Κάντε το παλιό σας κινητό web κάμερα

Έχετε ένα παλιό ξεχασμένο κινητό στο συρτάρι; Αξιοποιήστε το, μετατρέποντας το σε κάμερα web για τον υπολογιστή σας.

web,camera,smartphone,κινητό,κάμερα

Έχετε ένα παλιό κινητό και σκέφτεστε να το πετάξετε; Εκτός από το να το κάνετε dashcam στο αμάξι σας ή baby monitor για το παιδί σας, μπορείτε επίσης να το κάνετε και μια ωραιότατη web κάμερα.

Σε σύγκριση με μια ειδικά κατασκευασμένη web κάμερα, η χρήση του κινητού τηλεφώνου σάς προσφέρει πρόσθετη ασύρματη σύνδεση και ευκολότερη τοποθέτηση στην επιθυμητή θέση, παράλληλα με την δυνατότητα απομακρυσμένης εγγραφής.

Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μετατρέψετε το παλιό σας τηλέφωνο σε ένα εξαιρετικά λειτουργικό αντικείμενο για άλλη μια φορά, και έχετε ένα σωρό καλούς λόγους για να το κάνετε αυτό.

Σπασμένη κάμερα ή μικρόφωνοweb,camera,smartphone,κινητό,κάμερα

Τα μηχανήματα αρέσκονται να χαλάνε ακριβώς όταν τα χρειάζεστε, όπως ένα μικρόφωνο ή μια κάμερα που ξαφνικά θα “μουλαρώσει” λίγο πριν από μια σημαντική βιντεοκλήση.

Εάν διαθέτετε ένα τηλέφωνο Android και θέλετε να παρακολουθήσετε την βιντεοκλήση από την μεγάλη οθόνη του υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε το κινητό σας βιντεοκάμερα για τον υπολογιστή σας. Δείτε πως:

Βήμα 1: Κάντε απλά στο κινητό σας λήψη της δωρεάν εφαρμογής DroidCam για Android ή για iOS. Μετά στον υπολογιστή σας πηγαίνετε στο www.dev47apps.com, κατεβάστε και κάντε εγκατάσταση το αντίστοιχο Droidcam client, για Windows ή Linux.

Βήμα 2: Βεβαιωθείτε ότι και ο υπολογιστής και το κινητό σας είναι στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο και ξεκινήστε το client στον υπολογιστή σας και την εφαρμογή στο κινητό σας.

Βήμα 3: Στην εφαρμογή του υπολογιστή γράψτε την διεύθυνση ΙΡ και την πόρτα (port) που φαίνεται στην εφαρμογή του κινητού σας. Τσεκάρετε τα αντίστοιχα κουτάκια αν εκτός από κάμερα θέλετε το παλιό σας κινητό να γίνει και μικρόφωνο. Κάντε κλικ στο “Start”.  Λογικά θα πρέπει να δείτε την νέα σας κάμερά να εκπέμπει από το παλιό κινητό σας.

droidcam 1

Βήμα 4: Μπορείτε επίσης να δείτε τι στέλνει η κάμερα σας στο δίκτυό σας αν ανοίξετε σε ένα browser στον υπολογιστή σας την URL διεύθυνση http://….. που βλέπετε στο κινητό σας τηλέφωνο (ή σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο).

droidcam 2

Την παραπάνω εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πάρα πολλούς λόγους και για διάφορες χρήσεις, όπως θα δείτε παρακάτω. Όμως τι μπορείτε να κάνετε με μία ασύρματη web κάμερα. Δείτε:

Κάμερα για κατοικίδια

Αν είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί για τη μυστηριώδη ζωή του κατοικίδιου σας όταν δεν είστε σπίτι. Η μετατροπή ενός παλιού τηλεφώνου σε κάμερα web θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την περιέργειά σας.

Μπορείτε να κάνετε check in με το κατοικίδιό σας ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας το τηλέφωνο συνδεδεμένο σε μια πηγή ρεύματος, ενώ εκτελείται η παραπάνω εφαρμογή webcam.

Γενικότερα μία Web κάμερα της προκοπής κοστίζει από 30 ευρώ και πάνω. Αν όμως έχετε ένα παλιό τηλέφωνο εκτός του ότι θα χρησιμοποιήσετε ξανά τα απορριπτόμμενα ηλεκτρονικά μηχανήματα, σώζοντας τον πλανήτη, θα γλυτώσετε και χρήματα.

