browser logos

Έξι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Chrome

Ο Chrome είναι ο βασιλιάς των προγραμμάτων περιήγησης. Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το δείτε αυτές οι εναλλακτικές λύσεις που σας παρέχουν πολύ καλύτερη ασφάλεια και μια μοναδική εμπειρία ιστού.

browser logos

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι ίσως η πιο σημαντική εφαρμογή σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή τηλέφωνο σήμερα. Με το Firefox και το Edge να παρέχουν εξαιρετικές λύσεις, ίσως αναρωτιέστε τι άλλες εναλλακτικές λύσεις έχετε που να βασίζονται στο chromium. Θα λέγαμε αρκετές.

Μερικές επικεντρώνονται στην ασφάλεια, άλλες στην παραγωγικότητα και άλλες στη μείωση της ακαταστασίας ή σε μοναδικά χαρακτηριστικά όπως κείμενο σε ομιλία. Υπάρχει κάτι για όλους.

1. Sidekick (Windows, macOS, Linux): Πρόγραμμα περιήγησης που δημιουργήθηκε για παραγωγικότητα και ομάδες
sidekick browser

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης ισχυρίζεται ότι έχει σχεδιαστεί για παραγωγικότητα και ομαδική εργασία. Αυτό περιλαμβάνει μια δέσμη λειτουργιών που δίνουν καθημερινές λύσεις στους επαγγελματίες καθώς και ορισμένες λειτουργίες προσανατολισμένες για εταιρείες.

Για να μειώσετε τους περισπασμούς, το Sidekick σάς επιτρέπει να καρφιτσώνετε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται τακτικά σε μια πλαϊνή γραμμή. Στην ιδανική περίπτωση, αυτές θα πρέπει να είναι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως Slack, Zoom ή email. Υπάρχει επίσης μια καθολική αναζήτηση στο πρόγραμμα περιήγησης, η οποία θα αναζητήσει μια λέξη-κλειδί σε εφαρμογές, μονάδες cloud, ιστορικό προγράμματος περιήγησης και ανοιχτές καρτέλες.

Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Sidekick με διαφορετικούς λογαριασμούς (όπως προσωπικούς και επαγγελματικούς) και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους για διάφορες εφαρμογές.

Για τις ομάδες, το Sidekick διαθέτει εύκολες δυνατότητες συνεργασίας, όπως η κοινή χρήση σελιδοδεικτών, συλλογών καρτελών ή εγγράφων. Το Sidekick περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένα εργαλεία για γρήγορες βιντεοσυνεδριάσεις.

Οι επί πληρωμή εκδόσεις του Sidekick ξεκλειδώνουν πρόσθετες δυνατότητες, αλλά η δωρεάν έκδοση είναι μια καλή δοκιμή για μια ομάδα έως πέντε χρήστες. Ακόμη και διαφορετικά, το Sidekick μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης για μεμονωμένους χρήστες.

Λήψη: Sidekick για Windows | macOS | Linux Deb | Linux RPM (δωρεάν)

2. Brave (Windows, macOS, Linux, , iOS): Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης με δικό του add block
browser,chromium,iridium,brave,avast,surfy,min,sidekick

Κανονικά ο Brave δεν ανήκει στις εναλλακτικές λύσεις αλλά στις κύριες κατηγορίες των browsers. Μαζί με τον και τον αποτελούν τις πιο διάσημες εναλλακτικές λύσεις στο chromium.

Ο Brave έχει μία συνεχής ανοδική πορεία διπλασιάζοντας κάθε χρόνο τα ποσοστά του στην διεθνή αγορά. Απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες που αναζητούν ασφάλεια και ταχύτητα. Έχει την δικιά του μηχανή αναζήτησης, ιδιωτικό παράθυρο με ή χωρίς Tor, και την δικιά του ασπίδα κατά των διαφημίσεων, των ανιχνευτών και των cookies.

Είναι ανοικτού κώδικα, και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν mining και να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα.

Λήψη: Brave Browser για Windows | macOS | Linux| Android | iOS (δωρεάν)

3. Min Browser (Windows, macOS, Linux): Μινιμαλιστικό, περιήγηση χωρίς περισπασμούς
min browser

Το Min είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές με σαφή πρόθεση να μειώσει τους περισπασμούς και να αυξήσει την εστίαση. Στο Chrome ή τον Firefox, οι πολλές ανοιχτές καρτέλες μπορεί να σας κατακλύσουν, ενώ οι επεκτάσεις σας αποσπούν την προσοχή. Το Min αφαιρεί όλο το χνούδι για μια μινιμαλιστική εμπειρία περιήγησης, χωρίς περισπασμούς.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα δείτε είναι στον τρόπο χειρισμού των καρτελών. Στο Min δεν θα δείτε τις καρτέλες και τη γραμμή διευθύνσεων ξεχωριστά , καθώς παίρνει ένα υπόδειγμα σχεδίασης από προγράμματα περιήγησης για κινητά. Όπως τα προγράμματα περιήγησης για κινητά, το χρώμα της καρτέλας αλλάζει επίσης για να ταιριάζει με την κεφαλίδα του ιστότοπου, καλύπτοντάς τον έτσι περαιτέρω.

Οι ανοιχτές καρτέλες μπορούν να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες Εργασιών, ώστε να μην χαθείτε από το πλήθος των καρτελών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo για να αναζητήσετε κείμενο σε όλες τις καρτέλες.

