Πως να διαγράψετε οριστικά τον Facebook λογαριασμό σας

Αν αποφασίσατε να φύγετε οριστικά από το Facebook δείτε τι πρέπει να κάνετε για μία πλήρη διαγραφή σας από την πλατφόρμα.

Facebook,account,delete,erase,διαγραφή,λογαριασμός

Αποφασίσατε να φύγετε από το Facebook!. Τι θα πρέπει να κάνετε; Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας ή διαγραφή; Τι είναι το κάθε ένα από αυτά; Πάμε να δούμε.

Απενεργοποίηση
Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook απλά θα κρύψει τα δεδομένα σας από τα μάτια των φίλων σας. Είναι κάτι σαν μία προσωρινή διαγραφή και αν κάποιος προσπαθούσε να σας βρει στην πλατφόρμα, δεν θα έβλεπε κανένα ίχνος σας. Θα μπορούσε μάλιστα να ισχυριστεί ότι δεν είχατε ποτέ λογαριασμό εκεί.

Το προφίλ σας δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα ς και οι ενημερώσεις κατάστασης, οι φωτογραφίες και άλλα δεδομένα σας θα εξαφανιστούν από το κοινό. Το μόνο ίχνος του λογαριασμού σας που μπορεί να παραμείνει ορατό είναι τα μηνύματα εισερχομένων που στείλατε σε άλλα άτομα. Το Facebook λέει επίσης ότι η εικόνα σας μπορεί να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στις λίστες φίλων των φίλων σας, αλλά από ότι έχουμε δει μάλλον δεν ισχύει.

Ωστόσο, το Facebook διατηρεί νομίμως τα δεδομένα σας. Που σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας σε οποιαδήποτε στιγμή και να επιστρέψετε από εκεί που σταματήσατε. Όλοι οι φίλοι, οι καταστάσεις, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και το περιεχόμενο του χρονολογίου σας θα είναι άμεσα διαθέσιμα ξανά.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε για οποιοδήποτε λόγο να σταματήσετε την κοινωνική δικτύωση για ένα μήνα ή ίσως θέλετε να κρύψετε τη ζωή σας από έναν εκδικητικό πρώην σύντροφο μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Αν όμως ο λόγος είναι το απόρρητο τότε η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook είναι η λάθος απόφαση.

Διαγραφή
Σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς του Facebook αν διαγράψετε τον λογαριασμό σας όλες οι πληροφορίες σας θα εξαφανιστούν οριστικά. Δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τα δεδομένα και δεν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε ξανά στο κοινωνικό δίκτυο, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Το Facebook αναφέρει ότι θα σβήσει σχεδόν όλα τα δεδομένα σας από τους διακομιστές του. Για άλλη μια φορά, τα μηνύματα που έχετε στείλει σε άλλα άτομα θα διατηρηθούν στα εισερχόμενά τους και δεδομένα όπως τα αρχεία καταγραφής θα παραμείνουν στη βάση δεδομένων του Facebook, αν και όλα τα προσωπικά αναγνωριστικά θα αφαιρεθούν.

Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας, το Facebook σας δίνει μια περίοδο ανάκλησης. Εάν συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας εντός 30 ημερών, θα ενεργοποιηθεί ξανά, αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε αποφασισμένοι να διαγράψετε οριστικά το Facebook, θα πρέπει να παραμείνετε εκτός πλατφόρμας για αυτό το διάστημα.

Μόλις παρέλθει και η περίοδος υπαναχώρησης, το Facebook υπόσχεται να διαγράψει όλα τα ίχνη του προφίλ σας από τους διακομιστές του εντός 90 ημερών. Αλλά μην ανησυχείτε, κατά τη διάρκεια των 90 ημερών, τα δεδομένα σας δεν είναι διαθέσιμα σε άλλους χρήστες του Facebook.

