Κυκλοφόρησε η final έκδοση KeePass 2.35


H δημοφιλής εφαρμογή KeePass μόλις κυκλοφόρησε τη τελική έκδοση της 2.35. Για όσους δεν γνωρίζουν την εφαρμογή είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που αποθηκεύει τα δεδομένα κρυπτογραφημένα σε τοπικό επίπεδο. Είναι ο password manager που χρησιμοποιώ και συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς δεν μου αρέσει η ιδέα των κωδικών μου στο σύννεφο. KeePass

Φυσικά η εφαρμογή διαθέτει plugins αν επιθυμείτε την επέκταση των λειτουργιών της, όπως για παράδειγμα να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας μεταξύ διάφορων συσκευών.

Αν χρησιμοποιείτε ήδη την εφαρμογή, απλά κάντε ένα έλεγχο για νέες ενημερώσεις και θα μπορείτε να την αναβαθμίσετε. Όσοι δεν την χρησιμοποιούν μπορούν να την κατεβάσουν από το link στο τέλος της δημοσίευσης.

Το λογισμικό διατίθεται συνήθως σαν ένα .exe εγκατάστασης αλλά και μια φορητή έκδοση.

Το νέο KeePass 2.35 φέρνει μια νέα μορφή αρχείων, τη KDBX 4, η οποία προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και νέες δυνατότητες.
Η μορφή αρχείων KDBX 4 υποστηρίζει ARgon2 keys. Η συγκεκριμένη λειτουργία κέρδισε ένα διαγωνισμό hashing κωδικών πρόσβασης πρόσφατα.

Το κύριο πλεονέκτημα της σε σχέση με την προηγούμενη λειτουργία είναι ότι προσφέρει καλύτερη αντίσταση ενάντια σε επιθέσεις GPU/ASIC.

Έτσι με τη νέα έκδοση οι χρήστες του ΚeePass μπορούν να επιλέξουν μεταξύ AES-KDF (προεπιλογή που χρησιμοποιείται στις εκδόσεις του ΚeePass 2.34 και προηγούμενες) μαζί το Argon2 για την κρυπτογράφηση της βάσης δεδομένων.

Για να αλλάξετε το key derivation function, τρέξτε το ΚeePass 2.35.
Επιλέξτε Αρχείο – Ρυθμίσεις βάσης δεδομένων. Στην καρτέλα Ασφάλεια, βρείτε το “key derivation function.”

Κατεβάστε την εφαρμογή

http://keepass.info/download.html

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news