Όπως κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, το Min διαθέτει μερικά χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας στο μανίκι του. Διαθέτει ενσωματωμένο αποκλεισμό διαφημίσεων, αποκλεισμό παρακολούθησης και διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Είναι επίσης ανοιχτού κώδικα.

  Τα πιο κοινά λάθη που κάνετε όταν σερφάρετε

Λήψη: Min Browser για desktop (δωρεάν)

4. (Windows, macOS, Linux): Φιλικό προς το απόρρητο, προσομοίωση του Chrome
iridium

Το πρόγραμμα περιήγησης Iridium είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε όλες τις λειτουργίες του Chromium χωρίς να δώσετε δεδομένα στην .

Το Google Chrome είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης, αλλά η Google δεν έχει καλό ιστορικό όσον αφορά το απόρρητο. Εάν ανησυχείτε για το πόσες πληροφορίες λαμβάνει η Google μέσω του προγράμματος περιήγησής σας Chrome, αλλά δεν θέλετε να απορρίψετε εντελώς το Chrome, δοκιμάστε το Iridium.

Το Iridium είναι χτισμένο στο Chromium, την ίδια βάση με το Chrome. Η διαφορά είναι ότι το Iridium αφαιρεί όλους τους τρόπους με τους οποίους η Google μπορεί να λάβει τα δεδομένα σας μέσω του προγράμματος περιήγησης. Με απλά λόγια, είναι μια φιλική προς το απόρρητο έκδοση του Chrome.

Το πρόγραμμα περιήγησης μοιάζει και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το Chrome, με μερικές διαφορές. Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Google, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εισαγάγετε όλους τους σελιδοδείκτες και το ιστορικό σας με αυτόν τον τρόπο. Το Iridium μπορεί να εγκαταστήσει επεκτάσεις από το Chrome Web Store, αλλά δεν θα ενημερώνονται αυτόματα.

Από προεπιλογή, το Iridium αποκλείει προγράμματα παρακολούθησης τρίτων και διαγράφει δεδομένα όπως τα cookies μετά από κάθε περίοδο λειτουργίας. Αντικαθιστά επίσης την αναζήτηση Google με το Qwant από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να μεταβείτε στο DuckDuckGo για μια αναζήτηση φιλική προς το απόρρητο.

Υπάρχουν πολλές περισσότερες τεχνικές αλλαγές τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε στον ιστότοπο του Iridium. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι ανοιχτού κώδικα.

Λήψη: Iridium για Windows | macOS | Linux Deb | Linux (δωρεάν)

5. Surfy (Android, Windows): Μετατροπή κειμένου σε ομιλία για ακρόαση οποιασδήποτε ιστοσελίδας
surfy

Το Surfy είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού με μια ξεχωριστή ιδιότητα: διαβάζει οποιαδήποτε ιστοσελίδα μέσω κειμένου και την μετατρέπει σε ομιλία. Ενώ είναι διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για Windows, η έκδοση των Windows προορίζεται περισσότερο για χρήση σε tablet ή άλλες οθόνες αφής.

Η λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία βασίζεται στην ενσωματωμένη τεχνολογία του τηλεφώνου σας ή μπορείτε να κάνετε λήψη προσαρμοσμένων μηχανών μετατροπής κειμένου σε ομιλία και το Surfy θα τις χρησιμοποιήσει.

Το ωραίο μέρος είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε μια σελίδα και στη συνέχεια να μεταβείτε σε άλλη καρτέλα, ενώ το Surfy συνεχίζει να διαβάζει. Μπορείτε επίσης να κάνετε παύση, επαναφορά και γρήγορη προώθηση.

Το Surfy έχει μερικά άλλα προσεγμένα χαρακτηριστικά, όπως μια βάση σύνδεσης εφαρμογών για τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Μπορείτε επίσης να κάνετε σάρωση μέσω καρτελών, κάτι που είναι μια εύχρηστη λειτουργία που δεν διαθέτουν πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης. Και το Surfy μπορεί επίσης να κλειδωθεί με κωδικό πρόσβασης.

Λήψη: Surfy για Android | Windows (δωρεάν)

6. Avast (Windows, macOS, Android, iOS): Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης με VPN και Adblock
avast browser

Η Avast είναι γνωστή για το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Διατηρώντας την ιδέα του απορρήτου και της ασφάλειας, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Avast, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένες δωρεάν υπηρεσίες VPN και άλλες δυνατότητες για την προστασία σας.

Από προεπιλογή, το Avast ενεργοποιεί τον αποκλεισμό διαφημίσεων σε όλους τους ιστότοπους και ένα ισχυρό σύστημα μη παρακολούθησης, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετα. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ασφαλές DNS, με την προεπιλογή να έχει οριστεί σε Cloudflare, αλλά μπορείτε να μεταβείτε σε μία από τις άλλες επιλογές όπως OpenDNS, Google, Tenta ή Quad9.

Κατά τη ρύθμιση, η Avast κάνει μερικές ερωτήσεις για να ρυθμίσει το πρόγραμμα περιήγησης ώστε να είναι ασφαλές για εσάς.

Το προεπιλεγμένο δωρεάν VPN δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε την χώρα εξόδου. Εάν θέλετε να επιλέξετε τη χώρα, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο Avast Pro, το οποίο ξεκλειδώνει και άλλες λειτουργίες.

Λήψη: Avast Browser για Windows | macOS | Android | iOS (δωρεάν)

browser,chromium,iridium,brave,avast,surfy,min,sidekick

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).