Το DuckDuckGo αποκλείει τα αναδυόμενα παράθυρα σύνδεσης με την Google

Έχετε δει στον browser σας αναδυόμενα παράθυρα σύνδεσης στο Google; Μπορεί να φαίνονται χρήσιμα, αλλά η σύνδεση δίνει στην πραγματικότητα τη συγκατάθεσή σας για παρακολούθηση. Η DuckDuckGo μόλις κυκλοφόρησε το Google Pop-up Protection για να αποκλείσει αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα από τις εφαρμογές και τις επεκτάσεις τους.

google sign in

Το DuckDuckGo εκτός από μηχανή ς με επίκεντρο το απόρρητο, προσφέρει και μια υπηρεσία email, καθώς και μία εφαρμογή για κινητά και μία επέκταση όπου τροποποιεί το browser σας και προστατεύει τα δεδομένα σας. Ένα αυτόνομο πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι επίσης στα σκαριά, προς το παρόν σε έκδοση beta και διαθέσιμο μόνο για macOS.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι όλες οι εφαρμογές και οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης Chrome, Firefox, Brave και Microsoft Edge θα αποκλείουν πλέον ενεργά τα μηνύματα προτροπής σύνδεσης της Google που εμφανίζονται σε ιστότοπους.

Η Google προσφέρει αυτήν την επιλογή σύνδεσης σε ιστότοπους για να επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται γρήγορα σε νέες πλατφόρμες χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό τους Google, για ευκολία και ενοποιημένο έλεγχο.

Με απλά λόγια, αντί να χρειάζεται να δημιουργείτε νέους λογαριασμούς και να διαχειρίζονται πολλούς κωδικούς ς σε διάφορους ιστότοπους, οι χρήστες μπορούν απλώς να συνδεθούν με το Google, όταν είναι διαθέσιμη η επιλογή και να παρακάμψουν την ταλαιπωρία.

Το μειονέκτημα αυτής της πρακτικής για τους χρήστες είναι ότι οι ιστότοποι και οι εφαρμογές στις οποίες συνδέονται οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούνται από την Google.

Ενώ η Google δηλώνει ρητά, “Τα δεδομένα από το Sign In With Google δεν χρησιμοποιούνται για ή άλλους σκοπούς που δεν αφορούν την ”, η DuckDuckGo λέει ότι οι δοκιμές τους δείχνουν ότι η Google εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα.

“Δείτε τη δοκιμή μας στη συνημμένη εικόνα που δείχνει ότι η Google συλλέγει δεδομένα σε ιστότοπους όταν είναι συνδεδεμένη με την Google. Για παράδειγμα, στο investing.com, υποβάλλονται πολλά αιτήματα στη διεύθυνση https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?.».

“Αυτό περιλαμβάνει το url της πλήρους σελίδας στις παραμέτρους αιτήματος. Κατά τη , εάν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στον ιστότοπο με την Google, το cookie DSID που αποστέλλεται με αυτά τα αιτήματα έχει τιμή NO_DATA. Εάν είμαστε συνδεδεμένοι στον ιστότοπο με την Google, το cookie DSID που αποστέλλεται με αυτά τα αιτήματα έχει μεγάλη δεκαεξαδική τιμή.”

“Μπορείτε να το δείτε στη συνημμένη εικόνα – στα αριστερά είμαστε συνδεδεμένοι με την Google, στα δεξιά δεν είμαστε συνδεδεμένοι με την Google.”

duckduckgo google

Καθώς η DuckDuckGo πιστεύει ότι πρόκειται για κινδύνους απορρήτου, έχει καταφύγει στην μάλλον επιθετική προσέγγιση του αποκλεισμού των μηνυμάτων σύνδεσης της Google, χωρίς ποτέ να δίνει στους χρήστες την επιλογή να δεχτούν την επιλογή ή όχι.

Η νέα δυνατότητα του DuckDuckGo δεν θα προκαλέσει προβλήματα σε όσους χρησιμοποιούν το Google για να συνδεθούν σε ιστότοπους, καθώς αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στις σελίδες σύνδεσης των συνδεδεμένων πλατφορμών. Ωστόσο, το ενοχλητικό αναδυόμενο παράθυρο δεν θα εμφανιστεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Google,popup,DuckDuckGo,browser,sing in,σύνδεση,αναδυόμενο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).