Η G7 ζητά από την Ρωσία να συλλάβει ομάδες ransomware


Οι ηγέτες της G7 κατά την τελευταία διάσκεψη, ζήτησαν από τη Ρωσία να συλλάβει τις ομάδες ransomware που δρουν εντός των συνόρων της.

g7

Οι ηγέτες της G7 κατά την διάσκεψή τους στην Μεγάλη Βρετανία, ζήτησαν από τη Ρωσία να συλλάβει τις ομάδες ransomware που πιστεύεται ότι λειτουργούν εντός των συνόρων της, μετά από μια σειρά επιθέσεων που είχαν σαν στόχο διεθνής οργανισμούς και κρίσιμους τομείς των άλλων χωρών. Εξέφρασαν επίσης τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή ransomware, ως παγκόσμια πρόκληση.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαΐου, η ομάδα DarkSide πραγματοποίησε επίθεση ransomware στην Αμερικάνικη εταιρεία Colonial Pipeline και ουσιαστικά εξανάγκασε τον πρόεδρο Μπάιντεν να κηρύξει τις ανατολικές ακτές της Αμερικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τελικά να πληρώσει λύτρα ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε και πάλι τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να πολεμήσουν τις ομάδες ransomware, μαζί με τα άλλα κράτη μέλη της G7, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.