Τα πειρατικά live streams του FIFA 2014 παρακολουθούνται από εκατομμύρια χρήστες

FIFA World-Cup

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της FIFA, οι χρήστες του διαδικτύου εξακολουθούν να παρακολουθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη βοήθεια των πειρατικών live streams.

Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη επιλέξει να χρησιμοποιούν πειρατικά streams, καθώς μερικά παιχνίδια τα έχουν παρακολουθήσει πάνω από μισό εκατομμύριο τηλεθεατές, σύμφωνα με έκθεση του TorrentFreak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Viaccess-Orca, μια Γαλλο-Ισραηλινή εταιρεία προστασίας περιεχομένων που χειρίζεται ανακοινώσεις κλεισιμάτων ιστοσελίδων, έχουν γίνει περίπου 2.000 αιτήματα για κλείσιμο σελίδων που φιλοξενούν ή απλά συνδέουν παιχνίδι σε streams.

H FIFA είχε προειδοποιήσει πριν από την έναρξη του Κυπέλλου, αλλά ακόμη και στο ξεκίνημα αυτού, λέγοντας ότι αν κάποιος αναμεταδώσει παράνομα τα παιχνίδια θα τον σταματήσουν άμεσα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, καθώς τα streams αφήνουν στίγματα. Ακόμα κι έτσι όμως , υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω για όσους πραγματικά θέλουν να βρουν ένα παιχνίδι.

“Το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται ανά πλατφόρμα περιεχομένου, αλλά γενικά, έχουμε καταφέρει να κατεβάσουμε το 35% των streaming συνδέσμων πριν τελειώσει το παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, ιδίως σε σύγκριση με τις ιστοσελίδες που έχουν direct donwload” δήλωσε ο David Leporini, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ της Viaccess-Orca.

  Kodachi Linux 3.7 Το ασφαλές λειτουργικό

Ενώ ο αριθμός είναι πράγματι αξιοπρεπής, είναι ακόμα πολύ μακριά από το 100% που θα ήθελε η FIFA. Ωστόσο, η όλη διαδικασία περιπλέκεται από το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες δεν δημοσιεύουν τις συνδέσεις με τα streams μέχρι λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Και μέχρι να ανιχνευτούν οι συνδέσεις αυτές από την στιγμή που το παιχνίδι αρχίζει, αναγνωριστεί το περιεχόμενο τους  ως παράνομο και κινηθεί η διαδικασία για να γίνει ότι προβλέπεται , το παιχνίδι μπορεί να έχει ήδη τελειώσει.

“Για τις πρώτες δέκα μέρες έχουμε στείλει περίπου 150 ανακοινώσεις takedown σε σελίδες του Facebook και του Twitter. Ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες περιεχομένου που κοινοποιήθηκε, μετρήσαμε ένα ποσοστό επιτυχίας περίπου 51% για την απομάκρυνση των συνδέσμων από τις σελίδες του Facebook” είπε ο Leporini  στο TorrentFreak.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +    =  11