Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις πετάνε WhatsApp, Signal κ Telegram


Οι Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις απαγόρευσαν στο προσωπικό τους να χρησιμοποιεί messengers όπως την εφαρμογή WhatsApp κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια ελβετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας φυσικά, και για την προστασία των δεδομένων. Τα έξοδα θα επιβαρύνουν τον στρατό.
threema

Η απόφαση υπέρ της Ελβετικής εφαρμογής Threema φαίνεται να έχει ληφθεί ήδη από τα τέλη του 2021, γιατί το παρακάτω tweet είναι από εκείνη την περίοδο. Το όλο θέμα έγινε όμως ευρύτερα γνωστό το 2022.

Η Swiss-Info ανακοίνωσε την απόφαση με μια ανάρτηση που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση της ηγεσίας του στρατού είναι ότι τα μέλη τους θα πρέπει στο μέλλον να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την ελβετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Threema ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία για λόγους ασφαλείας.

Όλες οι άλλες υπηρεσίες σύντομων μηνυμάτων δεν θα επιτρέπονται πλέον.

Η Tagesanzeiger, αναφέρει: “Όλες οι άλλες υπηρεσίες δεν επιτρέπονται πλέον”. Έτσι, στο μέλλον, ο στρατός θα απαγορεύσει στα μέλη του να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους μέσω Whatsapp, Signal ή Telegram και να μεταδίδουν επίσημα δεδομένα μέσω αυτών των καναλιών.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού στρατού Daniel Reist ανέφερε:

Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να κατεβάσει την εφαρμογή Threema στην προσωπική του συσκευή. Στο μέλλον, κάθε μέλος του στρατού θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον messenger που θέλει για ιδιωτική χρήση. Όμως τα επίσημα μηνύματα θα πρέπει να γίνονται μέσω της Threema στο μέλλον.

Φυσικά ο λόγος είναι οι ανησυχίες για το απόρρητο και την ασφάλεια. Τον Ιανουάριο του 2021, το FBI είχε αποκαλύψει σε ένα έγγραφο ποια μεταδεδομένα μπορούν να ανακτηθούν από υπηρεσίες messenger ακόμη και από αυτές που χρησιμοποιούν end-to-end κρυπτογράφηση.

Σύμφωνα με την Spiegel Online, η ηγεσία του Στρατού αναφέρει ότι η Threema συμμορφώνεται με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και δεν υπόκειται στον νόμο περί Cloud. Αυτό διασφαλίζει ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που διατηρούνται στο διαδίκτυο.

Η Threema δεν απαιτεί καν αριθμό τηλεφώνου για τα μηνύματα, αλλά χρεώνει μια φορά ένα πολύ μικρό ποσό για την αγορά της εφαρμογής. Ο Ελβετικός στρατός όμως θα καλύψει τα έξοδα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news