Το FBI προειδοποιεί τους μαθητές να σκεφτούν πριν δημοσιεύουν απειλές στα social media

Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ζήτησε από τους μαθητές να μην στέλνουν απειλές μέσω των social media, ή μέσω emails ή αντίστοιχα μηνύματα κειμένου, στα πλαίσια της εκστρατείας “Σκέψου πριν δημοσιεύσεις”.

Το FBI έχει ξεκινήσει την εκστρατεία #ThinkBeforeYouPost (σκέψου πριν δημοσιεύσεις) προς τους μαθητές της Αμερικής και τους προειδοποιεί ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις online απειλές που έρχονται είτε στα social media, είτε με τη μορφή μηνυμάτων κειμένου (emails, sms κλπ). Αναφέρει ότι θα ερευνήσει κάθε τέτοια απειλή ώστε να καθορίσει ποιες είναι πραγματικές και ποιες είναι φάρσες.

Προειδοποιεί τους μαθητές να μην κάνουν κακές επιλογές γιατί θα μπορούσαν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον τους. και για να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα των συνεπειών, το FBI λέει ότι οι απειλές είναι ένα ομοσπονδιακό αδίκημα και ότι “εκείνοι που δημοσιεύουν ή στέλνουν αυτές τις απειλές μπορούν να φυλακιστούν μέχρι πέντε χρόνια στην ομοσπονδιακή φυλακή ή μπορούν να αντιμετωπίσουν χρηματικές αποζημιώσεις.”

Ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Υποδομής (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency = CISA) εξέδωσε δική του προειδοποίηση βασισμένη στο FBI, συμβουλεύοντας τους μαθητές να αναγνώσουν την συμβουλή τους Identifying Hoaxes and Urban Legends ώστε να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους πίσω από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το FBI κάνει επίσης τις ακόλουθες συστάσεις σε όλους τους μαθητές, υπενθυμίζοντάς τους ότι οι αινιγματικές απειλές δεν είναι αστείο:

• Μην δημοσιεύετε ποτέ και μην αποστέλλετε ηλεκτρονικές απειλές.
• Αν είστε ο στόχος μιας online απειλής, καλέστε αμέσως την τοπική αστυνομία.
• Εάν παρατηρήσετε απειλή βίας που δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά, επικοινωνήστε με την τοπική αστυνομία ή το τοπικό γραφείο του FBI. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονικές πληροφορίες στο FBI στο tips.fbi.gov
• Να μην μοιράζεστε ούτε να προωθείτε απειλές. Αυτές μπορεί να εξαπλωθούν ως παραπληροφόρηση και να προκαλέσουν πανικό.

Φαίνεται πάντως ότι στην Αμερική έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τα hoax και τις διαδικτυακές απειλές. Θεωρούν ότι ακόμα και σαν φάρσα, είτε ρατσιστικού χαρακτήρα, είτε οποιουδήποτε τύπου εκφοβισμός, μπορεί να στιγματίσει για πάντα τους μαθητές και να επηρεάσει τις σχολικές επιλογές τους στο μέλλον. Ακόμα και την αναζήτηση εργασίας αργότερα.

Μάλλον ισχύει η παροιμία που λέει ο λαός μας: Αν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).