NOSEiD: Αναγνώριση προσώπου σε σκύλο

Μία νέα εφαρμογή για κινητά, η NOSEiD, υπόσχεται να σας βρει τον χαμένο σας σκύλο κάνοντας απλά αναγνώριση προσώπου και συγκεκριμένα της μύτης του.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για αστείο ή για κάποια ευφάνταστη προσπάθεια να κερδίσουν κάποιοι χρήματα. Μία , η Iams, κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται NOSEiD, η οποία μπορεί να σαρώσει τις μύτες των σκύλων και να τις χρησιμοποιήσει ως μοναδικά αναγνωριστικά για να επανασυνδέσει τους χαμένους σκύλους με τους ιδιοκτήτες.

Η εφαρμογή μπορεί να συνδέσει τις μύτες των σκυλιών με τα στοιχεία επικοινωνίας των κατόχων τους, παρόμοια με το πώς τα δακτυλικά μπορούν να συνδεθούν με συγκεκριμένα άτομα.

Σύμφωνα με την εταιρεία η εφαρμογή έχει σκοπό να αντιμετωπίσει το « τω χαμένων κατοικίδιων ζώων» της Αμερικής. Δηλώνοντας ότι κάθε σκύλος είναι αναντικατάστατα μοναδικός, το ίδιο ισχύει και για τις μύτες τους. Η εταιρεία λέει ότι σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοικίδια ζώα χάνονται κάθε χρόνο και ένα στα τρία κατοικίδια θα χαθούν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Επιπλέον, μόνο το 3-5% των σκύλων έχουν μικροτσίπ, και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να βρει μια νέα μέθοδο: την NOSEiD.

Η εφαρμογή σάς βοηθά να τραβήξετε φωτογραφία τη μοναδική μύτη του σκύλου σας και σας καθοδηγεί τι να κάνετε σε περίπτωση που ο φίλος σας χαθεί. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει άτομα που έχουν βρει το σκυλί σας να έρθουν σε επαφή μαζί σας πιο γρήγορα.

Οι πραγματικές λεπτομέρειες της τεχνολογίας γεωμετρικής σάρωσης της μύτης βασίζονται στη μοναδικότητα των ρυτίδων που υπάρχουν στο ρύγχος ενός σκύλου. Η Iams φαίνεται σίγουρη ότι η μύτη του σκύλου, ή τουλάχιστον οι ρυτίδες στη μύτη, είναι αρκετά μοναδικές ώστε να μπορούν να αποφευχθούν ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου σας για να αναλύσει και να εντοπίσει το βάθος, τη θέση και τον προσανατολισμό των ρυτίδων της μύτης του σκύλου. Η Iams αναφέρει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό βιομετρικό αρχείο για τη μοναδική ταυτότητα κάθε σκύλου στη βάση της.

Τη στιγμή της δημοσίευσης, η Iams είχε κυκλοφορήσει το NOSEiD στο Νάσβιλ του Τενεσί και ετοιμαζόταν ενεργά να επεκταθεί σε άλλες . Μπορείτε να κάνετε της εφαρμογής και στο Apple App Store ή στο Google Play, αν ζείτε στην Αμερική ή να περιμένετε να επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά:
Η αλήθεια είναι ότι στο Google Play κυκλοφορεί πολύ φαντασία, άλλες φορές δημιουργική και άλλες φορές αρκετά χαριτωμένη. Μας αρέσει να βρίσκουμε περίεργες εφαρμογές, γιατί τουλάχιστον μας διασκεδάζουν. Το NOSEiD έχει την θέση του στην λίστα των “περίεργων” εφαρμογών. Τα κατοικίδια έχουν πλέον βάση νόμου ταυτότητα, ενσωματωμένο τσιπάκι, κολλάρο με στοιχεία και αν ο ιδιοκτήτης του τηρεί πλήρως την νομοθεσία είναι αδύνατο να χάσει τον σκύλο του (ή τουλάχιστον χωρίς την δυνατότητα να τον ξαναβρεί)

Η ύπαρξη αυτή της εφαρμογής είναι μάλλον διασκεδαστική ή μοιάζει σαν πρωταπριλιάτικό αστείο όταν κάποιος ακούει για αναγνώριση προσώπου σε σκύλους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).