Jan Koum : γιατί αφήνει WhatsApp και Facebook;

Ο συνιδρυτής της WhatsApp, Jan Koum, ανακοίνωσε ότι έφυγε από την εταιρεία. Αν και αναφέρει ότι η αιτία είναι η μητέρα του, οι φήμες τον θέλουν απογοητευμένο με τον τρόπο που διαχειρίζεται το Facebook τις διαφημίσεις και το ιδιωτικό απόρρητο.Jan Koum

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, ο Jan Koum ανέφερε:

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Brian και εγώ ξεκινήσαμε το WhatsApp, και ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι με τους καλύτερους ανθρώπους. Είναι όμως καιρός να προχωρήσω. Είχα την τύχη να δουλέψω με μια απίστευτα μικρή ομάδα και να δω ότι η εστίασή μας μπόρεσε να παράγει μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μια δημοσίευση από την Washington Post, η οποία κυκλοφόρησε λίγο πριν από την δημοσίευση του Koum, αναφέρει ότι ο λόγος που αναχωρεί ο Koum οφείλεται σε διαφωνίες με το Facebook. Υποτίθεται πως συγκρούστηκε με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, που αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών της πλατφόρμας.

Αποχωρώντας από την WhatsApp, αποχώρησε επίσης και από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

Αν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος για την αναχώρηση του Koum, είναι το τελευταίο μεγάλο χτύπημα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου μετά από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Το WhatsApp άρχισε να μοιράζεται μερικά από τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του με το Facebook το 2016, για να βελτιωθεί η στόχευση των διαφημίσεων. Όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την περιφρόνηση που είχε δείξει από την αρχή η εταιρεία για τις διαφημίσεις. Ο άλλος ιδρυτής της εταιρείας, Brian Acton, δήλωσε στο Forbes το 2014 ότι “δεν βελτιώνει τη ζωή κάποιου κάνοντας τις διαφημίσεις να λειτουργούν καλύτερα.”

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, απάντησε στην δημοσίευση του Koum με την ακόλουθη δήλωση:

Jan: Θα μου λήψει να εργάζομαι τόσο στενά μαζί σου. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις κάνει για να βοηθήσεις να συνδέσουμε τον κόσμο και για όλα όσα μου έχεις διδάξει, όπως την κρυπτογράφηση και την ικανότητα να μεταβιβάζεις την εξουσία από τα κεντρικά συστήματα στα χέρια των ανθρώπων. Αυτές οι αξίες θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά του WhatsApp.

Εάν οι φήμες είναι αληθινές ο Koum φέρεται να φεύγει λόγω της πολιτικής του Facebook για την κρυπτογράφηση, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Brian Acton υποστήριζε ανοιχτά το κίνημα #DeleteFacebook τον περασμένο μήνα.

Όσο για το τι θα κάνει ο Jan Koum μετά από αυτό, ο πρώην  CEO της WhatsApp ανέφερε:

Θέλω λίγο χρόνο για να κάνω πράγματα που απολαμβάνω εκτός της τεχνολογίας, όπως τη συλλογή σπάνιων αερόψυκτων Porsches, να δουλέψω στα αυτοκίνητά μου και να παίζω frisbee. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω το WhatsApp, αλλά απ’έξω.

______________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).