Ηλίθια ιδέα η αποθήκευση ψηφιακών ID στα Apple Wallets


Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ σύντομα θα επιτρέψουν στους πολίτες να φιλοξενήσουν τις επίσημες ψηφιακές τους ταυτότητες και τις άδειες οδήγησης στα Apple Wallets. Ακούγεται απίστευτα βολικό, θα επιταχύνει πολλές υπηρεσίες αλλά είναι πραγματικά τρομακτικό για τη δημοκρατία και την ιδιωτική ζωή.

Θα δώσει στις αρχές επιβολής του νόμου ένα σαφές και υπερασπίσιμο σημείο με το οποίο θα σας αναγκάζουν να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Ακούγεται θα δώσει στους εισαγγελείς τον λόγο που χρειάζονται για να ποδοπατήσουν την Πέμπτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.apple wallet

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Οι άδειες οδήγησης και τα αναγνωριστικά κατάστασης στο Apple Wallet παρουσιάζονται μόνο ψηφιακά μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μεταξύ της συσκευής και του αναγνώστη ταυτότητας, οπότε οι χρήστες δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσουν, να εμφανίσουν ή να παραδώσουν τη συσκευή τους.

Ακούγεται καλό, αλλά δεν είναι.

Οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν μη εξουσιοδοτημένες χρήσεις του λογισμικού Palantir και του Clearview AI για τη διεξαγωγή ψηφιακών δεδομένων, ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε πληρωμές στα θύματα αστυνομικών παραβάσεων, και έχουν ειδική ασυλία από αστικές και ποινικές αγωγές. Πιάστηκαν πολλές φορές να προσπαθούν να εξαναγκάσουν παράνομα τους πολίτες να ξεκλειδώσουν και να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους.

Εάν εμπιστεύεστε κάθε αστυνομικό στις ΗΠΑ, δεν έχετε να φοβηθείτε.

“Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό σας ID για την αστυνομία και το Apple Wallet ID σας για άλλα πράγματα.”

Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι με τους οποίους οι αστυνομικοί μπορούν να εξαναγκάσουν ένα άτομο να ξεκλειδώσει τα τηλέφωνά του. Το πρόβλημα με την αποθήκευση της ταυτότητάς σε αυτά, όπως αναφέραμε, είναι ότι τους δίνει ένα πολύ καλό λόγο που ακούγεται νόμιμος, αλλά τελικά δεν τηρεί την Πέμπτη Τροπολογία.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία, παρά τον κίνδυνο, τόσο πιο κανονικοποιημένη θα γίνει η ιδέα. Τότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται υπηρεσίες και βοηθητικά προγράμματα που ανταμείβουν τους πολίτες για τη χρήση ψηφιακών αναγνωριστικών έναντι των φυσικών.

Αυτό ονομάζεται διαστρωμάτωση και είναι ήδη ένα τεράστιο πρόβλημα στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ακριβώς όπως χρειαζόμασταν την ουδετερότητα του διαδικτύου για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες παροχής Internet δεν θα δημιουργήσουν γρήγορες γραμμές για όσους τα σκάνε, είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της δημοκρατίας να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση παντού.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο TNW


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news