How to Customize the Windows 8 1 Win X Start Menu 1

Πώς να προσαρμόσετε το Win + X μενού έναρξης στα Windows 8.1

How-to-Customize-the-Windows-8-1-Win-X-Start-Menu-1

Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι η έλλειψη του μενού στην Έναρξη των Windows 8 και Windows 8.1 προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους χρήστες, σε τέτοιο βαθμό που στην αγορά κυκλοφόρησαν εφαρμογές τρίτων που προσπαθούν να το επανεμφανίσουν.

Η ίδια η Microsoft προσπάθησε να κάνει την πλατφόρμα της λίγο πιο διαισθητική με την προσθήκη ενός κουμπιού Έναρξης στα Windows 8.1, αλλά και με την εισαγωγή περισσότερων επιλογών στο Win + X μενού που είναι διαθέσιμες κάνοντας δεξί κλικ στο νέο κουμπί στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης ή απλά πατώντας το συνδυασμό των πλήκτρων Win + X (πλήκτρο Win και πλήκτρο Χ).

Tο Win + X μενού παρέχει ένα κλικ πρόσβαση στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Επιλογών παροχής ενέργειας, Αναζήτηση, Εκτέλεση, Εξερεύνηση, Πίνακας Ελέγχου, Διαχείριση δίσκων, Διαχείριση συσκευών, Προβολή Συμβάντων, Προγράμματα και δυνατότητες αρχείων, και άλλων.

Παρόλο που με την έλευση των Windows 8.1 το μενού αυτό εμπλουτίστηκε οι χρήστες αισθάνονται σαφώς την ανάγκη για περισσότερες επιλογές αν είναι να ξεχάσουν εντελώς το παραδοσιακό μενού Έναρξη και να μην αποτανθούν στα αντίστοιχα λογισμικά τρίτων που συνήθως δεν είναι δωρεάν.
Γι αυτό το λόγο το πρόγραμμα “Win+X Editor for Windows 8″ αποτελεί μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή. Όπως μπορείτε εύκολα να μαντέψετε διαβάζοντας το όνομά του, το πρόγραμμα αυτό σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε αυτό το “μενού Έναρξη” στα Windows 8 και στα Windows 8.1. Σας παρέχει την δυνατότητα για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε τις υπάρχουσες επιλογές ή ακόμη και να προσθέσετε νέες που βασίζονται σε μια σειρά από παραμέτρους.

Όπως γράφει το WinAero.com, η εφαρμογή βασίζεται σε μια πολύ απλή και λιτή ώστε να μην μπερδευτούν  οι χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία τους με τους υπολογιστές.

Στην κύρια οθόνη του βρίσκονται όλες οι υπάρχουσες επιλογές του Win + X μενού, επιτρέποντάς σας να τις αναδιατάξετε φτιάχνοντας ένα πολύ προσωπικό σας μενού προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστο.

Η προσθήκη νέων εγγραφών στο μενού Start είναι αρκετά εύκολη, γιατί το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή “Add a ” [Προσθήκη προγράμματος] και να επιλέξτε από τις Εφαρμογές, προεπιλογές, αντικείμενα του Πίνακα Ελέγχου, ή Εργαλεία Διαχείρισης.

Ενώ η προσθήκη ενός προγράμματος μπαίνει στην λίστα αναγράφοντας το όνομα του και επιλέγοντας ένα εκτελέσιμο , το προκαθορισμένο χαρακτηριστικό σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε επιλογές Τερματισμού, Υπηρεσίες, Ζωγραφική, Αριθμομηχανή, Εργαλείο Αποκοπής, Σημειωματάριο κλπ. Οι επιλογές Πίνακας Ελέγχου και  Εργαλεία Διαχείρισης λίγο πολύ μιλούν από μόνες τους, οπότε το να ρυθμίσετε το πρόγραμμα αυτό είναι αρκετά εύκολο για όλους τους χρήστες.

How-to-Customize-the-Windows-8-1-Win-X-Start-Menu-2Η εφαρμογή απαιτεί μια επανεκκίνηση του .exe για να εφαρμόσει όλες τις αλλαγές

Επίσης είναι διαθέσιμες οι δυνατότητες να δημιουργήσετε ομάδες ή να καταργήσετε τα υπάρχοντα στοιχεία καθώς επίσης υπάρχει και ένα ειδικό εργαλείο για να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση, μόνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά τα πράγματα και θέλετε να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις.

Δεδομένου ότι προσπαθεί να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις του συστήματος, η εφαρμογή χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστής πριν από την έναρξη της.

Η επανεκκίνηση του explorer.exe ή και όλου του υπολογιστή είναι απαραίτητη, αν θέλετε να δείτε τις αλλαγές. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και δεν επηρεάζει την αξιοπιστία ή την απόδοση του συστήματος, παρέχοντας υποστήριξη για 32-bit  και 64-bit εκδόσεις των Windows 8 και Windows 8.1.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).