Νέες μηνύσεις της Kaspersky στη Microsoft για το Windows 10 Antivirus

Ο Eugene Kaspersky, συνιδρυτής της ρωσικής εταιρείας ασφάλειας Kaspersky, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία του κατέθεσε μηνύσεις κατά της Microsoft στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο γερμανικό Federal Cartel Office. Να αναφέρουμε ότι είχε κάνει το ίδιο στα τέλη του 2016 στην Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία FAS).

Η Kaspersky ισχυρίζεται ότι η Microsoft χρησιμοποιεί αθέμιτες τακτικές για να αναγκάσει τους χρήστες να έχουν μόνο το Windows Defender, το προεπιλεγμένο antivirus των Windows 10. Σε σημερινή δημοσίευση στο blog του, ο Kaspersky κατηγορεί το Redmond ότι απενεργοποιεί antivirus τρίτων κατά την αναβάθμιση σε Windows 10, χρησιμοποιώντας τη δεσπόζουσα θέση της για να προωθήσει το δικό της προϊόν ασφαλείας.Kaspersky

“Το antivirus της Microsoft λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10 για οικιακούς χρήστες: είναι αδύνατο να το απενεργοποιήσετε εντελώς, και αδύνατο να διαγραφεί. Μέχρι πρόσφατα κανείς δεν σε ρωτούσε αν το χρειάζεσαι ή όχι. Υπήρξε μια εποχή που, ακόμα και αν χρησιμοποιούσατε μια διαφορετική λύση ασφαλείας, το AV της Microsoft έτρεχε περιοδικά,” αναφέρει ο Kaspersky.

Η Microsoft σύμφωνα με τον Kaspersky το κάνει κυρίως επειδή το λογισμικό προστασίας της απέτυχε να παραμείνει ανταγωνιστικό και επειδή τα προϊόντα ασφαλείας τρίτων κατασκευαστών είναι πολύ πιο ισχυρά, και συνεχίζει κατηγορώντας την εταιρεία για τη χρήση της θέσης της μόνο έναντι προϊόντων προστασίας από ιούς, επειδή πρόκειται για μια αγορά στην οποία οδηγούν άλλοι.

“Αυτός ο περιορισμός ισχύει μόνο για τα antivirus – με τα οποία η Microsoft προσπαθεί να ανταγωνιστεί (και δεν το κάνει πολύ καλά) για χρόνια. Αλλά σε προηγούμενες (πριν από την 10) εκδόσεις των Windows δεν υπήρχαν τέτοια ειδικά μέτρα. Έτσι, όπως φαίνεται, μετά από χρόνια χωρίς επιτυχία (στον ανταγωνισμό με άλλα antivirus), η Microsoft έχει καταφύγει στη χρήση των εναλλακτικών τακτικών που γνωρίζουμε.

Η Microsoft όχι μόνο καταργεί τα προϊόντα προστασίας τρίτων κατασκευαστών από τα Windows όταν πραγματοποιείται η αναβάθμιση αλλά δεν δίνει και στους προμηθευτές αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν το λογισμικό ασφαλείας τους για νέες εκδόσεις των Windows. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τελικά αποκλείονται όταν γίνεται η αναβάθμιση, αναφέρει ο Kaspersky.

Τέλος κάνει έκκληση στη Microsoft να υποστηρίξει τον δίκαιο και υγιή ανταγωνισμό, ζητώντας παράλληλα από άλλους προμηθευτές ασφάλειας να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και να καταθέσουν αντιμονοπωλιακές μηνύσεις κατά της εταιρείας.

Η Microsoft έχει δημοσιεύσει ήδη μια δήλωση, που αναφέρει ότι δεν παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες ανταγωνισμού και ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τους αντιμονοπωλιακούς φορείς για την αντιμετώπιση όλων αυτών των ισχυρισμών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).