Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αλλαγή μεγέθους των παραθύρων στα Windows 10

Τα Windows 10 έχουν μία προεπιλεγμένη ρύθμιση, με την οποία όταν μετακινείτε ένα παράθυρο σε μια από τις γωνίες ή τις πλευρές της οθόνης,αυτό αυτόματα αλλάζει μέγεθος και προσαρμόζεται στις διαστάσεις της οθόνης σας.

Η λειτουργία πολυδιεργασία (multitasking, ζητούμε συγγνώμη αλλά είναι η Ελληνική ορολογία) είναι αρκετά χρήσιμη όταν έχετε μία μεγάλη οθόνη ή παραπάνω από μία οθόνες. Αλλά αν είστε σε μια μικρή οθόνη φορητού υπολογιστή, η λειτουργία μπορεί να μην είναι πολύ εύχρηστη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ακόμα και ενοχλητική σε συσκευή μικρής οθόνης.

Ευτυχώς, τα Windows 10 μπορούν να ρυθμίσουν αυτήν την λειτουργία σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, και να σταματήσουν την αυτόματη αλλαγή μεγέθους και την τοποθέτηση παραθύρων σε συγκεκριμένες θέσεις, όταν αυτά μετακινούνται στις πλευρές ή στις γωνίες της οθόνης. Ας δούμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε μία ή περισσότερες λειτουργίες της πολυδιεργασίας στα Windows 10.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πλοηγηθείτε στο Σύστημα > Πολυδιεργασία.

Βήμα 2: Στην ενότητα Κούμπωμα (Snap, και πάλι οι απίστευτες ορολογίες της Microsoft) θα λάβετε τις ακόλουθες επιλογές:

1. Αυτόματη τακτοποίηση παραθύρων, μετακινώντας τα στις άκρες ή στις γωνίες της οθόνης.
2. Όταν κουμπώνω ένα παράθυρο, να προσαρμόζεται αυτόματα το μέγεθος του για γέμισμα του διαθέσιμου χώρου.
3. Όταν κουμπώνω ένα παράθυρο, να εμφανίζονται τα στοιχεία που μπορώ να κουμπώσω δίπλα του.
4. Όταν αλλάζω το μέγεθος ενός κουμπωμένου παραθύρου, να αλλάζει ταυτόχρονα το μέγεθος τυχόν γειτονικού κουμπωμένου παραθύρου.

Πέρα του ότι είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι σημαίνει να “κουμπώσω” ένα παράθυρο, εάν θέλετε να σταματήσετε την αυτόματη ρύθμιση και αλλαγή μεγέθους των παραθύρων στα Windows 10, απενεργοποιήστε την 1η επιλογή που λέει “Αυτόματη τακτοποίηση παραθύρων, μετακινώντας τα στις άκρες ή στις γωνίες της οθόνης”. Οι υπόλοιπες τρεις επιλογές θα απενεργοποιηθούν αυτόματα με την απενεργοποίηση της πρώτης.

Με απενεργοποιημένη αυτή την λειτουργία τα Windows 10 θα εργάζονται όπως τα Windows 7, και θα μπορείτε να τα τοποθετείτε και να ρυθμίζετε τις διαστάσεις των παραθύρων, όπως παλιά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Πολύ καλό γιατί δεν είναι λίγρες οι φορές που μας χαλούσαν τα παράθυρα και πήγαιναν όπου ήθελαν απλώς γιατί τόλμησες να σείρεις παράθυρο στις πλευρές της οθόνης.
    Το κακό είναι ότι δεν δουλεύουν ούτε οι συντομεύσεις πληκτρολογίου (Win + ( Left, Right) ) αλλά ευτυχώς παραμένουν οι (Win + (Up, Down) )

  2. Πολύ σωστά το είπες Δημήτρη. Πολυδιεργασία.
    Άντε γιατί κοντεύουμε όλοι μας να ξεχάσουμε την Ελληνική μας γλώσσα και να γίνουμε … αστέρια της Αγγλικής σε επίπεδο υπολογιστών.
    Άσε που τα τελευταία 8 χρόνια έχουμε γίνει και … αστέρια της Αγγλικής σε επίπεδο … οικονομικών. Tier 1, Tier 2, Cfo, stress tests, IFRs, tangible book και άλλα τόσο όμορφα και εύηχα “συστατικά” μιας γλώσσας που πάει για εξαφάνιση μιας και λίγο από τα greeklish, λίγο από την γενοκτονία στον Λαό, λίγο από την αδιαφορία του λαού, πάει για εξαφάνιση …

    Καλή συνέχεια και ευχαριστούμε για όσα μας δίνεις

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).