Η Microsoft προειδοποιεί να μην απεγκαταστήσετε το Microsoft Store

H Microsoft θέλοντας να προλάβει τα γεγονότα γύρω από το Microsft Store, προειδοποιεί τους χρήστες να μην απεγκαταστήσουν την εφαρμογή από το λειτουργικό τους σύστημα.

Microsoft Store

Το Microsoft Store αποτελεί μέρος των Windows, επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαθιστούν τις που υπάρχουν στο Store και επιπρόσθετα προσφέρει ένα σύνολο επιλογών, όπως αυτόματες ενημερώσεις και βελτιωμένη ασφάλεια, χάρη σε αυτό το ελεγχόμενο περιβάλλον.

Αρχικά παρουσιάστηκε στα Windows 8 και από τότε το Microsoft Store έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα από απλά εφαρμογές και παιχνίδια και είναι πλέον το σπίτι περισσότερου περιεχομένου, όπως , ταινίες και επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Αλλά παρά αυτές τις βελτιώσεις, το Microsoft Store δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής η αιχμή που η Microsoft περίμενε καθώς πολλοί χρήστες απλά ξεχνούν ότι υπάρχει και εμμένουν στο λογισμικό Win32, ακριβώς όπως και στα παραδοσιακά Windows.

Μάλιστα πρόσφατα εμφανίστηκαν οδηγίες για την απεγκατάσταση του Microsoft Store εντελώς από τα Windows 10, αν και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορεί να γίνει, και γιαυτό το λόγο, σε ένα πρόσφατο έγγραφο τεχνικής υποστήριξης της Microsft η εταιρεία συνιστά να μην προβούν σε μία τέτοια ενέργεια.

Με άλλα λόγια, η Microsoft δεν συνιστά την αφαίρεση ή την απεγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft Store. Και αναφέρει δύο βασικούς λόγους.

Πρώτα απ ‘όλα, η Microsoft λέει ότι η για την απεγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft Store δεν υποστηρίζεται. Η φράση φαίνεται να είναι λίγο περίεργη, δεδομένου ότι η μέθοδος για την απεγκατάσταση του Microsoft Store εφαρμόστηκε στην πραγματικότητα στα Windows 10, οπότε πιθανότατα, η Microsoft εννοεί ότι η απεγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft Store δεν συνιστάται παρά δεν υποστηρίζεται.

Κατά δεύτερο, η Microsoft αναφέρει ότι δεν υπάρχει λύση για την επανεγκατάσταση του Micrοsoft Store, εκτός από την επαναφορά ή την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Με άλλα λόγια, αν καταργήσετε την εφαρμογή Microsoft Store από τη συσκευή σας και κάποια στιγμή στο μέλλον την θέλετε πίσω, ο μόνος τρόπος για να την επαναφέρετε είναι να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10 ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας.

Αυτό πιθανά μπορεί να αφορά ορισμένους χρήστες, αλλά ως επί το πλείστον είναι δυνατό να επαναφέρετε το Microsoft Store με μια απλή εντολή του PowerShell. Για να το κάνετε αυτό, εκκινήστε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή και στη συνέχεια πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Μετά με μία επανεκκίνηση του συστήματος, θα πρέπει να ξαναδείτε την εφαρμογή Microsoft Store στη συσκευή Windows 10.

Συνεχίζοντας τις συμβουλές η Microsoft προτείνει σε όσους θέλουν να καταργήσουν εντελώς την εφαρμογή Microsoft Store να μην το κάνουν και αντί αυτού συστήνει στους χρήστες να περιορίσουν την πρόσβαση στην εφαρμογή, αν και αυτές είναι συνήθως μέθοδοι που απευθύνονται σε εταιρείες και όχι σε οικιακούς χρήστες.

Φυσικά, η κατάργηση του Microsoft Store έρχεται με μια σειρά παρ, όπως η μη λήψη ενημερώσεων των σύγχρονων εφαρμογών σας στη συσκευή των Windows 10 (δεδομένου ότι εκτελούνται μέσω του Micrοsoft Store κατά πρώτο λόγο). Από την άλλη πλευρά, εάν δεν χρησιμοποιείτε σύγχρονες εφαρμογές και απλά θέλετε να παραμείνετε στην παραδοσιακή πλευρά των Windows και να βασίζεστε αποκλειστικά στο Win32, η κατάργηση του Micrοsoft Store δεν θα πρέπει να σας προκαλεί προβλήματα σταθερότητας στα Windows 10.

Εάν για κάποιο λόγο θέλετε να ανανεώσετε ή να επαναφέρετε τα Windows 10, μπορείτε να το κάνετε από την επιλογή Ρύθμιση ακολουθώντας αυτήν τη διαδρομή:
Settings > Update & > Recovery > Reset this PC

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι προαναφερθείσες συστάσεις απευθύνονται σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης έκδοσης 1909 (επίσης αποκαλούμενη “Ενημέρωση των Windows 10 Νοεμβρίου 2019” και διαθέσιμη προς το παρόν με τον χειροκίνητο έλεγχο για ενημερώσεις στο ).

Αν πειστήκατε και θέλετε να απενεργοποιήσετε (όχι να τα απεγκαταστήσετε) το Micrοsoft Store από τα Windows 10 μπορείτε να το κάνετε μέσω της regisrty. Πηγαίνετε στο:

KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsStore

και εκεί φτιάξτε μία νέα D-WORD (32-bit) τιμή με όνομα RemoveWindowsStore. Στην συνέχεια κάντε διπλό κλικ επάνω της και ορίστε την ίσον με 1.
Αν μετά θελήσετε να τα επαναφέρετε, βάλτε στην τιμή το 0 ή απλά διαγράψτε το κλειδί RemoveWindowsStore.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. ποιος πάει και κάνει τέτοιες χακιες και γιατί δεν έχω καταλάβει .
    το store είναι υπέροχο. ξενοιάζεις από το να περιμένεις αναβαθμίσεις, όλα γίνονται up2date αυτόματα. εφόσον είσαι με Hotmail όλα τα apps είναι διαθέσιμα σε όλα τα PC σου. ευλογία είναι το store και μακάρι όλοι να βγάλουν τις εφαρμογές τους εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).