Οι Γερμανοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα iPhones τους ως εικονικές ταυτότητες

Η νέα επέκταση NFC του αναμενόμενου λειτουργικού iOS 13 για iPhones, θα δώσει την δυνατότητα στην Γερμανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα κινητά τηλέφωνα ως εικονική εθνική ταυτότητα.

iPhones

Η Γερμανία επωφελείται από την επικείμενη δυνατότητα ταυτοποίησης εγγράφων NFC, που έχει εγκριθεί από την Apple, για να επιτρέψει στους υπηκόους Γερμανίας να σαρώσουν τα δελτία ταυτότητάς τους και να τα χρησιμοποιήσουν τόσο online, όσο και για check-in στα διεθνή αεροδρόμια.

Οι Γερμανοί κάτοικοι θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουν τόσο την κυκλοφορία του iOS 13 (πιθανότατα τον Σεπτέμβριο) όσο και το AusweisApp2 της Γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να δουν την νέα δυνατότητα σε πλήρη λειτουργία. Μέχρι τότε θα πρέπει απλά να βγάζουν την ταυτότητά τους από το πορτοφόλι τους για να αποδεικνύουν ποιοι είναι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εξαγγελθείσα υποστήριξη εικονικής αναγνώρισης. Οι Ιάπωνες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να σαρώσουν τις ταυτότητες τους που θα είναι εξοπλισμένες με NFC, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα το χρησιμοποιήσει για να επιτρέψει στους πολίτες της ΕΕ να σκανάρουν τα Ευρωπαϊκά διαβατήρια τους, ανεξάρτητα από το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι το Brexit.

  Chrome 0day CVE-2020-16009 ενημερώστε άμεσα

Πάντως, αυτήν την δυνατότητα πιθανά δεν θα την δείτε σε ευρεία χρήση. Και ενώ το σύστημα NFC θεωρείται ασφαλές, οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι και τόσο άνετοι με την αποθήκευση των δελτίων ταυτότητάς τους στα iPhones τους, ακόμα κι αν αυτά είναι διπλο-κλειδωμένα.

Τουλάχιστον θα έχετε την επιλογή, και αυτό θα πρέπει να είναι ένα καλό νέο για τους ιδιοκτήτες iPhone σε όλο τον κόσμο, που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το NFC για κάτι περισσότερο από ψώνια.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  3  =