Πώς να ζητήσετε από την Google να αφαιρέσει φωτογραφίες ανηλίκων

Δείτε πώς να ζητήσετε από την Google να από τα αναζήτησης τις ενός ανήλικου.

children smartphone

Η ασφάλεια των παιδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στο διαδίκτυο σήμερα. Οι εικόνες των παιδιών μπορούν να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης, αφού πρώτα ανιχνευτούν σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ή σε blogs.

Ευτυχώς, η Google προσφέρει μια λειτουργία για την καταπολέμηση αυτού του διαρκώς αυξανόμενου ζητήματος. Εάν συναντήσετε μια εικόνα ενός ανηλίκου στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθεί η εικόνα. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε.

Πώς να ζητήσετε από το Google να αφαιρέσει μια εικόνα ενός ανηλίκου

Βήμα 1: Μεταβείτε στην ειδική σελίδα υποστήριξης της Google για να ζητήσετε την κατάργηση προσωπικών στοιχείων.
Αν για κάποιο λόγο δεν βλέπετε την σελίδα αυτή στην γλώσσα σας, στο κάτω μέρος μέρος της μπορείτε να επιλέξετε την γλώσσα εμφάνισης που επιθυμείτε.

google help support 1

Βήμα 2: Συμπληρώστε τη φόρμα για να αναφέρετε την εικόνα που θέλετε να αφαιρεθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει “Εικόνες ενός ατόμου κάτω των 18 ετών” από την ενότητα “Θέλω να καταργήσω”.

google search

Βήμα 3: Στη φόρμα, συμπεριλάβετε πληροφορίες όπως τις διευθύνσεις URL οποιωνδήποτε εικόνων που θέλετε να καταργήσετε, τις διευθύνσεις URL οποιωνδήποτε σελίδων αποτελεσμάτων αναζήτησης που περιέχουν τις εικόνες και τυχόν όρους ερωτήματος αναζήτησης που εμφανίζονται οι εικόνες.

Βήμα 4: Κάντε στο κουμπί Υποβολή για να στείλετε το αίτημα στην Google.

google help support 2

Αφού υποβάλετε το αίτημα, η Google θα εξετάσει το αίτημα και θα επικοινωνήσει, αν χρειάζεται πρόσθετες πληροφορίες για να επαληθεύσει ότι πληροί τις απαιτήσεις για κατάργηση.

Η Google θα σας ειδοποιήσει μόλις καταργήσει την εικόνα. Ίσως αξίζει να επισκεφτείτε τη σελίδα βοήθειας της Google για την πολιτική για μια πιο λεπτομερή εξήγηση των απαιτήσεων που θα πρέπει να πληροίτε για να καταργήσετε με επιτυχία μια εικόνα.

Στην σελίδα αυτή θα πρέπει εν συντομία, να βεβαιωθείτε ότι:

  • Οι διευθύνσεις URL που υποβάλλετε είναι το URL της εικόνας και όχι του ιστότοπου.
  • Η εικόνα που αναφέρετε περιλαμβάνει ένα αναγνωρίσιμο άτομο ς κάτω των 18 ετών.
  • Είστε ο ανήλικος στη φωτογραφία ή ο γονέας, ο κηδεμόνας ή ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός του.

Να θυμάστε ότι η υποβολή της φόρμας δεν αποτελεί εγγύηση ότι η εικόνα θα αφαιρεθεί. Η φόρμα είναι ένα αίτημα που αποστέλλεται στην Google. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα εξετάσει τις πληροφορίες στη φόρμα και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Ποιος μπορεί να ζητήσει την κατάργηση εικόνων ανηλίκων από την Google;

Κάθε ανήλικος μπορεί να ζητήσει να αφαιρεθεί μια εικόνα του από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Αυτό είναι ίσως το λιγότερο πιθανό σενάριο για τη χρήση της δυνατότητας, καθώς οι ανήλικοι μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι η εικόνα τους βρίσκεται στο διαδίκτυο.

Οι , οι κηδεμόνες ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι μπορούν επίσης να ζητήσουν την κατάργηση μιας εικόνας ανηλίκου από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Αυτό είναι ένα πολύ πιο πιθανό σενάριο, σε περίπτωση που συναντήσετε μια εικόνα του παιδιού ή του πελάτη σας στο διαδίκτυο.

Αν και οι συγκεκριμένοι ορισμοί του ανηλίκου μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών, η Google ταξινομεί ως ανήλικο ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Απαιτείται το άτομο στη φωτογραφία να είναι ανήλικο, και είναι αδιάφορο αν το άτομο είναι πλέον τώρα άνω των 18 ετών

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Google,minor,ανήλικος,αναζήτηση,φωτογραφία

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).