submarine cable project

Κόμβος νέας υποθαλάσσιας ταχείας διαδρομής Internet στην Ελλάδα

submarine-cable-project

Δεκαεπτά εταιρείες επικοινωνιών συνυπέγραψαν στις 27 Ιανουαρίου στο Χονγκ Κονγκ συμφωνία για την κατασκευή και τη συντήρηση ενός υποθαλάσσιου διεθνούς καλωδίου υπερ-υψηλών ταχυτήτων. Πρόκειται για το AAE-1 (, Africa Europe-1) -ονομασία που μαρτυρά ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλα- με τεχνολογία 100Gbps και συνολική χωρητικότητα 40Tbps.
Αυτό το υποθαλάσσιο καλώδιο δημιουργεί μια εναλλακτική διαδρομή στα υφιστάμενα υποθαλάσσια καλώδια που χαρακτηρίζονται υπερφορτωμένα, και μάλιστα χαμηλής καθυστέρησης (low latency). Ανάμεσα στους 17, και ο Όμιλος ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του, ΟΤΕGLOBE.

Δείτε στο submarinecablemap.com έναν χάρτη των υποθαλάσσιων καλωδίων και εστιάστε στην Ελλάδα.Στο έργο συμμετέχουν επίσης οι Unicom (Κίνα), Chuan Wei (Καμπότζη), Djibouti Telecom (Τζιμπουτί), Etisalat (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Mobily (Σαουδική Αραβία), Omantel (Ομάν),  Ooredoo (Κατάρ), PCCW Global (Χόνγκ Κόνγκ), Pakistan Telecommunication Company Limited PTCL (Πακιστάν), Telecom Egypt (Αίγυπτος), TeleYemen (Υεμένη), TOT (Ταϊλάνδη),  Viettel (Βιετνάμ) και άλλοι τρεις πάροχοι από άλλες χώρες που δεν κατονομάζονται.

Το AAE-1 θα έχει δύο εναλλακτικά σημεία παρουσίας (PoP) στην Ασία (στο Χονγκ Κονγκ και στην Σιγκαπούρη) και τρία εναλλακτικά σημεία διασύνδεσης στην Ευρώπη (μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας), και έτσι θα παρέχει εναλλακτικές επιλογές τόσο στα μέλη του consortium όσο και στους πελάτες τους.

Η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και συντήρησης σήμανε την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το νέο καλώδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το .

Με την ολοκλήρωση και εμπορική διάθεσή του, το ΑΑΕ-1 θα διασυνδέει πλέον το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Υεμένη, το Τζιμπουτί, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το ΑΑΕ-1 χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, έκτασης περίπου 25.000 χιλιομέτρων και θα είναι από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Η κατασκευή του νέου καλωδίου αναμένεται να προκαλέσει ραγδαία ανάπτυξη στις συμμετέχουσες εταιρείες και χώρες, παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτατη διασύνδεση.

Ο Όμιλος ΟΤΕ εξηγεί πως με την επένδυσή του αυτή μέσω της θυγατρικής του OTEGLOBE, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε «κυρίαρχο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Ευρώπης».  Ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της χώρας μας και με το βλέμμα στραμμένο στις απαιτήσεις του μέλλοντος, καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά συστήματα του κόσμου, το ΑΑΕ-1, καθιερώνοντας έτσι την Ελλάδα ως το νέο μεγάλο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. Το όφελος είναι μεγάλο για τη χώρα μας και τον Όμιλο ΟΤΕ, αλλά εξίσου μεγάλο είναι και για τους πελάτες μας, καθώς με αυτήν μας τη νέα σημαντική επένδυση εξασφαλίζουμε την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών τους για υψηλής ποιότητας παγκόσμια διασύνδεση.»

Η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις ύψους €1,2 δισ. του Ομίλου ΟΤΕ, τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και  κινητής τηλεφωνίας.

In.gr Τεχνολογία

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. αντί να εκσυγχρονίσει το απαράδεκτο δίκτυο ο οτε που οι ταχύτητες του ίσως είναι απο τις χαμηλότερες στην Ευρώπη προτιμά να επενδύσει σε ένα καλώδιο. μετά να μην αναρωτιέται που χάνει συνεχώς συνδρομητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).