Η Microsoft υπαναχωρεί : Τα Windows 11 θα εκτελούνται σε οποιοδήποτε pc


Φαίνεται ότι η Microsoft κάνει τελικά πίσω, καθώς ανακοίνωσε ότι τα Windows 11 θα εκτελούνται σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

windows 11 iso jpg

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία των πολυ-αναμενόμενων Windows 11 είναι οι αυστηρές ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Ωστόσο, η Microsoft μόλις ανακοίνωσε στο The Verge ,ότι οποιοσδήποτε υπολογιστής θα μπορεί να εγκαταστήσει το Windows 11 ISO, ανοίγοντας το νέο λειτουργικό σύστημα σε όλους “σχεδόν” που θα θελήσουν να το εγκαταστήσουν.

Τα Windows 11 εκτελούνται και σε παλαιότερους υπολογιστές
Η Microsoft μέχρι στιγμής επιμένει στις αρχικές της ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 11, αν και πρόσθεσε μερικούς ακόμη επεξεργαστές στη λίστα των υποστηριζόμενων μοντέλων. Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά την πίεση που δέχτηκε, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει περιορισμούς μόνο κατά την αναβάθμιση από τα Windows 10 σε Windows 11. Σε νέες εγκαταστάσεις με τα Windows 11 ISO δεν θα υπάρχει τέτοιοι περιορισμοί.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα Windows 11 θα λειτουργούν καλά σε παλαιότερους υπολογιστές, καθώς η Microsoft όλο αυτό τον καιρό τα βελτιστοποιεί με στόχο τους νεότερους και πιο ισχυρούς υπολογιστές. Πάντως θα μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας για να δείτε αν θα λειτουργήσουν ή όχι. Στο δικό μας virtual πάντως, με πολύ χαμηλούς πόρους, μέχρι στιγμής λειτουργούν μία χαρά.

Η Microsoft αναφέρει ότι αυτή η επίσημη λύση εγκατάστασης έχει σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρήσεις που αξιολογούν τα Windows 11 και ότι οι απλοί χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν με δική τους ευθύνη, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συμβατότητα των οδηγών και τη συνολική αξιοπιστία του συστήματος. Η εταιρεία δεν σχεδιάζει καν να διαφημίσει αυτήν τη μέθοδο στους καταναλωτές.

Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να έχετε τουλάχιστον επεξεργαστή 64-bit, με δύο ή περισσότερους πυρήνες, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου για να αρχίσετε να σκέφτεστε την εγκατάσταση των Windows 11, αλλά τουλάχιστον ο υπολογιστής σας δεν θα χρειάζεται να είναι στην λίστα των υποστηριζόμενων CPU ή να έχει chip TPM 2.0.

Οι περισσότεροι απλοί χρήστες που θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν τη διαδικασία αναβάθμισης των Windows 11, και δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, θα δουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα και δεν θα σκεφτούν ποτέ τη λήψη ενός ISO. Αλλά για όσους είναι πρόθυμοι να περάσουν από αυτό το επιπλέον επίπεδο, η Microsoft έκανε πίσω και χαλάρωσε τη στάση της.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι και άλλοι επεξεργαστές έλαβαν την υποστήριξη Windows 11. Στην επίσημη λίστα υπάρχει πλέον η σειρά Intel Core X, Xeon W-series και επιλεγμένες συσκευές που τρέχουν τα τσιπ Intel Core 7820HQ.

Τέλος η Microsoft σχεδιάζει τώρα να ενημερώσει την εφαρμογή PC Health Check ( μια προεπισκόπηση είναι διαθέσιμη εδώ – αλλά χρειάζεται εγγραφή στο πρόγραμμα των Insiders ) για να συμπεριλάβει τους νέους επεξεργαστές Intel και να παρέχει πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια γιατί ο υπολογιστής σας μπορεί να μην είναι σε θέση να αναβαθμιστεί επίσημα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news