριστερή στήλη, επιλέξτε το «Επιλέξτε την ενέργεια που θα πραγματοποιείται όταν κλείνετε το καπάκι».

2. Στην επόμενη , θα δείτε τις επιλογές που έχετε στην παροχή ενέργειας, και συγκεκριμένα στο διακόπτη on-off, στο διακόπτη αναστολής λειτουργίας και στο καπάκι του φορητού υπολογιστή. Μπορείτε να ορίσετε μια διαφορετική ενέργεια όταν ο φορητός υπολογιστής σας λειτουργεί με μπαταρία και διαφορετική όταν είναι στην πρίζα.
Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο “Όταν κλείνω το καπάκι” . Επιλέξτε “Τερματισμός λειτουργίας” στο πλαίσιο τόσο «Με μπαταρία» όσο και «Στην πρίζα».

3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Αποθήκευση αλλαγών» για να εφαρμοστεί η . Όταν κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας, τα Windows θα ξεκινήσουν το τερματισμό τους. Τα Windows δεν θα αναγκάσουν το σύστημα να κλείσει. Εάν έχετε οποιεσδήποτε που ακόμα εκτελούνται, τα Windows θα προβούν στην έξοδο αυτών και στη συνέχεια θα κλείσουν το σύστημα. Είναι πιθανό μια εφαρμογή να εμποδίζει το κλείσιμό της. Είναι επίσης πιθανό ότι τα Windows θα κλείσουν τις εφαρμογές σας και θα χάσετε τυχόν μη αποθηκευμένες εργασίες. Ο κίνδυνος υπάρχει και καλύτερα είναι να φροντίζετε να αποθηκεύετε τις εργασίες σας πριν κλείσετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας.

  Intel laptop; Προσέξτε την οθόνη σας με τον Linux 5.19.12

Αν συνηθίζετε να κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας όταν σηκώνεστε από το γραφείο σας, τότε αυτή δεν είναι μια σοφή επιλογή. Αν, ωστόσο, κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας μόνο στο τέλος της ημέρας, τότε αυτός είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να τερματίσετε τα Windows.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =