Γρήγορες ρυθμίσεις βελτίωσης ταχύτητας των Windows 10

Όσα προτείνονται είναι δοκιμασμένες λύσεις σε εκατοντάδες υπολογιστές οργανισμών και επιχειρήσεων με 8/8.1/10 , που δίνουν άμεση και εμφανή  βελτίωση στην απόκριση τους σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των χρηστών μετά την εφαρμογή τους.

Είναι τρεις στον αριθμό και η επιλογή τους έγινε γιατί η εφαρμογή τους είναι γρήγορη, χωρίς χρήση εφαρμογών τρίτων και δεν προκαλούν επιπλοκές.

Απευθύνονται σ όσους έχουν παλαιότερης τεχνολογίας υπολογιστές.

1) Απενεργοποίηση .    Δεξί στο Αυτός ο υπολογιστής (This PC) (είτε στο εικονίδιο είτε στην Εξερεύνηση Windows) → Ιδιότητες (Properties) → Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους → στο νέο παράθυρο Καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced) → Επιδόσεις (Perfomance) → Ρυθμίσεις (Settings).

Για να μην χαθεί η εμπειρία των Windows προτείνεται να παραμείνει το Εμφάνιση μικρογραφιών και όχι εικονιδίων (Show thunmbnails instead of icons)  ώστε να βλέπετε τις μικρογραφίες φωτογραφιών/σαρώσεων και Στρογγυλεμένες άκρες των γραμματοσειρών ς (Smooth edges of screen fonts) για ευκρινέστερη γραμματοσειρά στα κείμενα.

2) Ρύθμιση εικονικής μνήμης. Ο ορισμός σταθερού μεγέθους για το αρχείο της εικονικής μνήμης αυξάνει τις επιδόσεις και έχει επίδραση μόνο σε συστήματα με μηχανικούς δίσκους . Στα Windows 10 εμπιστευόμαστε το προτεινόμενο μέγεθος στρογγυλοποιημένο  στις εκατοντάδες προς τα πάνω.
Επιλέγουμε ( size ) και γράφουμε στα πεδία την ίδια τιμή που μας δίνει ως Προτεινόμενη (Recommended) με στρογγυλοποίηση .

Σημείωση 1: Δεν εφαρμόζουμε κάποιο μαθηματικό τύπο, στο παράδειγμα το προτεινόμενο μέγεθος ήταν 1407ΜΒ, ρυθμίστηκε στα 1500ΜΒ κι ως αποτέλεσμα είχε την μικρότερη χρήση του δίσκου. Όπου εφαρμόστηκε ως λύση με αυτό το σκεπτικό,  σε διαφορετικής σύνθεσης υπολογιστές είχε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Σημείωση 2: Αν στον υπολογιστή υπάρχει εγκατεστημένο σχεδιαστικό πρόγραμμα όπως Photoshop, AutoCad, κάνουμε έλεγχο μετά την αλλαγή και επανεκ του συστήματος, συνήθως οι εφαρμογές αυτές έχουν απαιτήσεις μεγάλων μεγεθών εικονικής μνήμης.
Αν έχουμε SSD/M2 αφήνουμε την Διαχείρηση μεγέθους από το σύστημα.

Τα βήματα φαίνονται στην εικόνα.

3) Εφαρμογές παρασκηνίου (Windows 10). Η απενεργοποίηση τους αποδεσμεύει μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Δεν επηρεάζει εφαρμογές τρίτων όπως  antivirus και προγραμματισμένες εργασίες ενός πχ  software, αλλά μόνο τα στοιχεία του λειτουργικού που αναφέρονται στην λίστα.
Στις Ρυθμίσεις (Settings) συστήματος επιλέγουμε Προστασία προσωπικών δεδομένων (Privacy)→ Εφαρμογές παρασκηνίου ( apps) → Να επιτρέπεται σε εφαρμογές να εκτελούνται στο παρασκήνιο(Let apps run in the background) → Ανενεργό (Off)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Lefteris

ΙΕΚ Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείου 2003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).