Kaspersky Secure Connection: VPN service και δωρεάν αλλά…

Το Kaspersky Secure Connection: VPN service είναι μια νέα εφαρμογή της ρωσικής εταιρείας ασφάλειας Kaspersky για το κινητό λειτουργικό σύστημα Android.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν αλλά και επί πληρωμή. Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής σας δίνει μια ημερήσια κυκλοφορία στα 200 Megabytes, ενώ η premium έκδοση καταργεί τον περιορισμό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και σε πέντε συσκευές.Kaspersky Secure Connection

Η εφαρμογή υπόσχεται να προστατεύει το απόρρητο και τα δεδομένα των χρηστών της όταν είναι online, κρυπτογραφώντας τις συνδέσεις και μη καταγράφοντας το τι κάνουν οι χρήστες online.

Όμως ζητά πρόσβαση στις επαφές σας, τις κλήσεις και την τοποθεσία και αν απορρίψετε κάτι από αυτά δεν ξεκινάει. Εάν ελέγξετε την πλήρη λίστα των δικαιωμάτων που ζητά η εφαρμογή, θα βρείτε πολλά άλλα, όπως το Identify (εντοπίζει λογαριασμούς στη συσκευή), ιστορικό συσκευών και εφαρμογών (διαβάζει τους σελιδοδείκτες και το ιστορικό σας στον ιστό) και επίσης διαβάζει τι περιέχεται σε συσκευές αποθήκευσης USB.

  Το FBI ζήτησε πρόσβαση στο email του Snowden μια μέρα μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί απαιτούνται αυτά τα δικαιώματα και ο βασικός λόγος για να λειτουργήσει μια εφαρμογή παροχής VPN, αλλά μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που έχει αρνητικές κριτικές στο Google Play.

Η ποσόστωση τώρα των 200 Megabytes ημερησίως επαρκεί για μια κάπως μικρή περιήγηση ίσως και τον έλεγχο του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, αλλά μην περιμένετε να διαρκέσει πολύ. 200MB είναι αυτά.

Αν χρειάζεστε VPN για αρχίσετε να κάνετε streaming media ή ανοίγετε βαριά sites στο πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε, τα 200ΜΒ δεν φτάνουν με τίποτα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε όμως άλλο ένα θέμα που σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής που γίνεται εμφανές μόνο αν επιτρέπετε τα δικαιώματα. Η εφαρμογή τροφοδοτείται από το Hotspot Shield. Το Center for Democracy and Technology έχει καταθέσει μια καταγγελία κατά της Anchorfree, Inc, της εταιρείας που είναι πίσω από τη Hotspot Shield. (PDF)

Το Center for Democracy and Technology ζητά από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να διερευνήσει τις πρακτικές ασφάλειας και ανταλλαγής δεδομένων των υπηρεσιών Hotspot Shield Free Virtual Private Network (VPN), ενός προϊόντος της AnchorFree, Inc. Το Hotspot Shield Free VPN υπόσχεται ασφαλή, Και ανώνυμη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς παρακάτω, αυτή η καταγγελία αφορά την ακοινοποίητη και ασαφή ανταλλαγή δεδομένων και την ανακατεύθυνση της κυκλοφορίας που πραγματοποιείται στο Hotspot Shield Free VPN. Είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται άδικο και παραπλανητική εμπορική πρακτική σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου FTC.

Για να το πούμε όμορφα: Αποφύγετε την εφαρμογή Kaspersky Secure Connection μέχρι να βάλει μυαλό ο κος Kaspersky. Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε το F-Secure Freedome VPN, μια εφαρμογή που απαιτεί λιγότερα δικαιώματα για να τρέξει.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  2  =