Για δεύτερη φορά: hacked social λογαριασμοί του Mark Zuckerberg

Μια hacking ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την παραβίαση online λογαριασμών του CEO του Facebook Mark Zuckerberg, για δεύτερη φορά φέτος.

Την Τρίτη, το hacking group που είναι γνωστό σαν OurMine ανακοίνωσε ότι είχαν παραβιάσει τον λογαριασμό του Pinterest που χρησιμοποιεί ο Zuckerberg. Για να το αποδείξουν, ανέβασαν στον λογαριασμό ένα νέο μήνυμα που περιείχε την διαδικτυακή διεύθυνση της ομάδας.Mark Zuckerberg

Έτσι το “βιογραφικό” του λογαριασμού στο Pinterest ανέφερε: “Μην ανησυχείτε, πραγματοποιούμε απλά δοκιμές ασφαλείας.”

Το μήνυμα που άφησαν οι hackers στον λογαριασμό του Mark Zuckerberg μέσα σε λίγα λεπτά είχε αφαιρεθεί.

Η ομάδα OurMine είναι πολύ γνωστή για τη στόχευση χρηστών υψηλού προφίλ, όπως διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, και γενικότερα στελεχών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Οι hackers συνηθίζουν να παραμορφώνουν τους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους, προσθέτοντας το όνομα της ομάδας τους και μια διεύθυνση επικοινωνίας.hack Mark Zuckerberg

Όπως έχουν αναφέρει σε παλαιότερα hacks, ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο, θα οδηγήσουν τα θύματα τους να επικοινωνήσουν μαζί τους για συμβουλές ασφάλειας. Η ιστοσελίδα του group άλλωστε, αναφέρει ότι προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας.

  Windows 10 20H2 πλησιάζει η τελική έκδοση

Οι hackers ανακοίνωσαν το hack μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συντάκτη του ZDNet, παρέχοντας το nick name του Zuckerberg και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί στο Twitter. Φυσικά το ZDNet δεν δημοσίευσε τα δεδομένα για ευνόητους λόγους.

Η ομάδα δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Facebook είχε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μετά το πρώτο hack που έγινε από τους ίδιους νωρίτερα φέτος. Σύμφωνα με τους hackers, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιείται στο λογαριασμό λήγει σε «86».

Οι hackers ανέφεραν είπε επίσης ότι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιεί στο Twitter ήταν ο πρώην προσωπικός κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούσε στο Gmail ο Zuckerberg, και ο οποίος άλλαξε πριν από έξι μήνες.

Φυσικά το ZDNet δεν προχώρησε στην επαλήθευση των παραπάνω στοιχείων, καθώς θα παραβίαζε τη υπάρχουσα νομοθεσία.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  15  =  16

Previous Story

Android smartphones στέλνουν πληροφορίες του ιδιοκτήτη στη Κίνα

Next Story

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη για το Office 2007