Linux Μάιος 2020 γιατί μεγάλωσε η υιοθέτηση;

Το Linux θεωρείται από καιρό ένα λειτουργικό outsider καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι hackers.

Πολλοί δε αναφέρουν ότι δεν υποστηρίζει , ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ανεξάρτητα από το πόσο βελτιωθεί, το Linux δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τα Windows απλά επειδή δεν είναι οικείο προς τον τελικό χρήστη, που γνωρίζει μόνο το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Ωστόσο, τα πιο τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η υιοθέτηση του Linux βελτιώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Φυσικά δεν θα προσπεράσει τα Windows, αλλά οι αριθμοί που θα δούμε παρακάτω υποδηλώνουν ότι αργά ή γρήγορα, η επιλογή ενός λειτουργικού συστήματος δεν θα παίζει μόνο ανάμεσα στη Microsoft και την Apple.

Το Linux βελτίωσε σταδιακά το μερίδιο αγοράς του τα τελευταία χρόνια, αλλά μια πιο αξιοσημείωτη ανάπτυξη είδαμε το 2020. Ο Μάιος μάλιστα έφερε ένα νέο ρεκόρ.

Τον τελευταίο μήνα, για παράδειγμα, το Linux έφτασε σε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 3,17 τοις εκατό. Μπορεί να είναι πολύ μακριά από τα Windows (86,69 τοις εκατό) και το macOS (9,68 τοις εκατό), αλλά είναι η μεγαλύτερη υιοθέτηση που κατέγραψε ποτέ.

Μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτούς τους αριθμούς δείχνει ότι η ευρύτερη υιοθέτηση του Linux βασίζεται κυρίως στο Ubuntu. Τον Μάιο, το Ubuntu αντιπροσώπευε το 64,98 τοις εκατό όλων των εγκαταστάσεων του Linux, ενώ μια γενική καταχώρηση με τον όρο “Linux” αντιπροσωπεύει πάνω από το 33 τοις εκατό, σύμφωνα με τα στοιχεία του NetMarketShare.

Άλλες δημοφιλείς διανομές Linux συμπεριλαμβάνουν τις Fedora, Linux Mint, Slackware και Debian, όλες με σχετικά μικρό μερίδιο αγοράς.

Τι έχει αλλάξει και γιατί μεγαλώνει η υιοθέτηση του Linux αναπτύσσεται με τόσο γρήγορο ρυθμό; Φαίνεται να υπάρχουν δύο λόγοι.

Πρώτα απ ‘όλα, το τέλος υποστήριξης των Windows 7, ανάγκασε πολλούς χρήστες να αναζητήσουν ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα. Τα Windows 7 όπως γνωρίζετε δεν λαμβάνουν πλέον κάτι που σημαίνει ότι οι συσκευές που εξακολουθούν να λειτουργούν δεν είναι και τόσο ασφαλείς. Αν αναβαθμιστούν θα πρέπει να πάνε στο Windows 10 ή σε κάποιο άλλο λειτουργικό που δεν είναι Windows.

Ορισμένοι χρήστες των Windows 7 θέλουν να συνεχίσουν να έχουν ένα παραδοσιακό , και πιστεύουν ότι τα Windows 10 δεν το προσφέρουν, αφού υπάρχουν ένα σωρό νέες λειτουργίες (βλέπε Windows Store, και άλλα). Έτσι, ορισμένοι δοκιμάζουν το Linux.

Δεύτερον, το Linux είναι σε μια νέα φάση και είναι πια ένα λειτουργικό σύστημα πιο φιλικό προς τον χρήστη. Για τους χρήστες που προέρχονται από τον κόσμο των Windows, ένα οικείο desktop σε Linux είναι μια πολύ μεγάλη , και όπως φαίνεται το source λειτουργικό την έχει κερδίσει.

Το οικοσύστημα του Linux έχει μεγαλώσει με νέες διανομές που μοιάζουν με τα Windows, και συμπεριλαμβάνουν τα πάντα. Από ένα μενού ς μέχρι ένα UI εμπνευσμένο από την Microsoft .

Το Ubuntu μπορεί να παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά υπάρχουν ένα σωρό διανομές που προσπαθούν να κάνουν την μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο πολύ ομαλή.

Το Linux είναι αναμφίβολα έτοιμο να συνεχίσει την ανάπτυξή του και υπάρχει πιθανότητα να πλησιάσει ακόμη περισσότερο το macOS τους επόμενους μήνες. Φυσικά, δεν περιμένουμε να περάσει τα Windows.
Όμως οι αριθμοί είναι πολύ ενθαρρυντικοί και δείχνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που τολμούν να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Linux τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την υιοθέτηση του λειτουργικού

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).