Απετράπη αυτοκτονία στο Facebook από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη στο Facebook από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τις αρχές του έτους έχουν αποτραπεί (96) αυτοκτονίες ατόμων που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους διαδικτυακά, ενώ συνολικά έχουν αποτραπεί (947) περιπτώσεις

dioksi Facebook

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε, μετά από συντονισμένες ενέργειες, μία ακόμα πρόθεση αυτοκτονίας από χρήστη του διαδικτύου.

Ειδικότερα, την 17-05-2014 το απόγευμα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άτομο με ψευδώνυμο, το οποίο διατηρούσε προφίλ στο «Facebook» και μέσω δημόσιων αναρτήσεων του, εκδήλωνε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών του διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ, προέκυψε ότι ανήκουν σε ημεδαπό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ εντοπίστηκε άμεσα η γεωγραφική θέση του συγκεκριμένου ατόμου.

Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο επικοινώνησε με τους οικείους του, αναφορικά με την επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο, ενώ διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει (96) υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αποτροπών ανέρχεται σε (947) περιστατικά, από τα οποία (15) αφορούσαν άτομα στο εξωτερικό.

follow us
Previous Article

Friend or Foe: Νέα εφαρμογή για το Facebook από την Kaspersky Lab

Next Article

Η Microsoft παρουσίασε το νέο Surface Pro 3

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).