Κατεβάστε τον Opera 38 με δωρεάν VPN!

Ναι καλά διαβάσατε: 38 με δωρεάν ! Η νέα έκδοση ανάπτυξης του προγράμματος περιήγησης Opera μόλις κυκλοφόρησε για δοκιμές και φέρνει κάτι πραγματικά χρήσιμο και μοναδικό. Opera 38

H desktop έκδοση του browser Opera 38, έχει ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, μια δωρεάν υπηρεσία VPN που επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης VPN με ένα κλικ!

Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει VPN ας εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Ένα Virtual Private Network (VPN) επιτρέπει ιδιωτική συνδεσιμότητα με τη χρήση πρωτοκόλλων tunneling και κρυπτογράφησης της κίνησης μέσω ενός δημόσιου δικτύου, όπως το Internet.

Η κυκλοφορία περνά μέσα από μια άλλη διεύθυνση IP κάτι που προσφέρει (σχεδόν) ανωνυμία και ασφάλεια. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι αν συναντήσετε γεωγραφικώς περιορισμένο περιεχόμενο θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση, αφού συνδέεστε στο διαδίκτυο με IP που δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Έτσι ο πάροχος Υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) ή η κυβέρνηση ή κάποιος man in the middle μπορεί να δει μόνο το διακομιστή VPN που συνδέεστε και τίποτα άλλο.

Για να ενεργοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό θα πρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις. Δείτε την παρακάτω εικόνα:

Opera 38

Η επιλογή του browser που θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το VPN βρίσκεται στη γραμμή διευθύνσεων.

Μόλις ενεργοποιηθεί το VPN, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει μια εικονική θέση από όπου θα σερβίρεται η διεύθυνση της εικονικής IP του.

Η επιλογή αυτή ίσως επηρεάσει την ταχύτητα της σύνδεσης σας. Ανάλογα με την τρέχουσα θέση σας επιλέξτε διαφορετικό διακομιστή, για να αντιμετωπίσετε την αργή ταχύτητα σύνδεσης. Προσπαθήστε δηλαδή να αλλάξετε το διακομιστή μέχρι να βρείτε ένα πιο κατάλληλο για εσάς.

Ο Opera 28 υποστηρίζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά στην δωρεάν υπηρεσία VPN:

Απόκρυψη της διεύθυνσης IP. Ο Opera θα αντικαταστήσει τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιείτε με μια εικονική διεύθυνση, και έτσι θα είναι πιο δύσκολο να παρακολουθήσουν τη θέση σας και να εντοπίσουν τον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό ιδιωτικά.

Απεμπλοκή των firewalls ιστοσελίδων και υπηρεσιών – Πολλές χώρες, σχολεία και εργασιακοί χώροι μπλοκάρουν ιστοσελίδες βίντεο streaming, τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες υπηρεσίες. Με τη χρήση ενός VPN, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο, δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε.

Δημόσια Wi-Fi – Όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο από δημόσια Wi-Fi, οι εισβολείς μπορούν εύκολα να “ακούσουν” τα δεδομένα σας. Με τη χρήση ενός VPN, μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του Opera 38

Κατεβάστε και εγκαταστήστε τον Opera 38 (developer edition) από τα παρακάτω links:

Changelog: Full changelog link

 

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).