Το Facebook πρόσθεσε τρίτο φύλο και όχι μόνο

Από σήμερα δεν χρειάζεται να είστε μόνο άνδρας ή μόνο γυναίκα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Το έχει προσθέσει περισσότερες επιλογές με περίπου 50 διαφορετικούς όρους που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να προσδιορίσει το φύλο του, καθώς και τρεις προτιμώμενες επιλογές αντωνυμίας: αυτόν της ή τους.

facebook trans

fb custom gendarΤο Facebook ανέφερε τις αλλαγές, από κοινού με το The πριν από την κυκλοφορία τους, χθές Πέμπτη, και ότι θα καλύπτουν αρχικά 159 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες της εταιρείας στις ΗΠΑ. Οι αλλαγές έχουν σαν στόχο να δώσουν στα μέλη του κοινωνικού δικτύου περισσότερες επιλογές στο πώς οι ίδιοι περιγράφουν, τον εαυτό τους, όπως ανδρόγυνος, bi-gender, intersex, gender or transsexual.

“Για πολλούς ανθρώπους η αλλαγή αυτή δεν θα σημαίνει τίποτα, αλλά για λίγους θα είναι πολύ σημαντική”, δήλωσε ο τεχνικός λογισμικού του Facebook, Brielle Harrison, ο οποίος εργάστηκε για το project του μετασχηματισμού των φύλων, σε περισσότερα.
Η αλλαγή στο Facebook επέφερε δεκάδες συγκινητικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας, καθώς αποτελεί μια ακόμη σημαντική μορφή αναγνώρισης του αυξανόμενου κινήματος για τα δικαιώματα των διαφυλικών στην Αμερική και όχι μόνο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  69  =  74