εικόνα: Washington Times

Ομάδα στο Facebook δημοσιεύει γυμνές γυναίκες του Στρατού των ΗΠΑ

Σκάνδαλο στις τάξεις του Αμερικάνικου Στρατού, μέσω μιας ιδιωτικής ς του . Χθες, το for Investigative Reporting δημοσίευσε μια που αποκαλύπτει ότι το Naval Criminal Investigative Service (NCIS) έχει ξεκινήσει μια έρευνα για εκατοντάδες πεζοναύτες μετά την ανακάλυψη μιας μυστικής ομάδας στο Facebook που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών γυναικών της υπηρεσίας.

facebook
εικόνα: Washington Times

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον Thomas Brennan, ιδρυτή μιας μη-κερδοσκοπικής εταιρείας ειδήσεων που ονομάζεται The War , αποκάλυψε ότι οι εικόνες των γυναικών της υπηρεσίας που μοιράστηκαν σε μια ιδιωτική ομάδα στο Facebook που ονομάζεται Marines United, είτε δημοσιεύτηκαν στο ίδιο το site, ή μέσω συνδέσεων από ένα φάκελο στο . Η ομάδα αποτελείται από περίπου 30.000 μέλη, και ιδρύθηκε αρχικά το 2015.

Είναι ανοιχτή μόνο σε αρσενικά μέλη του Αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών, του Ναυτικού και των βρετανικών στρατευμάτων των Royal Marines. Σύμφωνα με μια περιγραφή από έναν συνταξιούχο πεζοναύτη στο Reddit, η συγκεκριμένη ομάδα του Facebook έχει ιστορία με αυτόν τον τύπο περιεχομένου, με “φωτογραφίες κοριτσιών που έχουν δημοσιευτεί χωρίς την άδεια τους, πορνό εκδίκησης, βιασμούς, ρατσιστικά σχόλια και άλλα.”

Η δημοσίευση του Brennan υπογραμμίζει ότι οι εικόνες ή τα που έχουν δημοσιευτεί στην ομάδα, έχουν προσελκύσει πάνω από 2.500 σχόλια, μερικά από τα οποία παροτρύνουν για περισσότερες φωτογραφίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εικόνες συνοδεύονται και από πληροφορίες για τα “θέματά τους”, όπως ονόματα, βαθμός και το που υπηρετούν.

  Αφαιρέστε τις πληροφορίες σας από την αναζήτηση της Google

Από το TheVerge.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).