Personal Backup : ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Windows

Το Personal Backup είναι ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Windows από XP και πάνω.

backup

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας είναι κάτι που πρέπει να φροντίζει κάθε χρήστης. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η καταστροφή του σκληρού δίσκου σας. Το Personal Backup είναι ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων για τα Windows, που θα φροντίσει να κάνει αυτή την δουλειά για εσάς, εύκολα και σε απλό γραφικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα τρέχει από τα Windows XP έως στα Windows 10, και για τις δύο αρχιτεκτονικές, 32 και 64 Bit. Διατίθεται σε 9 γλώσσες, αλλά δυστυχώς όχι στα Ελληνικά. Αυτή την στιγμή η νεότερη έκδοση είναι η 6.1.2 αλλά στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή μπορείτε να βρείτε και τις παλαιότερες.

Το πρόγραμμα με μια ματιά
Το Personal Backup είναι ένα πρόγραμμα για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σε οποιοδήποτε φάκελο προορισμού. Αυτός ο φάκελος μπορεί να βρίσκεται σε μια τοπική σταθερή ή αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, σε διακομιστή δικτύου Windows ή σε διακομιστή FTP. Η επιλογή των αρχείων προς δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας γίνεται με βάση τους φακέλους. Όλοι οι υποφακέλοι συμπεριλαμβάνονται αυτόματα, αλλά ο χρήστης μπορεί να εξαιρέσει ή να συμπεριλάβει οποιονδήποτε υποκατάλογο από το ή στο αντίγραφο ασφαλείας με επιλογή ή με φίλτρο. Πρόσθετα κριτήρια είναι η επιλογή ανά τύπο αρχείου, ηλικία αρχείου ή φίλτρο ονόματος αρχείου.

Στο φάκελο προορισμού οι πρωτότυπες μονάδες δίσκου (C :, D :, κλπ.) Εμφανίζονται ως υποκαταλόγοι με την ονομασία LwC, LwD κλπ. Η αρχική δομή καταλόγου παραμένει αμετάβλητη κάτω από αυτούς τους φακέλους. Όλα τα αρχεία ενδέχεται να είναι συμπιεσμένα σε gzip, είτε όλα μαζί είτε χωρισμένα από υποφακέλους ως αρχεία zip. Προαιρετικά, όλα τα δεδομένα μπορούν να είναι κρυπτογραφημένα με αλγόριθμο AES.

Η εκτέλεση του αντιγράφου ασφαλείας μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή αυτόματα. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το πρόγραμμα ελέγχει αν το αρχείο που θα αποθηκευτεί είναι νεότερο από ένα ήδη δημιουργημένο αντίγραφο ασφαλείας. Μόνο οι νεότεροι φάκελοι και αρχεία αποθηκεύονται. Ένα εναλλακτικό κριτήριο είναι το μέγεθος του αρχείου.

Τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να ξεκινήσουν κατά τη σύνδεση με τα Windows, ή σε μια επιλεγμένη ώρα της ημέρας, ή κατά την αποχώρηση ή κατά το κλείσιμο. Μπορείτε να κάνετε προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας με διαδρομές προορισμού που αλλάζουν καθημερινά ή εβδομαδιαία.

Για μεμονωμένα χρονοδιαγράμματα είναι εύκολο να ξεκινήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας τον Χρονοδιάγραμμα Εργασιών των Windows και τις επιλογές της γραμμής εντολών του προγράμματος.

Σημείωση: Το Personal Backup δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και επαναφορά αρχείων συστήματος.

Το πρόγραμμα γενικώς προσφέρει ένα εύκολο γραφικό περιβάλλον, πολύ καλύτερο από το “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας” των Windows, με το οποίο θα αντιληφθείτε αμέσως πως να ορίσετε τους φακέλους για backup και που να είναι ο φάκελος προορισμού αυτών.

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας
Το Personal Backup έχει έναν οδηγό που σας καθοδηγεί στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας εργασίας. Πρώτα θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλογο στον οποίο πρέπει να αποθηκευτεί το αντίγραφο ασφαλείας.

Μετά πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Το πρόγραμμα προσφέρει γρήγορη επιλογή από καταλόγους χρηστών όπως οι φάκελοι “Έγγραφα”, “Μουσική”, “Εικόνες” ή “Επιφάνεια εργασίας”.

Και το τελευταίο βήμα είναι να ορίσετε τις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα ως ξεχωριστούς φακέλλους ή αρχεία.

Το Personal Backup είναι ένα πρόγραμμα που αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Μπορεί να κάνει την ζωή σας εύκολη, εκτός και αν θέλετε να παιδεύεστε αλλά ταυτόχρονα να αισθάνεστε την χαρά της δημιουργίας, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας διάφορα script.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή, από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).