Close Up Of Smoking Black Candles

Οι καλύτερες Android εφαρμογές για να σταματήσετε το κάπνισμα

Ο εθισμός στo τσιγάρo είναι ένα σοβαρό που απαιτεί ένα στρατηγικό σχέδιο για την οριστική διακοπή του. Εάν έχετε αποφασίσει να σταματήσετε το , εκτός του πείσματός σας να παραμείνετε στην απόφασή σας, υπάρχουν εφαρμογές στο που θα σας βοηθήσουν να εγκαταλείψετε την κακή συνήθεια.

τσιγάρο,smoking,κάπνισμα,Android

Ο λόγος που μιλάμε για κινητό τηλέφωνο είναι γιατί συνήθως το έχετε πάντα μαζί σας και επιπλέον απασχολεί τα χέρια σας. Η εφαρμογή διακοπής καπνίσματος θα σας προτρέψει να παραμείνετε σταθεροί στην απόφασή σας.

Όμως με την ποικιλία των διαθέσιμων εφαρμογών, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποια είναι οι καλύτερη για εσάς. Μία τέτοια εφαρμογή επειδή είναι καθαρά υποστηρικτική, θα πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας ώστε να σας παρακινεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Μερικοί άνθρωποι θα χρειαστούν ψυχολογική για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά οι περισσότεροι με τις εφαρμογές αυτές θα βρουν μία επιπλέον ενθάρρυνση.

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή μίας εφαρμογής, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες από αυτές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα για πάντα.

1. Stop Smoking – EasyQuit

easy quit

Το Stop Smoking – EasyQuit επιλέχθηκε λόγω των υψηλών αξιολογήσεών του, τόσο από τους χρήστες της Apple όσο και από τους χρήστες Android, καθώς επίσης για την δυνατότητα μιας αργής και σταδιακής διακοπής του καπνίσματος και πολλών εργαλείων για παρακολούθηση.

Τι μας άρεσε:

 • Περιλαμβάνει ένα παιχνίδι μνήμης για να αντισταθείτε στον πόθο για τσιγάρο
 • Δυνατότητα επιλογής μίας “αργής διαδικασίας” για σταδιακή διακοπή του καπνίσματος
 • Διακριτικά κίνητρα για να σας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά σας

Τι δεν μας άρεσε:

 • Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει υπερβολικές αναδυόμενες διαφημίσεις
 • Παρακολουθεί ημέρες και ώρες, αλλά όχι λεπτά και δευτερόλεπτα

Το EasyQuit παρέχει στους καπνιστές πληροφορίες παρακολούθησης για να τους παρακινήσει να το κόψουν, όπως ημέρες και ώρες χωρίς τσιγάρο, το χρηματικό ποσό που εξοικονομείται και πώς βελτιώνεται η υγεία τους. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κίνητρα, παρακολούθηση και ενθάρρυνση για όσους θέλουν να το σταματήσουν μόνοι τους.

Το EasyQuit περιλαμβάνει ένα παιχνίδι μνήμης για την καταπολέμηση των παρορμήσεων, ένα εργαλείο καταγραφής για την παρακολούθηση των ενεργοποιήσεων.

Δεδομένου ότι σε ορισμένους χρήστες μπορεί να τους είναι πιο εύκολο να σταματήσουν σταδιακά το κάπνισμα, η εφαρμογή περιλαμβάνει μια εναλλακτική στρατηγική για εκείνους που χρειάζονται μια πιο αργή προσέγγιση για να περιορίσουν τη συνήθειά τους.

Τέλος, υπάρχουν κινητήρια σήματα που ενθαρρύνουν τους χρήστες να συνεχίσουν. Δεν υπάρχει  υποστήριξη από κάποια κοινότητα.

Οι κριτικές δείχνουν ότι οι χρήστες αισθάνονται κίνητρα βλέποντας πώς βελτιώνεται η υγεία τους λόγω της διακοπής του καπνίσματος. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν πολλές αναδυόμενες διαφημίσεις και δυσλειτουργίες που απογοήτευσαν τους χρήστες.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Υπάρχει και μία έκδοση Pro με 5 δολάρια για πρόσθετες λειτουργίες.

