Απόφαση-κόλαφος για Google και Facebook

Ευρωπαική Ένωση για και : Οι εταιρείες που εδρεύουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνησαν την Παρασκευή οι υπουργοί Δικαιοσύνης, αν και οι κυβερνήσεις παραμένουν διχασμένες όσον αφορά στον τρόπο που θα τους επιβάλλουν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσα στην Ένωση.

eu-court Google

Η συμφωνία που αναγκάζει εταιρείες-κολοσσούς του Διαδικτύου όπως η Google και η Facebook να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία της ΕΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης για την ενίσχυση των νόμων περί ιδιωτικότητας. Ο βρετανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών αποκάλυψε σήμερα σε μια νέα έκθεση πως κάποιες κυβερνήσεις είχαν άμεση πρόσβαση στο δίκτυό της προκειμένου να υποκλέπτουν τις επικοινωνίες των πελατών της.

Η αποκάλυψη αυτή για το εύρος των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών σε ευρωπαϊκές χώρες δείχνει ότι η πρακτική αυτή δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ. Η δεύτερη μεγαλύτερη κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η Vodafone, εδρεύει στη Βρετανία. «Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ευρωπαϊκό έδαφος πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους», υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Υπηκοότητα Βίβιαν Ρέντινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, που κατέληξαν σε μια απόφαση την οποία υποστηρίξει και το Δικαστήριο της ΕΕ. «Τώρα είναι η στιγμή οι Ευρωπαίοι υπουργοί να δώσουν μια θετική απάντηση στο κάλεσμα αφύπνισης του Έντουαρντ Σνόουντεν», είπε η Ρέντινγκ.

  Μπλοκάρετε επαφές με το iOS 7

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τη Vodafone δήλωσε: «Όλες αυτά τα γεγονότα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα μηχανισμός προστασίας των δεδομένων που θα είναι απόλυτα εδραιωμένος. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας δικαστής πρέπει να επιτρέπει την πρόσβαση στα προσωπικά των πολιτών και οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται στο σύνολο του εδάφους της ΕΕ» επέμεινε η Ρέντινγκ, για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε δικαιοδοσία στις νομοθεσίες τρίτων χωρών».

madata.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


22  +    =  23