Έτοιμο το νέο HTTP/2 μετά από 16 χρόνια HTTP 1.1

Σήμερα, η επόμενη σημαντική του HTTP έκανε ένα μεγάλο βήμα για να γίνει πραγματικότητα. Η ενημερωμένη έκδοση έχει ήδη ολοκληρωθεί και τώρα κινείται προς την κατεύθυνση της επίσημης κυκλοφορίας.HTTP

Σύμφωνα με το του Mark Nottingham, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας ΗTTP IETF, το πρότυπο ολοκληρώθηκε σήμερα και είναι στο δρόμο του προς τη Σύνταξη RFC για να περάσει από τη συντακτική επεξεργασία πριν δημοσιευτεί σαν πρότυπο.

Το ΗTTP/2 είναι η επόμενη μεγάλη έκδοση του πρωτοκόλλου Hypertext Protocol, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αλλαγή από το 1999, όταν εκδόθηκε το ΗTTP 1.1.

Το νέο πρότυπο φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά σε βασικές του Web, όπως η ταχύτερη φόρτωση της σελίδας, μακροβιότερες , περισσότερα στοιχεία που φθάνουν νωρίτερα και push διακομιστή. Το ΗTTP/2 χρησιμοποιεί τα ίδια τα API με το ΗTTP και έτσι οι προγραμματιστές θα είναι εξοικειωμένοι, αλλά προσφέρει επίσης και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που μπορούν να υιοθετήσουν.

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι τα αιτήματα ΗTTP θα είναι λιγότρα. Η διαδικτυακή κοινότητα έχει ζητήσει πολλές φορές από τους προγραμματιστές να αποφεύγουν την προσθήκη πάρα πολλών αιτήσεων ΗTTP στις σελίδες τους, για τεχνικές ς. Με το ΗTTP/2, έρχεται ένα νέο χαρακτηριστικό πολυπλεξίας που θα επιτρέπει πάρα πολλά αιτήματα που πρέπει να παραδοθούν την ίδια στιγμή, και έτσι το φορτίο της σελίδας δεν είναι δυσκίνητο.

Το νέο πρότυπο ΗTTP βασίστηκε στο πρωτόκολλο SPDY της Google, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα από ορισμένες τεχνολογίες για να χειραγωγήσει την κίνηση και βοηθά στη βελτίωση της καθυστέρησης και της ασφάλειας, εξασφαλίζοντας γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης της σελίδας. Η Google ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες ότι σχεδιάζει να στραφεί πλήρως σε ΗTTP/2 στο Chrome.

Οι προγραμματιστές που επιθυμούν να δοκιμάσουν το ΗTTP/2 μπρούν να το κάνουν από και σήμερα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο FAQ του HTTP/2.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).