2. Get Rich or Die Smoking

get rich or die smoking

Το Get Rich or Die Smoking (Ελληνική μετάφραση: Πλουτίστε ή Πεθάνετε Καπνίζοντας) είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή, διότι τονίζει πώς η διακοπή του καπνίσματος θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Τι μας άρεσε:

 • Διατίθεται συνομιλία (forum) σε πραγματικό χρόνο
 • Ποσοτικοποιεί τις πραγματικές επιπτώσεις του μη καπνίσματος (όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων)
 • Περιλαμβάνει λίστα στόχων με πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε με τα χρήματα που εξοικονομείτε

Τι δεν μας άρεσε:

 • Ο γραφικός σχεδιασμός θα μπορούσε να ήταν καλύτερος
 • Δεν έχει χώρο για να κρατά σημειώσεις ή υπενθυμίσεις
 • Κίνδυνος αντιμετώπισης αρνητικότητας στο φόρουμ

Εάν είστε τσίμα – τσίμα οικονομικά, η εφαρμογή Get Rich or Die Smoking θα σας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να κόψετε το τσιγάρο, αφού εστιάζει στο πώς θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Η δωρεάν εφαρμογή σας δείχνει πόσα ευρώ έχετε εξοικονομήσει, χρησιμοποιώντας έναν μετρητή. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης ιχνηλάτες για την υγεία σας.

Το Get Rich or Die Smoking περιλαμβάνει επίσης ένα φόρουμ συνομιλιών, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα και να ανταλλάξετε ιδέες πώς θα ξοδέψετε τα χρήματα που έχετε εξοικονομήσει. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η έρευνα έχει δείξει ότι το κίνητρο για συνέχιση της χρήσης μιας εφαρμογής διακοπής καπνίσματος είναι κρίσιμο για τη ίδια την διακοπή. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης τακτικές δραστηριότητες για να διατηρείτε τις συνήθειες σας σε καλό δρόμο.

  Πως να φέρετε έναν IT σε κατάσταση απελπισίας

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν δυσλειτουργίες όταν ανέβαζαν φωτογραφίες στο φόρουμ. Ωστόσο, οι περισσότεροι βρήκαν την εφαρμογή παρακινητική και μοναδική στο σκοπό της.

Η εφαρμογή φυσικά είναι δωρεάν, αφού προσανατολίζεται στο πως θα κάνετε οικονομία.

3. Quit Genius

quit genius

Το Quit Genius χρησιμοποιεί αρχές Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας (Cognitive behavioral therapy ή CBT) για να καθοδηγήσει τη διαδικασία διακοπής, καθιστώντας το ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για την πρόσθετη βοήθεια τεχνικών θεραπείας.

Τι μας άρεσε:

 • Ενθαρρυντικό για όσους έχουν δοκιμάσει άλλες εφαρμογές και απέτυχαν
 • Αντιμετωπίζει τις ψυχολογικές πτυχές της διακοπής του καπνίσματος
 • Περιλαμβάνει κουίζ για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τη διακοπή

Τι δεν μας άρεσε:

 • Οι χρήστες πρέπει να κάνουν αναβάθμιση στην έκδοση premium για να ξεκλειδώσουν τις καλύτερες δυνατότητες
 • Εμφανίζονται σφάλματα όταν προσπαθείτε να ρυθμίσετε σωστά τη ζώνη ώρας
 • Οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν με στοιχεία πληρωμής για να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν δοκιμή

Το Quit Genius σάς επιτρέπει να θέτετε τους δικούς σας στόχους για διακοπή του καπνίσματος και χρησιμοποιεί CBT για να σας βοηθήσει να το κάνετε. Η εφαρμογή βοηθά επίσης παρακινώντας σας  για εξοικονομημένα χρήματα και τα χρόνια της ζωής που έχετε κερδίσει από τον περιορισμό της συνήθειας του καπνίσματος.

Επιλέξτε ημερομηνία διακοπής και, στη συνέχεια, η εφαρμογή παρέχει συμβουλές και εργαλεία για να σας παρακινήσει μόλις φτάσει η ημερομηνία διακοπής. Η επιθυμία για τσιγάρο διαχειρίζεται χρησιμοποιώντας ηχητικά κομμάτια και ασκήσεις αναπνοής. Όταν πληρώνετε για μια έκδοση premium, η εφαρμογή ξεκλειδώνει ειδικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συνομιλίας με έναν προσωπικό προπονητή διακοπής.

Για όσους τους αρέσουν τα κουίζ γνώσεων, η εφαρμογή προσφέρει επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος, μια μοναδική δυνατότητα που δεν υπάρχει σε άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα.

