Το Facebook θα έχει πιο επιθετική πολιτική για το COVID-19

Το Facebook θα καταπολεμήσει πιο άμεσα την παραπληροφόρηση για το , στέλνοντας ειδοποιήσεις στους χρήστες που τους αρέσουν, μοιράζονται ή σχολιάζουν μία καταργημένη ανάρτηση με παραπληροφόρηση.

Το Facebook θα στέλνει ειδοποιήσεις απευθείας σε χρήστες που τους αρέσουν, μοιράζονται ή σχολιάζουν αναρτήσεις για το COVID-19, οι οποίες παραβιάζουν τους παροχής υπηρεσιών της εταιρείας.

Αυτή η νέα ρύθμιση θα λειτουργεί ως εξής: εάν ένας χρήστης έχει αλληλεπιδράσει με μια ανάρτηση που θα καταργηθεί, το Facebook στέλνει μια στον χρήστη που του λέει ότι η ανάρτηση καταργήθηκε. Εάν ο χρήστης κάνει κλικ στην ειδοποίηση, θα μεταφερθεί σε μια σελίδα προορισμού με ένα στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης και μια σύντομη εξήγηση για το γιατί καταργήθηκε. Η σελίδα προορισμού θα περιλαμβάνει επίσης συνδέσμους προς εκπαιδευτικές για το COVID-19, και θα τον προτρέπει να μην ακολουθεί την που το δημοσίευσε.

Αυτή η ρύθμιση είναι μια επέκταση των προηγούμενων προσπαθειών του Facebook για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Πριν από αυτό, η εταιρεία εμφάνιζε ένα banner στη ροή ειδήσεων, προτρέποντας τους χρήστες που είχαν εμπλακεί με περιεχόμενο που είχε αφαιρεθεί, να «βοηθήσουν τους φίλους και την οικογένειά τους αποφεύγοντας τις ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με το Covid-19».

Η τροποποιημένη προσέγγιση του Facebook φτάνει σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας. Οι ειδοποιήσεις δεν θα αποστέλλονται σε καταργημένες αναρτήσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
 1. Μήπως δούμε σύντομα και κανένα μπανερακι “μένουμε σπίτι” ;

  Και δε ρωτώ για χαβαλε αλλά διότι το ύφος του κειμένου, ενώ είχε δυνατότητες να οδηγεί τη σκέψη του αναγνώστη προς το : “παρεμβάσεις στο νου”, προσπαθεί να οδηγήσει στο : είμαι λαγος για ότι σας έρχεται.

  Δεν κρύβω δε πως εδώ και καιρό Τζιμάκο έχω μαζευτεί, παρατηρώντας. Και ίσως αυτός να είναι ο λόγος μη αποστολής διαφόρων.

  Τζωρτζ, θυμίζω πως ο γάμος που είχε επιχειρηθεί προ ολίγων ετών με το “κάτιnews” δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και η απόσχιση επέφερε καλά αποτελέσματα. Αρα, μήπως πρέπει κάτι να σκεφτείς ορισμένα θέματα, πριν αλλαχθεί οτιδήποτε είχε target group όσους δεν ενδιαφέρονταν τι καταγράφει το “στιβτζομπςphone” πέφτοντας από το διάστημα ;

  Την καλημέρα όσων έχουμε παρατηρικότητα σε όσους διαβάζουμε και την “αϋπνία”, αλλά μόνο για να κάνουμε πλάκα με την ατέλειωτη νεοφιλελέ βλακεία των “ανωνύμων σχολιαστών”.

  • το target group δεν υπάρχει, θα υπήρχε αν προσπαθούσαμε να βάλουμε στην τράπεζα εκτός του να πληρώσουμε τον server, Συνεχίζουμε χύμα στο κύμα κι ας λένε ότι μεροληπτούμε ή ότι έχουμε άποψη. Η άποψη αν υπάρχει έχει θέση και αξία, ακόμα κι αν προκαλέσει αντιπαραθέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).