Ο Μπάιντεν θέλει να βάλει 30% φόρο στο ρεύμα που χρησιμοποιείται για mining

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προτείνει φόρο 30% στην ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

biden

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, η κυβέρνηση Μπάιντεν εισήγαγε επίσημα την έννοια του ειδικού φόρου κατανάλωσης Digital Asset Mining Energy ή αλλιώς DAME.

Εξήγησε ότι θέλει να φορολογήσει τις εταιρείες κρυπτοεξόρυξης, επειδή δεν πληρώνουν για το «κόστος που επιβάλλουν σε άλλους», το οποίο περιλαμβάνει την περιβαλλοντική ρύπανση και τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Η εξόρυξη κρυπτογράφησης έχει «αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον», συνέχισε ο Λευκός Οίκος, και η ρύπανση που δημιουργεί «πέφτει δυσανάλογα σε γειτονιές χαμηλού εισοδήματος και σε κοινότητες έγχρωμων». Πρόσθεσε ότι η «συχνά ασταθής κατανάλωση ενέργειας» των επιχειρήσεων μπορεί να αυξήσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους ανθρώπους γύρω τους και να προκαλέσει διακοπές στις υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι τοπικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας αναλαμβάνουν επιχειρηματικό κίνδυνο εάν αποφασίσουν να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους για να κάνουν την υπηρεσία τους πιο σταθερή, καθώς οι ανθρακωρύχοι μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν σε άλλη τοποθεσία, ακόμη και στο εξωτερικό.

Πάνω σε αυτό οι Yahoo News σημειώνουν ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι, όπως η χαλυβουργία, που χρησιμοποιούν επίσης μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά δεν φορολογούνται για την ενεργειακή τους κατανάλωση.

Για να αντιπαρέλθει ο Λευκός Οίκος αναφέροντας ότι η κρυπτοεξόρυξη «δεν παράγει τα τοπικά και εθνικά οικονομικά οφέλη που συνήθως συνδέονται με τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παρόμοιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας».

Οι επικριτές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έκανε αυτή την πρόταση για να βλάψει έναν κλάδο που δεν υποστηρίζει. Αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις εξόρυξης όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση ενέργειας, αλλά και να βρουν καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Biden,mining

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).