Κρύψτε plugins, links που έχετε επισκεφθεί και WebRTC από sites με Firefox

Γιατί να προσθέσετε ασφάλεια στον ; Κάθε φορά που συνδέεστε σε μια χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, η ιστοσελίδα συλλέγει αυτόματα πάρα πολλές πληροφορίες από τον σας. Αν και δεν επεξεργάζονται ή δεν καταγράφουν τις πληροφορίες όλες οι ιστοσελίδες, μερικές από αυτές μπορούν κάλλιστα να τις χρησιμοποιήσουν για τον εντοπισμό σας αλλά και για άλλους σκοπούς όπως παραδείγματος χάρη, η στοχευμένη διαφήμιση.

Firefox Logo

Αν ανησυχείτε αρκετά και θέλετε να μάθετε περισσότερα, υπάρχουν υπηρεσίες Web, όπως την Panopticlick της EFF που σας υποδεικνύουν τις πληροφορίες που συλλέγουν οι ιστοσελίδες όταν συνδέεστε με αυτές. Οι πληροφορίες που μοιράζεστε άθελα σας  μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο του λειτουργικού σας συστήματος το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και την του, το μέγεθος της οθόνης σας, τις γραμματοσειρές του συστήματος σας ή ποια χρησιμοποιείτε.

Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε γρήγορα και απλά είναι να εγκαταστήσετε το Random Agent Spoofer στον Firefox σας. Το συγκεκριμένο add-on θα αποστέλλει ψεύτικες πληροφορίες στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

  Θήκες προστασίας Otterbox Preserver

Όσον αφορά τα plugins, οι ιστοσελίδες μπορούν να εντοπίσουν μόνο τα plugins που είναι ενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Έτσι ενώ μπορείτε – και πρέπει – να απενεργοποιήσετε τα plugins που δεν χρησιμοποιείτε, δεν μπορείτε να αποκλείσετε τις πληροφορίες που στέλνουν τα plugins που είναι ενεργοποιημένα.

Αυτό μπορεί να το αλλάξει ένα add-on του Firefox: το Hide Plugin & Mimetype που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Μόλις το κάνετε, δεν υπάρχουν πληροφορίες από τα plugin για στις ιστοσελίδες που τις συλλέγουν. Τα αποτελέσματα του add-on μπορείτε να τα ελέγξετε στην ιστοσελίδα του Panopticlick.

Πώς βοηθάνε όλα αυτά;

Πρέπει να σημειωθεί ότι το add-on Hide Plugin & Mimetype δεν εμποδίζει τη λειτουργία των plugins. Μπορείτε να ορίσετε ποια plugins θα τρέχουν, μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη λειτουργία των plugins για μια πιο ασφαλή περιήγηση.

Ο αποκλεισμός των πληροφοριών αποτρέπει τις ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν τα plugins για την αναγνώριση των χρηστών. Οι ιστοσελίδες όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν να συγκεντρώσουν, τόσο πιθανότερο είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αποτύπωμα του χρήστη για να μπορούν να τον αναγνωρίζουν, ακόμη και χωρίς τη χρήση των cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή του.

  Η Cambridge Analytica κατέθεσε πτώχευση

Δύο επιπλέον add-ons

Ο της επέκτασης δημιούργησε δύο επιπλέον add-ons που ορισμένοι μπορεί να βρουν χρήσιμα. Το ένα μπορεί να βοηθήσει στην απενεργοποίηση των συνδέσμων που έχετε επισκεφθεί κάτι το οποίο αποτρέπει  τις ιστοσελίδες να συλλέγουν δεδομένα που αφορούν τις ιστοσελίδες τις υπηρεσίες που έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν, ή τα άρθρα που έχετε διαβάσει. Δοκιμάστε το Disable visited links

Ένα άλλο αρκετά βοηθητικό add-on, είναι το Disable WebRTC.  Το συγκεκριμένο add-on αποτρέπει την έκθεση του δικτύου σας και της IP που συνδέεστε σε υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  54  =  56