NSA effect: ο κόσμος δεν διαβάζει σχετικά με τρομοκρατικές ομάδες

Έχετε αμφιβολίες για το ότι τα διάφορα προγράμματα κατασκοπίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της υπηρεσίας πληροφοριών NSA, έχει κάνει τους ανθρώπους παρανοϊκούς; Ας το ξεκαθαρίσουμε σήμερα.

Ο Jonathon Penney, από το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Toronto, ανέλυσε την κυκλοφορία της Wikipedia και διαπίστωσε ότι οι επισκέψεις στις καταχωρήσεις που ήταν σχετικές με τρομοκρατικές ομάδες μειώθηκε κατά 30% μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA στην δραστηριότητα των πολιτών.

nsa spying

 

Στην μελέτη του, ‘Chilling Effects: Online Surveillance and Wikipedia Use‘, ο Penney φαίνεται ότι ελέγχει τις μηνιαίες επισκέψεις των σελίδων της Wikipedia για 48 θέματα που το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί στα social media. Οι σελίδες αυτές συμπεριλαμβάνουν tags όπως: ‘Al Qaeda', ‘terror', ‘weapons grade', ‘Abu Sayyaf', ‘Iran', ‘extremism', ‘Nigeria' και jihad.

Ο ερευνητής ανακάλυψε ότι 16 μήνες πριν τις αποκαλύψεις του Snowden τα συγκεκριμένα άρθρα είχαν 3.000.000 περίπου επισκέψεις το μήνα. Στην μετά του Snowden εποχή, οι επισκέψεις μειώθηκαν κατακόρυφα στις 2 εκατομμύρια το πρώτο διάστημα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, και σταθεροποιήθηκαν σε μόλις κάτω από 2,5 εκατομμύρια 14 μήνες αργότερα.

Η έρευνα του Penney υπογραμμίζει ότι τα προγράμματα υποκλοπής της κυβέρνησης, αποθαρρύνουν τη νόμιμη άσκηση δικαιωμάτων του πολίτη από την απειλή νομικών κυρώσεων. Στην περίπτωση αυτή, στην αναζήτηση πληροφοριών για να μάθουν το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Ο Penney κατέληξε:

Αν οι άνθρωποι φοβούνται να ενημερωθούν για σημαντικές ειδήσεις και άλλα σημαντικά γεγονότα, ή από στο κάνουν μια απλή έρευνα στο για τα θέματα του δικαίου, της ς και της δημόσιας τάξης, όπως “τρομοκρατία”, τα αποτελέσματα θα έχουν επίσης σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και τη δημόσια σύσκεψη στο συγκεκριμένο θέμα. Με τους ανθρώπους δυνητικά διατηρημένους στον φόβο που αποτρέπει αυτές τις βασικές πράξεις συλλογής πληροφοριών, θα είναι λιγότερο ενημερωμένοι, και οι ευρύτερες διαδικασίες της δημοκρατικής διαβούλευσης θα αποδυναμωθεί.

Η έρευνά του θα μπορούσε να βοηθήσει μια αγωγή που κατέθεσε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της Wikipedia κατά της NSA και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ παραβίασαν την τέταρτη τροποποίηση μέσω των προγραμμάτων μαζικής επιτήρησης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).