Πώς να μετακινήσετε τον φάκελο Μουσική στα Windows 10


Μάθετε πως να δηλώσετε στα Windows 10 να αποθηκεύουν την Μουσική σας σε ένα οποιοδήποτε μέρος τους δίσκου θέλετε εσείς.

Windows

Από προεπιλογή, τα Windows αποθηκεύουν τον προσωπικό σας φάκελο “Μουσική” κάτω από τον %UserProfile% φάκελλο του λογαριασμού σας (για παράδειγμα: “C:\Users\Dimitris\Music”).

Μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή αυτή και η μουσική σας να αποθηκεύεται σε ένα φάκελλο που θα ονομάζεται “Μουσική” αλλά θα είναι σε μια άλλη θέση στο σκληρό δίσκο ή σε άλλο δίσκο, ή ακόμα και σε άλλο υπολογιστή στο δίκτυο.

Ας δούμε πως:

Βήμα 1. Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο με το όνομα “Music” (στα Αγγλικά και όχι στα Ελληνικά) στη θέση που θέλετε (π.χ. στον δίσκο “D”) για να μετακινήσετε τον προσωπικό σας φάκελο “Μουσική”. Δηλαδή, για το παράδειγμά μας, δημιουργήσαμε απλά τον φάκελλο D:\Music.

Βήμα 2. Ανοίξτε στο PC σας την εξερεύνηση αρχείων (File Explorer). Για ευκολία πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + E, βρείτε τον φάκελλο “Μουσική” που ήδη αποθηκεύεται και λογικά βρίσκεται κάτω από το C:\Users\Your_Name. Εμείς τον βρήκαμε για ευκολία κάτω από την ομάδα “Αυτός ο Υπολογιστής”.

Βήμα 3. Αφού τον βρείτε, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο “Μουσική” και μετά κάντε κλικ στο “Ιδιότητες” που λογικά βρίσκεται στο τέλος της αναδυόμενης λίστας.

Βήμα 4. Στον παράθυρο των ιδιοτήτων κάντε κλικ να πάτε στην καρτέλα “Θέση” και μετά κάντε κλικ στο κουμπί “Μετακίνηση”. (Βλέπε screenshot παρακάτω)

Βήμα 5. Περιηγηθείτε και επιλέξτε το φάκελο “Music” στην τοποθεσία που θέλετε (πχ: “D:\Music”) από το βήμα 1 , και κάντε κλικ στο “Επιλογή φακέλου”

Βήμα 6. Κάντε κλικ στο πλήκτρο OK για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή

Βήμα 7. Στην ερώτηση των Windows αν θέλετε να μεταφέρει όλα τα αρχεία στην νέα θέση, κάντε κλικ στο “Ναι”, για να μετακινήσετε όλα τα αρχεία από την παλιά τους θέση στη νέα θέση. (αν και αυτό είναι προσωπική σας επιλογή)

Βήμα 8. Ο προσωπικός σας φάκελο “Μουσική” και όλα τα περιεχόμενά του θα πρέπει τώρα να έχουν μετακινηθεί στη νέα θέση τους (πχ: “D:\Music”) και λογικά θα βλέπετε αυτή την νέα θέση και στην ομάδα “Αυτός ο Υπολογιστής” στην εξερεύνηση αρχείων σαν φάκελλος με το όνομα “Μουσική”

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news