Εμφανίστε τα εικονίδια του συστήματος στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10 και 11

Οι υπολογιστές 10 και 11 εμφανίζουν από προεπιλογή τα βασικά εικονίδια του συστήματος στην επιφάνειας εργασίας. Αν κάποια από αυτά τα έχετε διαγράψει ή αν λείπουν για κάποιο λόγο, δείτε πως μπορείτε να τα επαναφέρετε γρήγορα.

windows icons

Τα βασικά εικονίδια συστήματος στα Windows 10 και 11 είναι ο Υπολογιστής, Αρχείο χρήστη, Δίκτυο, Κάδος Ανακύκλωσης και Πίνακας ελέγχου. Είναι συχνά χρησιμοποιούμενα εικονίδια που δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη λειτουργικότητά των Windows.

Αν για κάποιο λόγο τα έχετε χάσει από την επιφάνειά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σημείο στο μενού των Ρυθμίσεων για να τα προσθέσετε και πάλι. Δείτε πώς γίνεται αυτό τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 11

  1. Επιλέξτε Έναρξη και μετά Ρυθμίσεις (ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + I).
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Εξατομίκευση > Θέματα.

  3. Επιλέξτε ανάμεσα:
    Windows 10: Κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις εικονιδίου επιφάνειας εργασίας” στη δεξιά πλαϊνή γραμμή στην ενότητα “Σχετικές ρυθμίσεις”.
    Windows 11: Κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις εικονιδίου επιφάνειας εργασίας” στη σελίδα στην ενότητα “Σχετικές ρυθμίσεις”.

windows icons

Το παράθυρο που εμφανίζεται εμφανίζει επιλογές για την προσθήκη ή αφαίρεση των συγκεκριμένων εικονιδίων από την επιφάνεια εργασίας. Έχει τις ίδιες επιλογές στα Windows 10 και 11.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το στυλ εικονιδίου κάνοντας κλικ στην επιλογή “Αλλαγή εικονιδίου”. Παρέχεται επίσης η επιλογή να επιτρέπετε στα “Θέματα” να αλλάζουν τα εικονίδια επιφάνειας εργασίας σύμφωνα με την διαμόρφωσή τους.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους εικονιδίων είναι προσβάσιμοι αλλού. Το Δίκτυο και ο Υπολογιστής μου, για παράδειγμα, βρίσκονται στην πλαϊνή γραμμή του File Explorer.

Η τοποθέτηση ή η επαναφορά αυτών στην επιφάνεια εργασίας είναι μια άλλη προσωπική επιλογή του κάθε χρήστη. Μερικοί προτιμούν να έχουν μια καθαρή επιφάνεια εργασίας χωρίς καθόλου εικονίδια ή μόνο μερικά βασικά, ενώ άλλοι τοποθετούν εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας μέχρι να εξαντληθεί ο χώρος.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

windows,desktop,icon

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).