Εξαγωγή εικονιδίου από αρχείο EXE ή DLL στα Windows 10

Τα αρχεία EXE και DLL περιέχουν εντός τους σε δυαδική μορφή, φωτογραφίες εικονιδίων που χρησιμεύουν ως εικονίδια συντομεύσεων στην . Δείτε πως μπορείτε να τα βρείτε και να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

resource hacker

Η μορφή των εικονιδίων είναι *.ICO. Ένα αρχείο ICO περιέχει μία ή περισσότερες εικόνες σε πολλά μεγέθη και βάθη χρώματος, ώστε να μπορούν να φαίνονται καλά με διάφορες αναλύσεις και σε κλιμάκωση. Παραδοσιακά, τα εκτελέσιμα αρχεία περιλαμβάνουν ένα εικονίδιο σε μορφή ICO, που το χρησιμοποιούν οπότε εμφανίζονται στο μενού Έναρξη και στην Επιφάνεια εργασίας ως εικονίδια για τις συντομεύσεις.

Στα υπάρχουν πολλά και όμορφα εικονίδια στα ακόλουθα αρχεία:
C:\Windows\system32\shell32.dll
C:\Windows\system32\imageres.dll
C:\Windows\system32\moricons.dll
C:\Windows\explorer.exe

Για να εξαγάγετε ένα εικονίδιο από ένα αρχείο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία για το σκοπό αυτό, όπως τα Resource Hacker, IconViewer, IcoFX κλπ.

Δοκιμάστε το Resource Hacker που είναι ένα μικρό portable πρόγραμμα, δηλαδή δεν απαιτεί . Όπως δουλεύει αυτό πάνω κάτω το ίδιο δουλεύουν και τα υπόλοιπα.

  1. Κάντε λήψη του Resource Hacker σε μορφή zip.
  2. Αποσυμπιέστε την εφαρμογή σε ένα φάκελο δικό σας.
  3. Εκκινήστε την εφαρμογή κάνοντας κλικ στο ResourceHacker.exe.
  4. Στην εφαρμογή, μεταβείτε στο μενού File > Open για να αναζητήσετε το αρχείο από το οποίο θέλετε να εξαγάγετε ένα εικονίδιο (για παράδειγμα το c:\windows\explorer.exe).
  5. Στο αριστερό παράθυρο, αναπτύξτε την ομάδα εικονιδίων (Icon και Icon group) και μεταβείτε στο εικονίδιο που θέλετε (χρησιμοποιήστε την περιοχή προεπισκόπησης στα δεξιά).
  6. Από το μενού, επιλέξτε Action > Save * .ico resource. Αναζητήστε το φάκελο για να αποθηκεύσετε το αρχείο ICO και δώστε του ένα όνομα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αποθήκευση.

Το Resource Hacker είναι μια εφαρμογή 32-bit. Εάν το εκτελείτε σε έκδοση Windows 10 64-bit, ενδέχεται να μην ανοίξει ορισμένα αρχεία συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τα αντιγράψετε σε άλλο κατάλογο, π.χ. Μπορείτε να αντιγράψετε το αρχείο c:\windows\system32\ shell32.dll στο c:\ data και να ανοίξετε το αρχείο c:\data\shell32.dll.

Αποθηκεύοντας μεμονωμένα εικονίδια από την ομάδα Icon, λαμβάνετε ένα αρχείο ICO με ένα μόνο μέγεθος εικονιδίου μέσα. Αυτό μπορεί να μην είναι βολικό, ανάλογα με το τι προσπαθείτε να κάνετε με το εικονίδιο. Για να λάβετε ένα αρχείο ICO με όλα τα διαθέσιμα μεγέθη εικονιδίων, μεταβείτε στο Icon group στο αριστερό παράθυρο, αναπτύξτε το και, στη συνέχεια, επαναλάβετε το βήμα 6.

Αν πάλι το Resource Hacker σας φαίνεται λίγο περίπλοκο, δοκιμάστε τα IconViewer και IcoFX, τα οποία θα σας επιτρέψουν επιπλέον να αποθηκεύσετε εικονίδια σε άλλες μορφές , συμπεριλαμβανομένων των PNG και BMP.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Icon,Windows,Resource,Hacker

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).