4. Kwit

kwit

Επιλέξαμε το Kwit επειδή περιλαμβάνει κάρτες κινήτρων για πόθους και ορμές.

Τι μας άρεσε:

 • Επιπλέον ενθάρρυνση όταν χρειάζεται, μέσω καρτών άμεσων κινήτρων
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό ή την εξάλειψη των πηγών ατμίσματος και νικοτίνης εκτός από τα τσιγάρα

Τι δεν μας άρεσε:

 • Δεν υπάρχει φόρουμ κοινότητας
 • Η έκδοση premium είναι πολύ ακριβή

Το Kwit είναι επίσης εμπνευσμένο από το CBT, αλλά προσφέρει πολλές άλλες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός εξατομικευμένου πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση της προόδου σας και ενός ημερολογίου για τη διαχείριση του πόθου για τσιγάρο.

Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε κάτι λίγο διαφορετικό: στις κάρτες κινήτρων. Εάν αισθάνεστε λαχτάρα για τσιγάρο, ο Kwit θα παράγει μια κάρτα κινήτρων αν κουνήσετε το σας για να σας βοηθήσει να παραμείνετε σταθεροί στην απόφασή σας να κόψετε το τσιγάρο.

Το Kwit είναι δωρεάν για λήψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή του καπνίσματος, τη μείωση της χρήσης υποκατάστατων νικοτίνης και τη διακοπή του ατμίσματος. Προσφέρει ενθάρρυνση με ορόσημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για να κόψετε το κάπνισμα παρακολουθώντας πόσα χρήματα έχετε εξοικονομήσει και πόσο καιρό έχει περάσει από το κάπνισμα.

Το Kwit προσφέρει επίσης ένα σημειωματάριο.

5. Quit Tracker (Κόψιμο Τσιγάρου)

quit tracker

Το Quit Tracker (Κόψιμο Τσιγάρου) μπήκε στη λίστα μας λόγω της εστίασής του στην παρακολούθηση της προόδου, ενώ προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα.

Τι μας άρεσε:

 • Μιλάει Ελληνικά
 • Μπορεί να επανεκκινήσει την πρόοδο σας, αν απαιτηθεί
 • Δυνατότητα εξατομίκευσης των δικών σας λόγων και στόχων για τη διακοπή
 • Προσφέρει ένα παιχνίδι απόσπασης της προσοχής για να απομακρύνετε το μυαλό σας από τις ορμές σας

Τι δεν μας άρεσε:

 • Δεν έχει δυνατότητα για διακοπή των υποκατάστατων νικοτίνης
 • Δεν μπορείτε να αλλάξετε την τιμή των τσιγάρων
 • Δεν μπορείτε να κάνετε παύση, αν κάνατε ένα τσιγάρο
 • Χρήστες αναφέρουν κακή απόδοση των Ελληνικών

Το Quit Tracker είναι μια εφαρμογή παρακίνησης που σας βοηθά να παρακολουθείτε τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε και τις βελτιώσεις στην υγεία σας αν σταματήσετε το κάπνισμα.

Αυτή η εφαρμογή είναι η καλύτερη για κάποιον που του αρέσει να κατανοεί τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος από στατιστική άποψη. Το Quit Tracker σάς επιτρέπει επίσης να επαναφέρετε την ημέρα και την ώρα που κάνατε το τελευταίο τσιγάρο. Επιπλέον, όταν η επιθυμία για τσιγάρο χτυπήσει κόκκινο, υπάρχει μια καρτέλα απόσπασης της προσοχής που θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε.

  Έξυπνα κόλπα του Microsoft Word που αξίζει να γνωρίζετε

Το Quit Tracker είναι χρήσιμο εάν θέλετε έναν απτό τρόπο για να μετρήσετε την πρόοδό σας. Δίνει προτεραιότητα στα εργαλεία παρακολούθησης σε σχέση με άλλες δυνατότητες, όπως την συνομιλία σε ένα φόρουμ ή άλλη κοινωνική υποστήριξη που παρέχουν άλλες εφαρμογές.

Το Quit Tracker είναι δωρεάν, αλλά προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής.

