Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις πετάνε WhatsApp, Signal κ Telegram

Οι Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις απαγόρευσαν στο προσωπικό τους να χρησιμοποιεί messengers όπως την εφαρμογή WhatsApp κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια ελβετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας φυσικά, και για την προστασία των δεδομένων. Τα έξοδα θα επιβαρύνουν τον στρατό.
threema

Η απόφαση υπέρ της Ελβετικής εφαρμογής Threema φαίνεται να έχει ληφθεί ήδη από τα τέλη του 2021, γιατί το παρακάτω tweet είναι από εκείνη την περίοδο. Το όλο θέμα έγινε όμως ευρύτερα γνωστό το 2022.

Η Swiss-Info ανακοίνωσε την απόφαση με μια ανάρτηση που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση της ηγεσίας του στρατού είναι ότι τα μέλη τους θα πρέπει στο μέλλον να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την ελβετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Threema ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία για λόγους ασφαλείας.

Όλες οι άλλες υπηρεσίες σύντομων μηνυμάτων δεν θα επιτρέπονται πλέον.

Η Tagesanzeiger, αναφέρει: “Όλες οι άλλες υπηρεσίες δεν επιτρέπονται πλέον”. Έτσι, στο μέλλον, ο στρατός θα απαγορεύσει στα μέλη του να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους μέσω , ή και να μεταδίδουν επίσημα δεδομένα μέσω αυτών των καναλιών.

  WhatsApp διέρρευσαν 500 εκατ. αριθμοί (617.722 από την Ελλάδα)

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού στρατού Daniel Reist ανέφερε:

Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να κατεβάσει την εφαρμογή Threema στην προσωπική του συσκευή. Στο μέλλον, κάθε μέλος του στρατού θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον messenger που θέλει για ιδιωτική χρήση. Όμως τα επίσημα μηνύματα θα πρέπει να γίνονται μέσω της Threema στο μέλλον.

Φυσικά ο λόγος είναι οι ανησυχίες για το απόρρητο και την ασφάλεια. Τον Ιανουάριο του 2021, το FBI είχε αποκαλύψει σε ένα έγγραφο ποια μεταδεδομένα μπορούν να ανακτηθούν από υπηρεσίες messenger ακόμη και από αυτές που χρησιμοποιούν end-to-end .

Σύμφωνα με την Spiegel Online, η ηγεσία του Στρατού αναφέρει ότι η Threema συμμορφώνεται με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και δεν υπόκειται στον νόμο περί Cloud. Αυτό διασφαλίζει ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που διατηρούνται στο διαδίκτυο.

Η Threema δεν απαιτεί καν αριθμό τηλεφώνου για τα μηνύματα, αλλά χρεώνει μια φορά ένα πολύ μικρό ποσό για την αγορά της εφαρμογής. Ο Ελβετικός στρατός όμως θα καλύψει τα έξοδα.

WhatsApp,Signal,Telegram,Threema,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Η κάθε “αλήθεια” έχει πολλούς τρόπους “ανάγνωσης”.

    Έτσι, σαφώς και η εφαρμογή Whatsapp είναι σαφώς διάτρητη από την ώρα που ανήκει στο τερατούργημα της favabook. Όμως, αναφορικά με τις Signal και Telegram διατηρώ κάποιους ενδοιασμούς καθόσον θα μπορούσε αυτή η “αλήθεια” να αναγνωσθεί ως εξής : σας ρίχνουμε το τυράκι της whatsapp και μαζί βάζουμε κι άλλες δύο που ΔΕΝ μπορούμε να σπάσουμε.
    Έτσι, σας προτείνουμε το δικό μας παιχνίδι, το Threema, που μας ανήκει και είναι σουρωτήρι και ανοίγει εύκολα για τους δικούς μας IT’s.

    Κακά τα ψέματα. Ζούμε σε βρώμικους καιρούς ενός ιδιόμορφου παγκόσμιου πολέμου όπου τίποτα που ακούμε δεν είναι όπως το ακούμε, ενώ -επίσης- τίποτα απ’ ότι βλέπουμε ως ξεκάθαρο δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ξεκάθαρο.

    Χωρίς την παραμικρή σκέψη για δημιουργία ή αίσθηση φόβου και πεσιμισμού, καλή μέρα σε όλο τον κόσμο που δεν πιστεύει ότι του λένε και διατηρεί την κριτική του ικανότητα πέρα από maistream καταστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).