Mark Zuckerberg: μήπως θα έπρεπε να απολυθεί;

Mark Zuckerberg ή όχι: Όταν κέρδισε η Brook Mahealani Lee (Χαβάη) τον τίτλο Miss Universe το 1997, ρωτήθηκε: “Αν δεν υπήρχε κανένας κανόνας στη ζωή σας για μια μέρα, και θα μπορούσατε να κάνετε κάτι εξωφρενικό, τι θα κάνατε;”

Απάντησε: “Θα έτρωγα τα πάντα στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνεις, θα έτρωγα τα πάντα από δύο φορές”.
Κάποιοι λένε ότι η απάντηση της Lee περιγράφει τέλεια την εξωφρενική πείνα του Mark Zuckerberg για την παγκόσμια κυριαρχία τα τελευταία χρόνια.Mark Zuckerberg

Και όμως είναι ακόμα εδώ, απαντώντας με άνεση σε ερωτήσεις πολιτικών στην Αμερική και στην Ευρώπη.. Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ο κύριος Mark Zuckerberg έπρεπε τελικά να παραδεχτεί ότι η δέσμευση του Facebook για προστασία της ιδιωτικής ζωής και για την ασφάλεια, ήταν μια πολύ μεγάλη φούσκα. Μια φούσκα που έσκασε…

Τι πιστεύουν όμως οι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας;
Υιοθετούν και αυτοί την λογική σκέψη πως ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook θα έπρεπε να παραιτηθεί για την προφανή καταπάτηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας;

Παρακάτω θα δούμε μια έρευνα (PDF) στην οποία ερωτήθηκαν 759 επαγγελματίες ασφαλείας σχετικά με το Facebook και τα προβλήματά του. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Συνδιάσκεψη της RSA τον περασμένο μήνα από την εταιρεία ασφαλείας AlienVault. Μια από τις ερωτήσεις ανέφερε αν ο Zuckerberg θα έπρεπε να απολυθεί.

  Windows 10 October ενημερώσεις την 6η βδομάδα του Οκτώβρη

Ένα 38 τοις εκατό ήθελε να απολυθεί. Αυτό σημαίνει ότι το 62% δεν το θεωρούσε σωστό, προς μεγάλη ανακούφιση του Mark Zuckerberg, ο οποίος σίγουρα θέλει να συνεχίσει να κρατάει την καρέκλα (για νέες περιπέτειες).
Το 75 τοις εκατό των γκουρού ασφαλείας ανέφερε ότι επιθυμούσαν περισσότερες κυβερνητικές ρυθμίσεις στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων προκειμένου να περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο σελίδες όπως το Facebook μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των πελατών τους για εμπορικούς σκοπούς.

Τι γίνεται όμως με τον GDPR, τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία των δεδομένων; Το 69% δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της καθιέρωσής του και στις ΗΠΑ.

Ας γυρίσουμε στο Facebook: Πόσοι από τους επαγγελματίες στον τομέα ασφαλείας που ανησυχούν, έχουν διαγράψει τους λογαριασμούς τους;

Το 18 τοις εκατό δήλωσε ότι είχε ήδη διαγράψει ή ότι δεν είχε ποτέ λογαριασμό στο Facebook. Όσον αφορά τα τελευταία προβλήματα, ένα 16% ανέφερε ότι είχε διαγράψει πρόσφατα τους λογαριασμούς τους.

  Facebook και FTC δικαίωση ή πολιτικό παιχνίδι;

Συμπέρασμα: Αν οι επαγγελματίες ασφαλείας δεν έχουν ακόμα μια σαφή εικόνα για το ποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος σε μια παραβίαση ασφαλείας υπάρχει πρόβλημα. Οι ερευνητές κατηγόρησαν ταυτόχρονα το διοικητικό συμβούλιο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Υπεύθυνο Ασφαλείας.

Αυτό το χάος, από την άλλοι υπάρχουν πολλοί που το απολαμβάνουν: Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας ή κάθε κράτους με προηγμένα τμήματα IT περιμένουν στην γωνία.

Αυτό είναι το πρόβλημα με την ασφάλεια. Η άγνοια, η ανευθυνότητα, το χάος, η καθυστέρηση μετάδοσης της πληροφορίας για να μην εκτεθεί η όποια εταιρεία, και η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών διαμορφώνουν τον χώρο που χορεύουν τα ποντίκια (με ασφάλεια).

_____________________

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  2  =