Κάντε το προφίλ σας στο Facebook ιδιωτικό

Αν δεν θέλετε να σας βρίσκουν εύκολα στο και προτιμάτε ένα λογαριασμό πιο ιδιωτικό, δείτε σε αυτόν το οδηγό μας τον τρόπο να θωρακίσετε το προφίλ σας.

Facebook

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να κάνετε το προφίλ σας στο Facebook σας ιδιωτικό. Θα μπορούσε να έχει να κάνει με τη δουλειά σας ή απλά μπορεί να μην θέλετε να σας βρίσκουν άτομα που δεν σας αρέσουν. Φυσικά εκτός από το να μην βάλετε το αληθινό σας όνομα, μπορείτε να θωρακίσετε το προφίλ σας, κυρίως μέσω της διαχείρισης των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας.

Γιατί να κάνετε το Facebook σας ιδιωτικό;

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook, ίσως αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα ήθελε να ορίσει ένα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης απόρρητο. Απλά σκεφτείτε ότι δεν θέλουν όλοι να χρησιμοποιούν το Facebook ως ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός των ενσωματώσεων εφαρμογών, των API για κινητά και των ιστότοπων που σας επιτρέπουν να συνδέεστε μέσω Facebook, το να έχετε ένα προφίλ στο Facebook έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό ισχύει για άτομα που προτιμούν να μην χρησιμοποιούν το Facebook για να συνδεθούν πραγματικά με άλλους ανθρώπους.

Ή για ανθρώπους που θέλουν να έχουν ένα “ανενεργό” λογαριασμό που θα τους διευκολύνει να συνδέονται σε τρίτες εφαρμογές, όπως Slack, , Tik-Tok, Airbnb, Tripadvisor και ένα σωρό άλλα, χωρίς να τους δώσουν το email που χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Εάν δεν έχετε ακόμη λογαριασμό στο Facebook, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ανώνυμο προφίλ εκεί. Και όταν λέμε “ανώνυμο” δεν εννοούμε ένα με το άσχετο όνομα, όπως “trelos_pigkouinos”, αλλά ιδιωτικό και εντελώς ανώνυμο από άλλους χρήστες, bots, και διαφημιστικές. Αν έχετε ήδη ένα, το να το κάνετε ιδιωτικό είναι επίσης μια εύκολη και πιο γρήγορη εναλλακτική.

Πώς να κάνετε το Facebook σας ιδιωτικό

Το Facebook δεν σας παρέχει καμία εναλλαγή για να μετατρέψετε ολόκληρο τον λογαριασμό σας ιδιωτικό. Παρέχει, ωστόσο, δύο κεντρικά μενού ρυθμίσεων που βοηθούν σε αυτό.

Από οποιαδήποτε σελίδα στο Facebook, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος προς τα κάτω, στη γραμμή εργαλείων στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις και απόρρητο” και στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις“.

Αυτό σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με ένα κατακόρυφο μενού στην αριστερή πλευρά, όπου μπορείτε να ελέγξετε τα περισσότερα στοιχεία του προφίλ σας στο Facebook. Για να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό, θα χρειαστεί πραγματικά να εξερευνήσετε δύο από αυτά τα μενού: το “Απόρρητο” και το “Προφίλ και προσθήκη ετικετών“.

Πώς να κρύψετε το προφίλ σας στο Facebook
Επιλέξτε “Απόρρητο” από το μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Τα δύο κάτω πεδία της λίστας που θα δείτε, είναι: “Πώς μπορούν να σας βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σας οι άλλοι” και “Πώς λαμβάνετε αιτήματα μηνυμάτων“.

  Τα πιο κοινά λάθη που κάνετε όταν σερφάρετε

Και οι δύο αυτές ενότητες διαθέτουν πολλαπλούς διακόπτες που ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο άλλα άτομα βρίσκουν τη σελίδα σας και σας βρίσκουν μέσω των στοιχείων επικοινωνίας στη σελίδα σας.

Κατά μήκος της δεξιάς πλευράς της οθόνης, εμφανίζονται οι τρέχουσες ρυθμίσεις σας. Κάντε κλικ στην τρέχουσα ρύθμιση για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού εναλλακτικών επιλογών.

 

 

 

facebook setting private 5

Μία από τις επιλογές σε αυτά τα αναπτυσσόμενα μενού αναφέρει “Μόνο εγώ” και έχει ένα εικονίδιο κλειδαριάς δίπλα της. Επιλέξτε το σε όλα τα εφαρμοστέα πεδία και το προφίλ σας θα είναι σχεδόν αόρατο.

Μία από τις ρυθμίσεις σε αυτά τα πεδία που λειτουργεί διαφορετικά είναι η εναλλαγή Ναι/Όχι (Yes/No) που εμποδίζει τις μηχανές αναζήτησης να εμφανίσουν το προφίλ σας στο Facebook. Για ένα ιδιωτικό προφίλ στο Facebook, θα θέλετε να το ορίσετε σε Όχι.

Αυτή η σελίδα είναι επίσης όπου πρέπει να πάτε εάν θέλετε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου για συγκεκριμένες αναρτήσεις . Έτσι, ακόμα κι αν κάνετε τη σελίδα σας στο Facebook όσο το δυνατόν πιο ιδιωτική, μπορείτε να κάνετε μεμονωμένες αναρτήσεις πιο δημόσιες, εάν το θέλετε.

Πώς να ορίσετε περιορισμούς ετικετών
Αν και δεν μπορείτε να εμποδίσετε τους άλλους να σας προσθέτουν ετικέτες σε φωτογραφίες, μπορείτε να αποτρέψετε οποιοδήποτε ή post στο οποίο άλλα άτομα σας προσθέτουν σαν ετικέτα, να εμφανίζονται στο προφίλ σας.

Από την ίδια οθόνη που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε να κάνετε τον λογαριασμό σας ακόμη πιο ιδιωτικό επιλέγοντας “Προφίλ και προσθήκη ετικετών” από το μενού στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Χρησιμοποιήστε αυτά τα πεδία για να προσαρμόσετε τον τρόπο ή εάν οι χρήστες μπορούν να βλέπουν αναρτήσεις άλλων ατόμων που σας αναφέρουν στο προφίλ σας.

facebook setting private 4

Η τελευταία ενότητα, “Έλεγχος“, σάς επιτρέπει να ελέγχετε ετικέτες σε αναρτήσεις πριν εμφανιστούν στο προφίλ σας. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε το περιεχόμενο που βλέπουν οι άλλοι στο προφίλ σας κατά περίπτωση, αντί να επιτρέπετε την πλήρη εμφάνιση αυτού του περιεχομένου. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η τρίτη ενότητα στο πεδίο Έλεγχος, που είναι και σε ξεχωριστό πλαίσιο, σας επιτρέπει να βλέπετε το προφίλ σας όπως το βλέπουν οι άλλοι χρήστες, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε αν είναι τόσο ιδιωτικό όσο θέλετε να είναι.

Τώρα ξέρετε πώς να κάνετε το Facebook ιδιωτικό
Αφού κάνετε αυτές τις αλλαγές, θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη του Facebook χωρίς να αφήνετε τους άλλους να βρίσκουν το προφίλ σας τόσο εύκολα όσο πριν.

Facebook

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).