Microsoft, Apple, Google, Facebook, Amazon και η αιχμαλωσία

Πόσο μεγάλο είναι το μεγάλο ή το αρκετά μεγάλο; 100 εκατομμύρια χρήστες; Ένα δισεκατομμύριο χρήστες; Οι μεγάλοι αριθμοί είναι ξανά στην επικαιρότητα, καθώς η Microsoft επιβεβαιώνει ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 700 εκατομμύρια συσκευές με Windows 10.
Η Microsoft, να αναφέρουμε, ότι είχε σαν στόχο το ένα δισεκατομμύριο συσκευές με Windows 10 τρία χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού.Microsoft
Σύμφωνα με τους αριθμούς λοιπόν, μέχρι το τέλος του Ιούλη του 2018 η εταιρεία θα μπορούσε να δει το μαγικό δισεκατομμύριο.
Όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι η Microsoft δεν θα πιάσει τον στόχο του δισεκατομμυρίου, όγω της απόφασής της να αφήσει τα smartphones.
Όταν οραματίστηκε και έθεσε το στόχο του ενός δισεκατομμυρίου το 2014, η Microsoft διέθετε την επιχείρηση smartphone της Nokia και χρησιμοποιούσε το λειτουργικό Windows 10 στις κινητές της συσκευές. Όμως η εταιρεία εγκατέλειψε γρήγορα την ιδέα smartphone.
Ο μεγάλος αριθμός όμως έχει νόημα: όσο πολλοί χρήστες τρέχουν με Windows 10 τόσο ευκολότερο θα είναι για την εταιρεία να αναπτύξει γρηγορότερα νέες υπηρεσίες για να κάνει το όραμά της Windows aw a service πραγματικότητα, με πολλούς τρίτους προγραμματιστές να ασχολούνται και να δημιουργούν με την πλατφόρμα, για την πλατφόρμα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι υπολογιστές που λειτουργούν με Windows, αλλά όχι με Windows 10.

Τι λένε όμως οι αριθμοί για τα δύο άλλα μεγάλα λειτουργικά, Android και iOS; Όπως φαίνεται, αν εξετάσουμε τις συνολικές εγκατάστασεις, αλλά και τους αριθμούς συσκευών που χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων, τα πράγματα δεν είναι άσχημα.

Τον Φεβρουάριο, η Apple δήλωσε ότι διαθέτει μια 1,3 δισεκατομμύρια συσκευές (ενεργές) που τρέχουν το λειτουργικό της: Mac, iPhone, iPad, και Apple Watches.
Τώρα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσες από αυτές είναι τι, αλλά η Apple αναφέρει ότι το 76% των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο App Store τρέχουν με iOS 11. Αυτό υποδηλώνει ότι ο συνολικός αριθμός στην τελευταία έκδοση του iOS είναι μεταξύ 700 και 800 εκατομμύρια συσκευές.

Όσον αφορά το Android, πέρυσι η Google δήλωσε ότι είχε δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες Android, οπότε ο αριθμός είναι πιθανό να έχει αυξηθεί περισσότερο. Ωστόσο, όλοι τους χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις, ενός πολύ κατακερματισμένου λειτουργικού συστήματος.
Ακόμη και η πιο δημοφιλής έκδοση του Android, η Nougat, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2016, έχει ένα μερίδιο αγοράς στο 31%, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περίπου τον ίδιο αριθμό χρηστών με τα Windows 10.
Το Android Marshmallow, το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια στιγμή με τα Windows 10, αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των χρηστών του Android. Το Android Oreo, που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι, υπάρχει μόνο στο 6% των χρηστών συσκευών με Android.

Τι θα ακολουθήσει;

Τα τελευταία χρόνια είδαμε υπερβολική χρήση συσκευών με Android και το iOS επειδή αγοράζουμε λιγότερους υπολογιστές. Αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς η αγορά των smartphone φτάνει επίσης σε κορεσμό. Έτσι όλες οι μεγάλες εταιρείες φαίνεται να αναζητούν την επόμενη μεγάλη ιδέα.

Οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στοιχηματίζουν ότι ένα είδος έξυπνων γυαλιών εικονικής πραγματικότητας ή επαυξημένης πραγματικότητας θα αποτελέσει την επόμενη καινοτομία.
Η Microsoft έχει το HoloLens, ενώ το πρόγραμμα έξυπνων γυαλιών της Apple υπάρχει κρυμμένο προσεκτικά. Η Google πειραματίζεται με αρκετές συσκευές εδώ και χρόνια.
Μετά τους μεγάλους αριθμούς και μια μεγάλη ερώτηση:
Μπορούν αυτές οι εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τον τεράστιο τεράστιο αριθμό πελατών τους για να κερδίσουν το επόμενο κύμα τεχνολογίας; Είναι ξεκάθαρο πια ότι όλοι κρυφοκοιτούν το AI, με πειραματισμούς στους ψηφιακούς βοηθούς, για φορητές συσκευές ή για το σπίτι. Η Amazon δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

H εταιρεία είχε ένα διαφορετικό είδος χρηστών, από εκατοντάδες εκατομμύρια αγοραστές πολλών διαφορετικών προϊόντων. Με αυτή τη λογική, ένας άλλος μεγάλος αντίπαλος είναι το Facebook, με δύο δισεκατομμύρια χρήστες και με σαφείς ενδείξεις ότι ενδιαφέρεται για το AR και το VR.

Έχοντας αιχμάλωτο ένα τεράστιο κοινό φαίνεται να είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αυτό που μένει να δούμε λοιπόν, εμείς οι αιχμάλωτοι, είναι το ποιος θα κερδίσει στη συνέχεια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).