6. Smoke Free

smoke free

Το Smoke Free ξεχώρισε λόγω της χρήσης στρατηγικών που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Τι μας άρεσε:

 • Παρέχει συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε και μια κοινότητα Facebook για υποστήριξη
 • Τεχνικές και στρατηγικές που βασίζονται στην έρευνα
 • Κοινωνική υποστήριξη μέσω προπονητών

Τι δεν μας άρεσε:

 • Ίσως είναι καλύτερο για να διατηρήσετε την διακοπή καπνίσματος παρά να σταματήσετε το κάπνισμα
 • Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν χάσει την πρόοδό τους

Το Smoke Free χρησιμοποιεί τεκμηριωμένες τεχνικές αλλαγής συμπεριφοράς για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Η εφαρμογή διαθέτει γραφήματα για να σχεδιάσετε την πρόοδό σας, επιβραβεύσεις και συμβουλές για να νικήσετε τους πόθους και τη δυνατότητα συμμετοχής στην έρευνα για να βοηθήσετε άλλους να σταματήσουν το κάπνισμα. Επιπλέον, περιλαμβάνει περισσότερες από 30 αποδεδειγμένες τεχνικές και μεθόδους για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς διακοπής.

Το Smoke Free περιλαμβάνει πρόσβαση σε προπονητές διακοπής του καπνίσματος, παρακολούθηση διακοπής του καπνίσματος, σήματα επίτευξης, ημερολόγιο διακοπής καπνίσματος, οικονομικά οφέλη από το κάπνισμα και διαγράμματα βελτιώσεων της υγείας. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την επιτυχία σας με φίλους σας.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και ξεχωρίζει για την υποστήριξη της κοινότητάς της. Απλώς επαναλάβετε τη φράση του Smoke Free “not one more puff” (ούτε μια επιπλέον ρουφηξιά) για να σας βοηθήσει.

Συμπερασματικά

Συνολικά, οι βασικές διαφορές μεταξύ των εφαρμογών αφορούν την υποστήριξη, τις δυνατότητες και την ευκολία χρήσης της κοινότητας. Ενώ μια εφαρμογή όπως το Get Rich or Die Smoking είναι εξαιρετική για όσους έχουν κίνητρα τα χρήματα, θα είναι λιγότερο αποτελεσματική για όσους θέλουν εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης ή υποστήριξη καθοδήγησης βάσει αποδείξεων.

Η γνώμη μας είναι ότι το EasyQuit προσφέρει την καλύτερη ποικιλία δυνατοτήτων, μαζί με μια ισχυρή βάση χρηστών και θετικές κριτικές. Αλλά τελικά η σωστή επιλογή εφαρμογής έχει να κάνει με το τι είδους βοήθεια ζητά ο καθένας από μία τέτοια εφαρμογή.

Είναι πραγματικά αποτελεσματικές οι εφαρμογές για τη διακοπή του καπνίσματος;
Έρευνες δείχνουν ότι οι εφαρμογές διακοπής του καπνίσματος μπορεί να βοηθήσουν μερικούς ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, αλλά υπάρχει σημαντική ασυνέπεια στις μελέτες που αξιολογούν αυτά τα εργαλεία.

Η βασική προϋπόθεση για να σταματήσετε το κάπνισμα είναι να το έχετε πάρει πραγματικά απόφαση να το κάνετε. Η συμμόρφωσή σας στη χρήση της εφαρμογής μπορεί να είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στο να κρατηθείτε. Εάν αισθάνεστε ότι δεν θα τα καταφέρετε, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια εφαρμογή που περιλαμβάνει ένα κίνητρο, ή ένα  φόρουμ κοινότητας ή μία δυνατότητα καθοδήγησης.

Πόσο καιρό πρέπει να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή;
Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να ξεπεραστεί πλήρως ο εθισμός στο κάπνισμα. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλή ιδέα να δεσμευτείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή με μεγαλύτερη συνέπεια , καθώς τα συμπτώματα στέρησης θα είναι και μεγαλύτερα.

Πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή εάν υποτροπιάσω;
Εάν υποτροπιάζετε ενώ χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή διακοπής καπνίσματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της εφαρμογής που έχουν σχεδιαστεί για αυτήν την κατάσταση.

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν την επανεκκίνηση της “ημερομηνίας διακοπής”, ενώ άλλες μπορεί να σας επιτρέψουν να εισαγάγετε τη “ημέρα της παρεκτροπής” σας. Εάν αισθάνεστε ότι δεν είστε σιγουρος (η) και μάλλον θα υποτροπιάσετε, προσπαθήστε να επιλέξετε μια εφαρμογή που επιτρέπει λάθη, χωρίς να χρειάζεται να επαναφέρετε την πρόοδό σας.

τσιγάρο,smoking,κάπνισμα,Android

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).