Κλήσεις με επίδειξη

Οι ειδικά κατασκευασμένες web κάμερες λειτουργούν συνήθως μέσω καλωδίου USB και δεν παρέχουν πολλές επιλογές φορητότητας. Ενώ η χρήση του τηλεφώνου σας ως κάμερας web αλλά και ως μικροφώνου θα σας προσφέρει πολλές άνετες επιλογές, ακόμα και να κάμετε επίδειξη το νέο σας σαλόνι στους φίλους σας.

Μπορείτε κάλλιστα να τους δείξετε πως μαγειρεύετε ένα φαγητό ή πως επισκευάζετε μία πρίζα και γενικά ξεφεύγετε τελείως από την λογική η κάμερα είναι πάνω από την οθόνη του υπολογιστή.

Κάμερα υψηλής ανάλυσης

web,camera,smartphone,κινητό,κάμερα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κάμερα του τηλεφώνου σας μπορεί να έχει υψηλότερη ανάλυση από την ενσωματωμένη κάμερα του φορητού υπολογιστή σας ή ακόμα και από μια φθηνή κάμερα web.

Ρίχνοντας μια ματιά στο iPhone που έχει την καλύτερη κάμερα, θα δείτε ότι ολόκληρες κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους έχουν καταγραφεί σε ένα τηλέφωνο. Εάν έχετε μια καλή κάμερα στο τηλέφωνό σας, γιατί να μην τη χρησιμοποιήσετε για μια πιο κομψή ρύθμιση βιντεοκλήσεων.

Αλίευση εισβολέων ζώων

Ορισμένες εφαρμογές web κάμερας προσφέρουν νυχτερινή όραση που μπορεί να σας βοηθήσει να πιάσετε το ζώο εισβολέα στην αυλή σας. Χρησιμοποιώντας το παλιό τηλέφωνό σας ως κάμερα web, ρίξτε μια ματιά στο ποιος τρώει τον λαχανόκηπό σας ή πιάστε τον εισβολέα που χαλάει τον φράκτη σας.

Ασφάλεια σπιτιού ή γραφείου

web,camera,smartphone,κινητό,κάμερα

Μετατρέψτε τα παλιά και ξεπερασμένα τηλέφωνα σε κάμερες ασφαλείας. Σε σύγκριση με την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος ασφαλείας, η χρήση ενός τηλεφώνου με αυτόν τον τρόπο, αφενός μεν ότι επαναχρησιμοποιεί την παλιά τεχνολογία, κοστίζει σημαντικά λιγότερο σε υλικά και εγκατάσταση και μπορεί να ρυθμιστεί και να αποσυναρμολογηθεί γρήγορα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να υπάρχει μία πρίζα κοντά στο σημείο τοποθέτησής της για να φορτίζει συνέχεια. Η μετάδοση των δεδομένων θα γίνει ασύρματα μέσω του Wi-Fi σας.

Παρακολουθήστε υπερβολικά μεγάλες διεργασίες

Αν στο γραφείο σας έχετε δώσει ένα πολύ μεγάλο όγκο αρχείων να εκτυπωθούν, δεν χρειάζεστε να περιμένετε πάνω από το μηχάνημα πότε θα τελειώσει η εκτύπωση ή να φυλάτε σκοπιά μήπως κάτι πάει στραβά. Ούτε χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε για να δείτε πως πάει η εκτύπωση.

Βάλτε το παλιό σας κινητό σας web κάμερα να παρακολουθεί για εσάς!! Αυτό θα σας αφήνει ελεύθερο να συνεχίσετε με άλλες δουλειές ή να καθίσετε να πιείτε έναν καφέ χωρίς ανησυχία.

Επανεφεύρεση της web κάμερας

Η κάμερα web ήταν κάποτε ένα αποκλειστικό υλικό για βιντεοκλήσεις. Αλλά αν έχετε φαντασία μπορείτε να βρείτε χίλιους λόγους να μεταδίδετε ζωντανά πλάνα, ή να εγγράφετε βίντεο από απόσταση.

Η δημιουργία μίας web κάμερας από το ξεχασμένο παλιό σας τηλέφωνό σας μπορεί να σας σώσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή να γίνει ένα φανταστικό εργαλείο DIY.

Τα περισσότερα παραπάνω τρικ φυσικά μπορείτε να τα κάνετε και με το νέο σας κανονικό κινητό τηλέφωνο. Όμως η χρήση του παλιού σας, σας προφυλάσσει από το να πάθει ζημιά το νέο, ή να φθαρεί από συνεχή χρήση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
web,camera,smartphone,κινητό,κάμερα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).