Χρησιμοποιήστε το Google Maps Go ως μία ελαφριά εναλλακτική λύση για το Google Maps

Αν έχετε ένα παλιό υπολογιστή με χαμηλά χαρακτηριστικά και αργεί πολύ όταν τρέχετε το , υπάρχει ένας τρόπος να βρείτε τις πληροφορίες που θέλετε γρήγορα και χωρίς μεγάλη κατανάλωση πόρων του συστήματος. Απλά χρησιμοποιήστε το Googles maps Go.

Η παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το Go ως μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του Android για low-end συσκευές. Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις «lite» εκδόσεις, δεν είναι διαθέσιμες παντού. Ο κύριος λόγος για τον περιορισμό της πρόσβασης είναι απλός: το Google και οι άλλες εταιρείες, θέλουν οι χρήστες να χρησιμοποιούν τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε εφαρμογής.

Ωστόσο, οι lite εφαρμογές έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πλήρης εφαρμογές. Δεν χρησιμοποιούν πολλούς π του συστήματος, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για την μπαταρία, την κατανάλωση του δικτύου, τις ώρες λειτουργίας, καθώς και την οικονομία πόρων σε παλιάς τεχνολογίας συσκευές ή σε υπεφορτωμένες μονάδες.

Η Google έφερε αρκετές εφαρμογές και υπηρεσίες της για το Android Go. Το Google Maps Go είναι μία από τις τελευταίες εκδόσεις της. Ενώ υπάρχει στο Google Play, δεν είναι διαθέσιμο για λήψη και εγκατάσταση, εκτός εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή με Android Go.

  Xbox Game Bar : Ένα δυνατό εργαλείο των Windows για όλους

Αν και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Google Maps Go απευθείας σε μία κανονική συσκευή Android, ωστόσο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία αφού πρόκειται για μία web εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι αν γνωρίζετε τη διεύθυνση URL της υπηρεσίας Google Maps Go, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή σας. Και έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε από χαμηλή χρήση των πόρων της, ακόμη και χωρίς να την εγκαταστήσετε, ως μια εφαρμογή στη συσκευή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα (ή μία νέα καρτέλα σε αυτόν που διαβάζετε αυτό το άρθρο τώρα) και να πάτε σε αυτόν τον σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Maps Go. Αν είστε με κινητό τηλέφωνο τότε μπορείτε να φορτώσετε το URL σε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να αποφύγετε το άνοιγμα της εγκατεστημένης εφαρμογής Google Maps στη συσκευή.

Το Google Maps Go υποστηρίζει πολλές λειτουργίες του Google Μaps. Μπορείτε να αναζητήσετε μέρη σε όλο τον κόσμο, να δείτε τι υπάρχει στην τοποθεσία που ενδιαφέρεστε, αξιολογήσεις χρηστών, και σχόλια.

  Android διαρρέει δεδομένα ακόμα και με VPN

Μπορείτε να δείτε την κυκλοφορία, και να πάρετε κατευθυντήριες οδηγίες ακριβώς όπως θα κάνατε για την κανονική έκδοση του Google Μaps. Εάν συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό Google, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε χώρους σας και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό σας.

Αυτό που δεν υποστηρίζει το Google Maps Go αυτή τη στιγμή είναι οι οδηγίες κατεύθυνσης ενώ είστε εν κινήση (που να στρίψετε και πότε).

Επίλογος
Το Google Μaps Go είναι μία εύχρηστη lite έκδοση του προγράμματος Google Μaps που ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς να χρειαστεί να την εγκαταστήσει ως εφαρμογή σε μια συσκευή Android. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή ή άλλη συσκευή, ανεξάρτητα από το αν τρέχει σε Android, , linux ή άλλο λειτουργικό σύστημα.
Η υπηρεσία είναι βολική αν παρατηρήσετε στον υπολογιστή σας επιβραδύνσεις κατά τη χρήση της κύριας εφαρμογής Google Maps.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  4  =