Το Ελληνικό Linux λειτουργικό antiX έφτασε στην έκδοση 16.1
By giorgos | Published on 18-01-2017 12:09 | Categories: news
antiX 16.1: Κατ ‘ευθείαν από τη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες προγραμματιστές του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux antiX ανακοίνωσαν μόλις χθες μια νέα κυκλοφορία της διανομής: την stable έκδοση antιX 16.1.
Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του antiX OS από έναν εκ των δημιουργών του με το όνομα anticapitalista, φαίνεται ότι οι προγραμματιστές δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το επόμενης γενιάς σύστημα systemd init όπως και με κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα GNU/Linux που το υιοθετεί.
Δες περισσότερα άρθρα του iGuRu.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google.
Κοιτάζοντας βαθύτερα στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος antιX 16, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι βασίζεται στο νέο Debian GNU/Linux 8.7 Jessie (κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες), χρησιμοποιεί το Linux 4.4.10 kernel προσαρμοσμένο με το fbcondecor splash. 4.3 kernel.
Η νέα έκδοση του λειτουργικού έρχεται με δύο νέα εργαλεία, το live-usb-maker και το live-kernel-updater, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε Live USB disk του antiX.
Το antiX 16.1 “Berta Cáceres” έρχεται στις συνηθισμένες γεύσεις:
το antiX-full με IceWM σαν default windows manager, μαζί με Fluxbox, JWM (Joe’s Window Manager) και Herbstluftwm, το antiX-base με προεπιλεγμένο το Fluxbox σαν window manager, αλλά και τους JWM και Herbstluftwm, και το antiX-core-libre χωρίς X11.
Αν σας ενδιαφέρει το “Ελληνικό” λειτουργικό μπορείτε να κατεβάσετε τα antiX 16.1 ISO images σε αρχιτεκτονικές 32 και 64-bit από τα παρακάτω links:
Τα παρακάτω links είναι από τον ftp server του πανεπιστημίου Κρήτης.