Πως σας παρακολουθούν από τα ασφαλή iPhone

Τα της θεωρούνται γενικά ασφαλείς συσκευές και η εταιρεία από το Cupertino δεν χάνει την ευκαιρία να τονίσει πόσο ασφαλείς είναι οι χρήστες των συσκευών της.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο της , αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, καθώς η κάμερα του iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία με ένα απλό hijacking των εφαρμογών που έχουν πρόσβαση στην κάμερα της συσκευής. iPhoneΟ Felix Krause δημοσίευσε μια λεπτομερή ανάλυση αλλά και ένα βίντεο PoC αποκαλύπτοντας πώς λειτουργεί η επίθεση. Όπως θα δείτε οι όχι μόνο θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μπροστινές και οπίσθιες κάμερες, αλλά μπορούν και να καταγράψουν κάθε κίνηση του χρήστη ακόμη και όταν τρέχει η hijacked εφαρμογή.

Επιπλέον, οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σφάλμα για να μεταδώσουν ζωντανά από τη φωτογραφική μηχανή iPhone στο Διαδίκτυο αλλά και να τρέξουν ακόμη πιο προηγμένες λειτουργίες για να ανιχνεύσουν τη που βρίσκεται ο χρήστης, να δουν αν βρίσκονται μπροστά από την κάμερα ή να τρέξουν το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

  Firefox 105.0 λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

Ο εμπειρογνώμονας της Google αναφέρει ότι η Apple έχει ήδη ενημερωθεί για το σφάλμα και όπως εξηγεί στην εμπεριστατωμένη ανάλυση του, το Cupertino θα μπορούσε να προσθέσει ένα LED στις κάμερες του iPhone που θα ενημερώνει τους χρήστες για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, και μέχρι η Apple να κάνει κάτι που θα επιλύσει το πρόβλημα οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους είτε αγοράζοντας καλύμματα που αποκλείουν την κάμερα όταν δεν χρησιμοποιούνται είτε να ανακαλέσουν την πρόσβαση της κάμερας από όλες τις εφαρμογές που την χρησιμοποιούν.

Η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια επίσημη μια δήλωση για το θέμα, και ίσως να μην το κάνει ποτέ, καθώς έτσι συνηθίζει να το κάνει, ακόμα και αν ετοιμάζει κάποια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.

Σύμφωνα με τον ερευνητή της Google όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι κάπως δύσκολο να λυθεί με μια απλή ενημέρωση λογισμικού, για αυτό και πρότεινε την προσθήκη κάποιου Led.

  Apple : τελικά μύθος το απόρρητο

Δείτε το βίντεο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  3  =