Firefox tricks για πιο εύκολο browsing

Ο είναι σήμερα ο δεύτερος πιο δημοφιλής desktop περιηγητής στον κόσμο, γιατί η Mozilla συνεχίζει να βελτιώνει την εφαρμογή για να προσαρμόζεται τέλεια σε ότι επιθυμούν οι χρήστες της.

Με άλλα λόγια, για τον Firefox δεν αρκεί να προσφέρει απλά μια σταθερή εμπειρία περιήγησης, αλλά και να παρέχει στους χρήστες μια σειρά πρόσθετων χαρακτηριστικών που κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Firefox

Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Firefox είναι ένα πολύπλοκο πρόγραμμα περιήγησης και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχει κάνει τόσο δημοφιλές.

Σήμερα, θα αναφέρουμε τρία απλά κόλπα που ίσως γνωρίζουν μερικοί, αλλά άλλοι θα τα βρουν πολύ χρήσιμα. Φυσικά, μπορείτε να μοιραστείτε τα κόλπα που γνωρίζεται ήδη για ένα καλύτερο τρόπο αξιοποίησης του Firefox στα σχόλια που βρίσκονται στο τέλος του άρθρου.

Σίγαση καρτελών από το πληκτρολόγιο

Οι ιστοσελίδες που παίζουν πολυμέσα συχνά είναι αρκετά ενοχλητικές, παρόλο που τα χαρακτηριστικά που κυκλοφορούν σήμερα επιτρέπουν την παρεμπόδιση των μέσων αυτόματης αναπαραγωγής.

  Aυξήστε την ταχύτητα δικτύου μέσω του μητρώου των Windows 10

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που θέλετε να απενεργοποιήσετε μια καρτέλα (για παράδειγμα το YouTube) που σας ενοχλεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι και με ένα κλικ να σταματήσετε την αναπαραγωγή. Όμως αυτός δεν είναι ο γρηγορότερος τρόπος. Ο Firefox διαθέτει μια συντόμευση για την ίδια λειτουργία. Απλά πιέστε μαζί τα δύο πλήκτρα:

CTRL + M

Πατήστε ξανά την ίδια συντόμευση για να ενεργοποιήσετε τον ήχο.

Αναζήτηση ανοιχτών καρτελών

Aν είστε σαν εμένα, χρησιμοποιείτε πάρα πολλές καρτέλες ταυτόχρονα. Η εύρεση μιας συγκεκριμένης καρτέλας όταν τρέχουν πάρα πολλές δεν εύκολη.

Όμως μπορείτε να αναζητήσετε την καρτέλα που σας ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική λειτουργία που διαθέτει ο Firefox. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο βελάκι δίπλα στο URL και να πληκτρολογήσετε το όνομα του ιστότοπου που αναζητάτε.

Διαχείριση εργασιών του Firefox

Στα 10, ο διαχειριστής εργασιών είναι ένα βασικό εργαλείο για τον προσδιορισμό των εφαρμογών που επιβραδύνουν τη συσκευή σας και χρησιμοποιούν πάρα πολλούς πόρους.

  Τρεις Android και iOS εφαρμογές για γυμναστική με βάρη

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox συνοδεύεται από έναν παρόμοιο διαχειριστή εργασιών, σκοπός του οποίου είναι να βοηθήσει στη διάγνωση της υψηλής χρήσης CPU ή της υψηλής χρήσης μνήμης στο πρόγραμμα περιήγησης.
Έτσι αν θεωρείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησης είναι αργό ή προκαλεί ασυνήθιστη χρήση της CPU, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ενσωματωμένη Διαχείριση εργασιών για να ελέγξετε την επίδραση κάθε καρτέλας και επέκτασης στην απόδοση του συστήματός σας.

Για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση εργασιών, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Μενού > Περισσότερα ή πληκτρολογήστε το παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων:

about:performance

Το UI είναι αρκετά απλό, και θα σας εμφανίσει μια λίστα όλως καρτελών και των προσθέτων, μαζί με την ενεργειακή επίδραση και τη χρήση της μνήμης. Μπορείτε να ταξινομήσετε τις καρτέλες με οποιοδήποτε από αυτά τα δύο κριτήρια, οπότε είναι πολύ εύκολο να προσδιορίσετε τι από όλα χρησιμοποιεί υπερβολική μνήμη και επιβραδύνει το πρόγραμμα περιήγησης.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  9  =  12