Facebook Stories απενεργοποιήστε το αρχείο ιστοριών

Facebook Stories Archive: Το Facebook διέθεσε το χαρακτηριστικό Stories (Iστορίες) αντιγράφοντας το Snapchat. Όμως οι Ιστορίες του Facebook δεν είναι και τόσο δημοφιλείς όσο είναι στο Snapchat.

Τα Facebook Stories υπάρχουν σε όλα τα smartphones και μπορείτε να ενώνετε φωτογραφίες και videos για να δημιουργείτε μικρές ιστορίες οι οποίες υποτίθεται ότι εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.Facebook Stories

Εάν δημοσιεύετε συχνά στο Facebook Stories, υποτίθεται ότι η δημοσίευση σας δεν θα εμφανίζεται μετά από 24 ώρες. Όμως όπως ίσως γνωρίζετε ένα αντίγραφο αποθηκεύεται στο λογαριασμό σας. Δεν το βλέπει κανείς αλλά υπάρχει.

Δεν διαγράφεται αυτόματα μετά τις 24 ώρες που υπόσχεται το Facebook και αυτό συμβαίνει με το πρόσχημα ενός χαρακτηριστικού που ονομάζεται Αρχείο ιστοριών. Εάν δεν θέλετε να έχετε για πάντα τις ιστορίες σας στο Facebook, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό από το κοινωνικό δίκτυο.

Πως; Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας και θα δείτε τις Ιστορίες στην κορυφή. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες ιστορίες, αλλά εάν κοιτάξετε στο επάνω δεξιό μέρος του slider, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται ‘Το αρχείο σας’ ή “Your Archive”.

  WhatsApp: τα δεδομένα σας είναι ασφαλή ακόμα και από το Facebook (και πράσινα άλογα)

Κάντε ταπ σε αυτό και θα δείτε μια οθόνη που περιέχει ένα link για τις Ρυθμίσεις του αρχείου των ιστοριών. Αν δεν δείτε την παραπάνω οθόνη κάντε ταπ στο γρανάζι που υπάρχει πάνω δεξιά της εικόνας. Θα δείτε ότι υπάρχει μόνο μία ρύθμιση, με την επιλογή “Αποθήκευση σε αρχείο”.

Απενεργοποιήστε το και το Facebook δεν θα αποθηκεύσει πλέον αντίγραφα των ιστοριών σας στο λογαριασμό σας.

Μόλις απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό Facebook Stories, η οθόνη θα σας δώσει την δυνατότητα να το ενεργοποιήσετε ξανά. Ναι το Facebook σας δίνει ξανά την ευκαιρία να συλλέγει περισσότερα δεδομένα.

Η συγκεκριμένη λειτουργία, φαίνεται να είναι περιττή για τους περισσότερους αλλά είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Το αρχείο των ιστοριών σας είναι ορατό μόνο σε εσάς και φυσικά στο Facebook. Οι φίλοι σας δεν μπορούν να δουν. Το αρχείο δεν αποθηκεύεται στην συσκευή σας και έτσι δεν καταλαμβάνει χώρο. Όμως αποθηκεύεται στο διαδίκτυο (σε servers του Facebook). Έτσι εφόσον μόνο εσείς μπορείτε να το δείτε αν δεν σας ενδιαφέρει μπορείτε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό. Γιατί να το βλέπει το Facebook;

  Windows 10 build 16273 Fall Creators Update

______________________________________

[do_widget id=blog_subscription-3]

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


32  +    =  37