Τώρα αν όντως τα διαγράψει και δεν τα κρατήσει για τον εαυτό του, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Facebook
facebook delete account

Βήμα 1 : Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας > Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις.
Βήμα 2 : Πατήστε to “Κέντρο διαχείρισης λογαριασμών” που βρίσκεται πάνω αριστερά στην σας.
Βήμα 3 : Πατήστε Προσωπικά στοιχεία στην ενότητα Ρυθμίσεις λογαριασμού.
Βήμα 4 : Πατήστε Ιδιοκτησία και έλεγχος λογαριασμού.
Βήμα 5 : Πατήστε Απενεργοποίηση ή διαγραφή.
Βήμα 6 : Επιλέξτε τον λογαριασμό ή το προφίλ που θέλετε να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε.
Βήμα 7 : Εδώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Απενεργοποίηση ή Διαγραφή λογαριασμού. Επιλέξτε Διαγραφή.
Βήμα 8 : Πατήστε Συνέχεια και ακολουθήστε τις οδηγίες για την επιβεβαίωση

Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτού κατσετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά και ότι δεν θα μετανιώσετε αργότερα.

Κάντε λήψη των δεδομένων σας στο Facebook
Ακριβώς επειδή αποφασίσατε ότι το Facebook δεν είναι πλέον κατάλληλο για εσάς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε όλο το περιεχόμενο που έχετε συγκεντρώσει εκεί όλα αυτά τα χρόνια.

Σκεφτείτε ότι για πολλές από τις φωτογραφίες σας, τα μηνύματα και τα βίντεο στον λογαριασμό σας, το Facebook είναι πιθανώς το μοναδικό αντίγραφο του αρχείου που διατίθεται, ακόμα και αν είναι σε χαμηλή ανάλυση. Επομένως, πριν πιάσετε το κουμπί “Διαγραφή”, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας.

Για να πραγματοποιήσετε λήψη όλων των προσωπικών σας δεδομένων από το Facebook , συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Οι πληροφορίες σας στο Facebook > Λήψη πληροφοριών προφίλ.

Μπορείτε να επιλέξετε ποιους τύπους δεδομένων θέλετε να συμπεριλάβετε. Κυμαίνεται από το προφανές (όπως φωτογραφίες και δημοσιεύσεις) έως τα πιο περίεργα (όπως τα δίκτυα Wi-Fi που έχετε χρησιμοποιήσει).

facebook download data account

Όταν κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στο “Αίτημα λήψης” που είναι στο τέλος της σελίδας. Ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που θέλετε να κατεβάσετε, μπορεί να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι να είναι έτοιμο το αρχείο.

Ελέγξτε τις εφαρμογές τρίτων
Πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες σάς δίνουν την επιλογή να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook.

Δεν είμαστε σίγουροι γιατί κάποιος να επιλέξει αυτήν την επιλογή αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικότητα. Δίνετε εσκεμμένα σε αυτές τις εταιρείες πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας στο Facebook.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας στο Facebook για εφαρμογές όπως το Spotify ή το Feedly, πρέπει να αλλάξετε τα στοιχεία σύνδεσής σας μαζί τους, προτού διαγράψετε τον λογαριασμό σας οριστικά το Facebook. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα μπορούσατε να κλειδωθείτε από τον λογαριασμό σας.

Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και ιστότοποι.

Σημαντικό: Πρέπει να προσεγγίσετε απευθείας τον προγραμματιστή εφαρμογών τρίτου μέρους, δεν μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές μέσω του Facebook.

Πείτε στους φίλους σας ότι φεύγετε από το Facebook
Αν δεν πάρετε ξαφνικά την απόφαση να φύγετε και το σκέφτεστε αρκετό καιρό, πριν το κάνετε μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα του προφίλ σας με μια εικόνα που να προειδοποιεί για τις προθέσεις σας και για το που θα σας βρει, αν σκοπεύετε να μείνετε σε κάποιο άλλο από τα social media.

Με αυτόν τον τρόπο οι φίλοι σας θα μάθουν ότι σκοπεύετε να διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Facebook κάθε φορά που εμφανίζεστε στο χρονολόγιο τους. Μπορείτε ακόμη και να περικόψετε τη λίστα των φίλων σας πριν δημοσιεύσετε τα νέα σας στοιχεία για να αποτρέψετε την υπερβολική διάδοσή του.

Επίλογος
Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook είναι μια μεγάλη απόφαση. Δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε επιπόλαια. Βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά να διαγράψετε τον λογαριασμό σας προτού δεσμευτείτε. Θυμηθείτε, η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη μετά από 30 ημέρες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Facebook,account,delete,erase,διαγραφή,λογαριασμός

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).