Παραπληροφόρηση για το domain .app της Google από “μεγάλα sites”

Πριν από λίγο διαβάσαμε στο διαδίκτυο την εξής “είδηση” μαργαριτάρι: Μόνο η Google θα χρησιμοποιεί το “app” στις εφαρμογές της!

Προφανώς ο αρθρογράφος δεν έχει ιδέα για το τι πάει να πει η αγορά ενός TLD domain και μάλλον ήθελε να αναφερθεί “με δικά του λόγια” στη δημοπρασία που έκανε το ICANN (η υπηρεσία που ελέγχει τα domains του Διαδικτύου) για το domain ανωτάτου επιπέδου (TLD) .app. Τη δημοπρασία την κέρδισε η Goοgle και έτσι έχει στη διάθεση της μέχρι σήμερα τα domains soy, .minna, .foo, .how (βλέπε iguru.how)  και τώρα το .app.

Τμήμα της δημοσίευσης αναφέρει:

Σε δημοπρασία του ICANN, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού επίβλεψης του Διαδικτύου, απέκτησε έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων το δημοφιλέστερο domain εφαρμογών η Gοogle. Πλέον, μόνο η Gοogle θα μπορεί να χρησιμοποιεί την κατάληξη «app» στις εφαρμογές της.

Φυσικά η εταιρεία δεν θα κρατήσει όλα τα domains για τον εαυτό της (μιλάμε για δισεκατομμύρια), αλλά θα τα διαθέσει στην παγκόσμια αγορά. Έτσι με το που ανακοινωθεί η διάθεση τους καθένας θα μπορεί να αποκτήσει ένα domain που τελειώνει σε .app (όπως το iguru.app)

Η εταιρεία δεν έχει άμεσα σχέδια για το domain .app, αλλά είναι αρκετά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το αγόρασε. Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για την αγορά του domain είναι 25 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τους φωτεινούς παντογνώστες της τεχνολογίας που δημοσιεύουν τέτοια μαργαριτάρια, οφείλουμε να  τους πούμε ότι μας έκαναν να γελάσουμε. Δεν ήξερες… δεν ρώταγες; Καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε από που διαβάζετε νέα τεχνολογίας και γενικότερα ειδήσεις.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Επειδή όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις, το Google Play Store έχει κατακλυστεί από scam εφαρμογές SMS. Οι οποίες επίσης διαφημίζονται χωρίς κανέναν περιορισμό σε κοινωνικά δίκτυα όπως Instagram και TikTok. Οι εφαρμογές μεταμφιέζονται ως γνήσιες εφαρμογές μέσω καλά κατασκευασμένων προφίλ στο Play Store. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, έχουν γενικές δηλώσεις πολιτικής απορρήτου, διαθέτουν βασικά προφίλ προγραμματιστών.

  2. Το "άνοιγμα" των TLD δημιουργεί ευκαιρίες και απειλές για τις εταιρίες. Οι τελευταίες θα πρέπει να ψάξουν να βρουν τα TLD που αφορούν στον κλάδο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).